blåljus
Inrikes

Biljakt efter inbrott i Kista galleria

Publicerad 11/27/2022
Annons

Tidigt på söndagsmorgonen larmades polis om ett inbrott i Kista galleria i stockholmsförorten Kista.När polisen ryckte ut slutade det med biljakt då inbrottstjuvarna flydde platsen i två flyktbilar.

Det var några minuter före klockan 07 på söndagsmorgonen som larmet inkom till polisen.

– De polisbilar som anlände till Kista galleria kunde snabbt ta upp en jakt på två bilar i vilka det färdades gärningsmän. Man har prejat minst en av bilarna och man har gripit fyra personer som misstänkta för inbrottsstölden. I samband med ett av gripandena har polisman upplevt en hotfull situation så att varningsskott har avlossats, berättar Ola Österlind, presstalesperson för Stockholmspolisen för P4 Stockholm.

Det handlar om två olika gripandeplatser där polisen lyckades få tag i tjuvarna. En brottsutredning om grov stöld och grovt olaga hot har inletts mot de fyra gärningsmännen som samtliga är i 25-årsåldern

LÄS ÄVEN: Sveriges Radio vilseledde om ”barnmisshandeln” i Kista galleria – här är hela bakgrunden

Polisen uppger att de ska genomföra teknisk undersökning av affären och brottsplatsen. De ska även förhöra de fyra gärningsmännen och följa upp med poliserna som var med om den omtumlande händelsen.

– Man kommer genomföra ett psykosocialt omhändertagande av den här polisen vilket regelmässigt sker när en polis har avlossat ett skott. Det har ju varit en hotfull situation som man har bedömt på plats.

Kista galleria har under flera års tid varit drabbad av diverse storbråk och kriminalitet av.

LÄS ÄVEN: Tjuvar rammade snabbmatsrestaurang och växlingskontor

LÄS ÄVEN: VIDEO: Se invandrarkaoset i Kista galleria – möbler och porslin flyger

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons