polis-skottdrama-bro-19-02-21
Inrikes

Bilist attackerades av ungdomsgäng – fick käke och tänder utslagna

Publicerad 10/14/2019
Annons

Då mannen körde igenom Borås på lördagskvällen utsattes han för äggkastning. När han stannade bilen och frågade vad de höll på med attackerades och misshandlades han brutalt. Även mannens bil vandaliserades.

Enligt polisen Jan Johansson blev mannen i 25-årsåldern sparkad och slagen i ansikte och huvud av uppemot 15 personer. Till slut lyckas han att ta sig från platsen och springa till polishuset i närheten.

– Han var så skadad när han kom till polishuset att vi kallade på ambulans direkt. Hans käke var avslagen och även tänder utslagna och han har nu opererats på Sahlgrenska, säger Jan Johansson till SVT Nyheter Väst på söndagsförmiddagen.

Då polisen anlände till platsen påträffades mannens bil sönderslagen, samtliga rutor krossade och bilen ”alldeles bucklig”. Den har nu tagits i beslag för en teknisk undersökning.

– Det är en vidrig och fruktansvärd händelse. Hela samhället uppmanar till civilkurage och att man ska säga till när någon beter sig felaktigt. Det gjorde han och nu får han verkligen lida för det.

Under söndagen hölls förhör med vittnen men ingen har ännu gripits.

Bilattacker
Att attackeras och utsättas för så kallade bilkapningar när man sitter i sin bil tycks bli ett allt mer förekommande fenomen i Sverige. Tills nyligen har detta förknippats mer med vissa länder i Latinamerika och Sydafrika.

https://twitter.com/anelamurguz/status/1183403146099515393

2016 skrev StockholmDirekt om den allt råare formen av bilstöld och listade 13 bilkapningar bara under den hösten i huvudstaden.

– Det är nyckeln tjuven vill åt. Den vanligaste stöldorsaken hos nya bilar är nyckeln. 70 procent av alla nya bilar som stjäls gör det genom att tjuven lyckats få tag på nyckeln, säger Åsa Sönnerby, kommunikatör på branschorganisationen Larmtjänst som har specialkompetens inom fordonsstölder.

”Ta tillbaka era områden om ni tycker att det är otryggt”
På söndagen skrev Samhällsnytt om polisen i Kungsbacka som efter invånare uttryckt oro för kringstrykande gäng uppmanat folk att själva ta ”ta tillbaka era områden”.

– Istället för att stänga in sig tycker jag att man ska samla ihop några stycken och gå ut och gå. Ta tillbaka era områden om ni tycker att det är otryggt, sa Anna Lindqvist, kommunpolis i Kungsbacka.

LÄS MER: Polisen lägger ansvaret för tryggheten på kommuninvånarna: ”Ta tillbaka era områden om ni tycker att det är otryggt”

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1013Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons