Interiör, pågatåg. Arkivbild. Foto: Jorchr

Biljettkontroller i stora delar av Skåne stoppades efter misshandel

Delningar

Efter att två biljettkontrollanter på Pågatågen i Skåne misshandlats samma dag stoppade huvudskyddsombudet biljettkontrollerna tillfälligt i stora delar av regionen.

Det var Ola Brunnström, huvudskyddsombud för Seko på Pågatågen som tog beslutet. Skånetrafiken vände sig då till Arbetsmiljöverket som hävde stoppet.

Brunnström förklarar för Sydsvenskan att Arbetsmiljöverket ansåg att det var en ”för stark åtgärd”. Stoppet gällde bland annat tågen mellan Helsingborg och Malmö samt mellan Malmö och Ystad.

– Det är tågvärdar som blir slagna, skallade, sparkade på. Det är ett ganska brett spektrum. Sedan är det hoten: ”Jag ska leta upp dig när du har slutat jobba”, ” Jag ska vänta på plattformen där du slutar och slå ihjäl dig”, berättar Brunnström för Sydsvenskan.

I våras anlitades trygghetsvärdar från ett vaktbolag som arbetade tillsammans med tågvärdarna. Men efter att de tagits bort ska rapporterna om hot och våld ökat, även om det var mycket innan också, menar Brunnström.

Nu ska Arbetsmiljöverket göra en inspektion av arbetsmiljön. Beroende på utfallet kan Arbetsmiljöverket besluta om krav på åtgärder för att förbättra arbetsmiljön för tågvärdarna.

 

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

280 KOMMENTARER

 1. Vad annat är att göra än vad man önskat sååå länge?! Stäng gränserna! UT med alla brottsbenägna invandrare, utan några undantag! Det enda som hjälper för att inte ha dem tillbaka omgående är just STÄNGDA GRÄNSER!!! ATT DETTA SKA VARA SÅ SVÅRT! Hellre låta Sverige falla samman, än peta på alla dessa S..N!

  • Håller helt med dig. Dessutom skall deras släktingar få åka med ur landet. Dom är av samma skrot och korn och passar inte att ha här.

 2. Tja det bådar ju gott för våra redan kritiserade gränskontroller!
  Någon biljettkontrollant får stryk och all biljettkontroll dras in, vi talar nu om så väl inre som yttre gränskontroller!
  Fundera lite på hur myndigheterna i andra länder agerar, tror någon att polska eller tyska myndigheter skulle dra in biljettkontroller bara för att någon bråkar och sätter sig på tvären?

  • Anne Ramberg låter hälsa att ”Humanismen kräver faktiskt att man gör avkall på sin önskan att inte bli skallad”

 3. Kalle, Lasse och Christer, på väg hem från jobbet! Haft en riktigt dålig dag, då blev det så här?
  Alternativt så kan det vara att anmälningsbenägenheten har ökat markant, just på tåg?

  • Egentligen är det hur tryggt som helst att vara kontrollant. Har förmodligen aldrig varit tryggare så man fattar inte varför deras arbete skulle behöva avbrytas. Ljust på tågen också..

  • Kalle, Lasse och Chrille kröp under säten och gömde sig tills dörrarna öppnades vid hemstation – då sköt dom ut som kulspetsmissiler och satte världsrekord i hemtillmamma.

   Att vi, vita välväxta östeuropeer, föraktar er är ingen tillfällighet.

 4. Undrar hur den s.k ”tryggheten” skulle se ut om man mätte tågvärdar
  och vårdpersonal…..
  Högst troligt är att man tar till generalmedicinen….
  och helt enkelt stänger ner linjerna i väntan på att buset ska lugna ner sig…

 5. Trygghetsvärdar för att kunna förbättra säkerheten måste själva ha kriminell bakgrund och ha en stor klan bakom sig med många kusiner som kan hämnas, först då får de respekt

 6. Nattsvart i Skåne inte bara på tågen: Alliansen är chockad över tomma lador.
  SKÅNE Ekonomin i Region Skåne är så dålig att regionstyrelsens ordförande, Carl Johan Sonesson, M, beskriver den som nattsvart.
  – Vi visste inte att det var så illa när vi fick pappren på bordet.

  Per Einarsson, KD, Annette Linander, C, Carl Johan Sonesson, M, och Gilbert Tribo, L, utesluter inte strukturella förändringar för att klara ekonomin nästa år. Foto: Stefan Olofson
  Publicerad 5/11 16:44 · Uppdaterad idag 15:00
  Alliansen är chockad över tomma lador
  Stefan Olofson
  Stefan Olofson
  [email protected]
  SKÅNE Ekonomin i Region Skåne är så dålig att regionstyrelsens ordförande, Carl Johan Sonesson, M, beskriver den som nattsvart.
  – Vi visste inte att det var så illa när vi fick pappren på bordet.

  Han gör jämförelsen med Lyxfällan.
  – Det behövs en liknande skuldsanering, säger han.
  Ett bra mått på tillståndet i ekonomin är soliditeten. Den ska ligga en bra bit in på plussidan. Regionens är minus 77 procent, vilket motsvarar en skuld med 15 000 kronor per skåning på det egna kapitalet.
  Trots ett tillskott med sex miljarder till vården de senaste åren och 2 500 nya anställda har vårdköerna vuxit.
  https://www.skd.se/2018/11/05/alliansen-ar-chockad-over-tomma-lador/

  • Nämen…HUR.. kunde det gå så…..
   Den s.k soliditeten kan inte bara dykt upp i dagarna med ett minus

   på 77 %…
   Detta visste självklart alla redan för 5-10 år sedan var det skulle landa.
   År för år har vi andra fått skjuta till miljarder för att hålla malmö
   över ytan…
   men det ska LÅTA bra och som om ”alliannsen”…är oskyldiga och ovetande.

  • S har styrt Malmö i 24 år. Då blir det såhär. Nu skall C stoppa M och SD för att röja upp i Malmö. Självklart det blir konkurs om inte rätt politiker får styra.

 7. Turisterna från Syrien känner sig lurade om inte allt är gratis. Självklart blir de arga om de blir besvärade av kontroller. Risken för kontroll är dock mikroskopisk.

 8. Fy fan för etniska svenskar, nu måste Stefan göra något åt det, det har hållit på så sedan tågen började gå i Sverige .

 9. DOM bor GRATIS…DOM äter GRATIS…DOM har sjukvård GRATIS…
  DOM har fickpengar att spendera på ica-kort GRATIS…
  Nu ÅKER DOM GRATIS med…..

  Jo glömde en sak till….
  ALLA verkar ha fått ”gå direkt UT ur fängelset”..kortlek med minst 52 kort plus jokrar..
  och även ev skadestånd är GRATIS betalda som vanligt
  av skattebetalarna…..

  Och ändå verkar 82 % inte tycka att det finns någon ände på
  denna lyckan bara dom tycks se…???…

 10. Välkommen till det nya Sverige. Ingen biljettkontroll ske längre på den röda linjen efter Mälarhöjden emot Norsborg. Man har OV för övrig biljett kontroll.

 11. Det verkar som om vi behöver militär på tågen, åtminstone tills vi har utvisat en tillräckligt stor andel av buset.

 12. Sist jag var hem till den galna värld ni lever i…
  fanns det inte ens ett enda ställe där tågbiljetter såldes av sj på arlanda…
  sl hade tagit över den disk sj hade tidigare upplystes jag om…
  och efter mycket om och men fick jag reda på att pressbyrån 100 meter bort sålde
  biljetter åt sj….
  Kanske dags att lägga ner den helt då dom flesta som nu kommer ändå informerats av släkt och vänner att här åker alla gratis….??..

 13. Så länge en majoritet av svenska folket vill vara och bete sig som sovande idioter, vad kan vi andra göra mer än försöka skapa opinion mot detta eller låta landet raseras?!?

  • Tiden er vist desværre løbet fra den med opinionen.
   Flertallet av dom +2 millioner ni redan har släpt in, dom har ikke tænkt sig at rejse frivilligt.

   • Nej! Det är jag mycket väl medveten om! MEN att ge upp kampen att den rätta politiska regimen med vår hjälp kan göra en ändring av detta, DET ger jag aldrig upp!!!

    • Selvfølgelig gir man ikke up👍 Jeg röster stadigvæk ved kommunal og folketingsvalg, jeg håber også på det, men er ved at have mistet troen på at vi kommer ud af det her på en pæn og ordentlig facon.
     En gammel kompis sagde for et år eller 2 siden at det kommer at blive rigtig mycket sämre, før det bliver godt igen.

     • Ja så är det alltid! Man måste må botten innan det vänder! MEN tycker inte du vi är så långt ner man kan komma nu? För övrigt varför röstade du inte i riksdagsvalet?!?

     • Jeg er jo dansk….men jeg har i svage øjeblikke overvejet at åke hinsidans, registrere mig som ”flygtning” og så bare kigge forbi en gang om måneden og hæve ”mine penge”😂
      Ordnet tænderne for en 50’er, shoppet på vej retur til Danmark kanske🤣

      Om jeg havde har ret at rösta ved er valg havde jeg selvfalligt gjort det👍

     • Bra Jesper! Du hade ju röstat i kommun och landstingsval tydligen så du rörde själv till det! För övrigt som en go dansk så vet du såväl som jag hur många oönskade migranter dina fränder på den danske sidan har viftat över för fri lejd till Malmö över bron! Du vet de dumme svenskerer de kan ha det!!!😀

     • Tjoooeee, de fleste af dom ”flygtninge” ville jo selv til Sverige..men ellers jo, jeg ved det godt.. de skulle have været stoppet i Middelhavet eller på Balkan allihoppa

     • Ja eller DANMARK! Lek inte här för du ska veta att alla svenskar är inte så dumma så de köper lögner ohämmat från andra sidan Sundet! Jag gillar Danmark och är ofta där särskilt Bornholm, men jag VET MYCKET OCH KAN MIN HISTORIA! Så min danske ”playmaker” vårt politiska läge i Sverige är ingen leksak för grannlandet! Ha det gott men kör en ärlig debatt!😄😄😄

     • Er du ironisk nu eller hur?
      Det er fakta at mange af ”flygtningene” sagde direkt at dom ville til Sverige..dom som sagde Danmark fik stanna her kære ven.
      Nej Sverige er en tidindstillet bombe for jeres nabolande Anita!

     • Det är INTE vad flyktingar anser o tycker som gäller! Danmark är asylland FÖRE Sverige och Dublin/Schengen gäller! Egentligen skulle Danmark skicka tillbaka neråt i mottagarkedjan o inte bara låta ”turisterna” välja Sverige!

     • Det har du sådan set ret i Anita, problemet er at vores ”politikere” er sådan ca lige så pk og hunde ræd for islam som jeres ditto

     • Det har jeg vidst længe Anita og jeg har ikke lagt skjul på det, ingen grund til at patronisere😉
      Uagtet at jeg ved hvor den reelle fejl ligger, så afskyr jeg stadig islam og muslimer som de er flest. På en god og human måde burde vi tvinge 95-97% av dem direkte retur til der hvor de påstod at komme fra.

     • Vi är eniga i detta! Muslimer med sin religion, normer och kultur hör INTE hemma i Västvärlden vi är så diametralt olika på alla vis!!

   • Precis, som jag har skrivit många gånger så vore ett inbördeskrig det enda som kunde rädda detta land/folk.

    Var glad över att dina politiker (trots de problem ni har med dem/inkräktarna) har planer redo för att stänga gränsen.

    • Du har sikkert ret. OM vor polis, militær osv var på vor side, så kunne det gøres forholdsvist pænt, men det kommer ikke til at ske

     • Vi har ingen militär, men du kan nog räkna med att de riktiga poliserna är på vår sida. Inga i samhället ser lika mycket skit (läs: inkräktare) som våra poliser. Visst, den nya elitstyrkan kommer från Södertörn, men skulle man möta dem i strid så är det mest troligt att de skulle råka skjuta sig själva.

  • ” är du tågvärd,vårdarbetande ,polis eller brandman ”
   ombeds du att INTE deltaga i denna undersökning…
   av solidaritetsskäl ..med MIG…
   hälsar snickesnacki …
   Och delade glatt ut undersökningen som han på förhand visste skulle
   visa det han alltid sagt…

 14. Finns det inga solskenshistorer som har med invandringen att göra, som får lika stora effekter fast positiva !?!?

     • Nja, det är nog snarare så att situationen i Sverige är så galen att det är mycket svårt att köra med ironi…

     • Nog för att Sverige är fanatiskt, men det räcker med en liten ledtråd/ett enda ord för att en normalt tänkande individ ska förstå att det är ironi. Dock, landet hade inte sett ut som det gör om majoriteten av vår befolkning inte var bortom askorkade.

  • I Danmark har argumenterne, eksemplerne på kulturel berigelse, tex været: man kan få så mange spændende krydderier i deres butikker, deres tøj er farvestrålende og spændende eller, du kan købe mad kl 3 om natten på vej hjem fra byen🤣

   • ”same same” i sverige … plus at svenskar är tråkiga och stela och vidar inga känslor … annat är det med utläningar dom har nära till sina känslor och visar dom … jo jag tacker … vi ser det in sverige nuförtiden.

 15. Om de ynkliga djävlarna till landsförrrädar-politiker hade sådana här villkor på jobbet så skulle det snabbt bli andra beslut i Riksdagen.

  Som det största PK-puckot – Annie Lööf – om hon riskerade vad tågvärdarna utsätts för så skulle hon inte vara så positiv till massimport av kriminella.

  Så – ta bort alla säkerhetsvakter från Riksdagen, utom dom som skyddar SD-ledamöter.

  Låt PK-politikerna jobba under samma villkor som tågvärdarna i Skåne.

  Låt dom själva smaka på mångkulturens välsignelser.

 16. Typisk svensk retorik ”jeg skal leta upp dig” eller ”jeg kn#££@r din mama” 😂
  Jeg har slet ikke tal på hvor mange gange jeg har fået den i hovedet af en svensker😉

     • Det var uppenbart för alla som inte är fullständigt efterblivna och aldrig någonsin borde skriva en kommentar på internet, för deras egen skull och alla andras.

     • Jo en enkelt oplevelse med en svensk tjej, på non marknad, som hørte jeg var dansk og kom og spurgte, om du er dansk, er du så også racist😂
      Det var sidst på 90’erne

   • Snitt-IQ:n i Somalia ligger på 68, under gränsen för lätt efterbliven. Men eftersom intelligensfördelningen i en större grupp är normalfördelad så kommer det finnas individer även bland svenskar som ligger på den nivån.

    VSB

 17. Anlita NMR för att ta hand om biljettkontrollerna. Vid extrema situationer får man ta till extrema metoder för att lösa problemen.

  • När man vaknar av att någon kör kniven i en får man ta till ojusta metoder, fick en domare till svar när han han frågade en anklagad hur en person kan slå ihjäl någon med sina bara händer.

 18. Va bra! En byråkrat vid sitt skrivbord på Arbetsmiljöverket kommer snart att ”besluta om åtgärder”. Ja, Sverige har verkligen ett unikt sätt att lösa samhällsproblem på!!!!

 19. Jag var på väg att säga att kanske det är dags att anställa kvalificerad personal med avsågade haggelbrakare som skall skydda vanliga människor från mohamedanerna som håller på och river ner det SVENSKA samhället!
  Men sen tänkte jag att detta är odemokratisk!
  Svenskarna röstade för att dom vill ha så här! Vad bråkar man om?

 20. Det är dags att ge tillbaka samma sätt som dom misshandla andra för i deras land kan dom göra detta men i vårat samhälle så funkar inte det utan nu måste vi slå tillbaka mot dom. För att det är det enda som gäller och f_n inga kaffer rep.

 21. Är det fler än jag som har fått nog? Släng ut globalistpacket från regering och riksdag och sätt dit nationalistiska politiker som kan påbörja arbetet med att återställa det vanställda Sverige!!!

  ”Par utsattes för våldtäkt och tortyr i sitt eget hem”:
  https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/par-utsatta-for-valdtakt-och-tortyr-i-sitt-eget-hem/

  ”Utvisningsdömd har skändat terrormördade Ebbas grav 30 gånger – pappan kritisk”:
  https://samnytt.se/utvisningsdomd-har-skandat-terrormordade-ebbas-grav-30-ganger-pappan-kritisk/

  ”JUST NU: Flera personer skadade efter stort bråk”:
  https://www.expressen.se/nyheter/just-nu-polisinsats-vid-krog-i-marsta/

    • Kanske sant, svenskarna älskar motsatsen, mångkultur, massinvandring, våld, våldtäkter, gäng uppgörelser, gatu-skjutningar, vårdköer, svältande pensionärer, mord, övervakning, kontroll, osv. och kanske mest att betala för det. Det var i alla fall de 82% röstade för. För min del känns det väldigt skönt att ha lämnat allt bakom mig och ha flytt eländet.

    • Kanske sant, svenskarna älskar motsatsen, mångkultur, massinvandring, våld, våldtäkter, gäng uppgörelser, gatu-skjutningar, vårdköer, svältande pensionärer, mord, övervakning, kontroll, osv. och kanske mest att betala för det. Det var i alla fall de 82% röstade för. För min del känns det väldigt skönt att ha lämnat allt bakom mig och ha flytt eländet.

  • Det är du, läsarna på Samnytt och 20 % till. Men de flesta har inte en nationalistisk syn på världen och anser att en man från Eritrea är samma som en från Trångsund. Därför ska det inte finnas gränser som stänger ute folk.

 22. ”Beroende på utfallet kan Arbetsmiljöverket besluta om krav på åtgärder för att förbättra arbetsmiljön för tågvärdarna.”

  Wow! Så om utfallet blir att vissa kundkretsar är = arbetsmiljön (givetvis), så blir ju kravet för förbättring att dessa utvisas. Heja Arbetsmiljöverket! Kräv sådan åtgärd!

 23. Jonas Sjöstedts stora önskan att dessa invandrare väljer honom i Riksdagsval.
  Det bästa som kan accepteras. utlänningar ska inte ha någon rösträtt över huvud taget!
  Sedan bör rösträttsåldern ske först vid 21 års ålder egentligen först när människans hjärna är fullt utvecklad vid 25 års ålder, för att slippa riksdagen lekstuga med politiker som beter sig med ett fullt folkförakt!
  Bortsett SD politiker även om de inte heller är rent rumsrena, som skulle vilja slå ihop sig med svenska folkets politiska fiender?

  • VPK bygger sin politik på terror och rädsla. Vi aldrig glömma vad VPK har soin rötter någonstans. Hur Kiruna Svenskar blev utsatta för etnisk resning av kommunisterna.

 24. Vi har i decennier släppt in människor utan papper i vårt land. Vi vet inte hur många som är mördare, knarkhandlare, tjuvar, våldtäktsmän, terrorister och pirater.
  De flesta med en religion som anser sej stå över oss.
  Man behöver inte vara atomforskare för att förstå att vi med det skulle få ett våldsamt ,turbulent samhälle där våldet efterhand eskalerar allt mer.
  Och det kommer det att fortsätta med för invandringen pågår med oförminskad styrka.
  Det kommer inte att sluta bra.

 25. Hur svårt kan det vara,utrusta kontrollanterna med elpistol,pepparspray och självförsvarskurs så dom kan skicka ut dom med huvudet före.

  • Det kan vara svårt,de liksom hyenor jagar i flock och finns ingen etik, gäller bara att döda bytet, men det är ju de som röstade för detta i valet, att det ska vara så här.

 26. Hot och hat på på tåg är inget nytt det har vi haft ända sedan medeltiden och Skåne har aldrig varit säkrare än nu.

  Mvh

  Jerzy Snicke Snacky

 27. Snart kanske svenskarna förstår varför det behövs brutala diktatorer som tillsammans med stenhårda poliser styr Menaländerna med ”järnhand” ?

  • Araberna gillar diktatorer. Dom tar i med hårdhandskar och skapar ordning. Kanske ett multikultisamhälle inte klarar demokrati? Vad står då för sorts diktator och knackar på dörren?

 28. jaha så babbar åker gratis.
  svenskar får betala.
  vad händer när svenskar så småningom endast utgör 5% av befolkningen?
  man kan bara lasta en åsna tills han rasar ihop.

   • Högfunktions asiater dvs nordasien har väl ingen anledning att komma hit och kommer inte komma heller. Det är argumenterat bättre i till och med Nordkorea idag än i Sverige.

    Sydasien är mest skit som Pakistan och Indien.

    • Regeringen kommer försöka 🙂 men du har rätt så fort jobben inte finns här längre finns det ingen anledning för de att komma hit

  • 1 % nordiska svenskar räcker gått och väl för att göra revolution, räcker med att man är enade. inte splittrade som nu..

 29. Ta bort bussarna från dessa områden, de vill ju uppenbarligen inte ha dem där. De vill väl att Skåne ska likna landet som de flytt från.

  • Precis..sluta köra bussar och tåg om ”folk” inte kan bete sig som människor.
   Tänkte också skriva att tågvårdarna skulle polisanmäla…men det resulterar väl bara att dialogsnuten dyker upp med med kaffe och bulle…

 30. Brukar pendla i Skåne och har märkt en grej. När ett gäng invandrare inte har biljett får dom oftast gå av på nästa hållplats. När en svensk saknar biljett eller hans mobil krånglar skrivs böter ut..

 31. Reinfelts Sverige ta ut sin rätt och moderaterna tycks vilja fortsätta med den politiken.
  Tågen ska bevakas av beväpnade vakter med stort våldskapital om det ska bli någon ordning.

 32. Alla ser elefanten i rummet men alla undviker att tala om den. Det är en bedrift att medvetet vara både blind och döv och spela teater för att dölja sanningen. Det kan inte vara nyttigt för den psykiska hälsan.

 33. Skiten väller in i landet, våra anständiga politiker, världsberömda i hela Sverige för sin överlägsna humanism och människosyn, njuter av att känna sig som riktigt goda människor.

 34. Man får väl börja som i Kina där man ansiktsscanna problem resenärerna, och sedan dra man in typ CSN, Barnbidrag och annan samhälles service för dem.

 35. Jag tänker fackförbundet Seko är säkert ett fackförbund som är för massinvandring och som motarbetar SD. Ja nu får deras medlemmar smaka på den politik som deras fackförbund står för.

 36. Inga yrken utom stadsråd är längre trygga, stadsråd har ju en massa livvakter och tycker att Sverige aldrig varit tryggare.

 37. Snart måste Sverige ha fler vakter är passagerare på alla tåg och bussar. I bilen är man inte heller säker eftersom ”flyktingar” får gratis körkort och invandrare redan står för en stor majoritet av alla trafikolyckor med personskador.

 38. Som sagt det är farligt där ute på riktigt och värst är det här i Skåne och värre blir det.
  En lågkonjunktur som är oundviklig kommer få det att eskalera och vi är långtifrån rustade för vad som händer då.
  Då pratar jag varken ekonomi eller polis i första mening även om vi inte har något att komma med där heller utan ”mentalt”!
  Svensson förstår helt enkelt hur illa det är och hur lite dessa migranter bryr sig om något som kan kallas civiliserat.
  Uppvaknandet blir brutalare än man kan ana inte ens vi som varnar för det verkar orka ta in det fullt ut.
  Vi kan alltså 2018 samtidigt som vi inte kan få till en regering en budget en plan framåt och alla vet varför inte åka tåg mitt på blanka dagen mellan Helsingborg och Malmö. Personal kan inte jobba det är farligt på riktigt redan idag.
  Ta skolorna då i Malmö och Helsingborg lika farligt där så vissa och det är inte några få är så meningslösa att det bara återstår att bomma igen innan de bränns ner till grunden i bokstavlig mening.
  Nej vi är inte mentalt rustade för att de här människorna en och en och i grupp inte har några begränsningar!

 39. Åker tåg varje dag mellan Trelleborg och Malmö har snackat med flera tågvärdar hoten kommer i 9 fall av 10 från nyanlända som knappt kan ett ord svensks

 40. Det är faktiskt inte mycket som fungerar i det mångkulturella samhället.
  Löfvens välkomnande av refugees, var faktiskt lika mycket ett välkomnande till oreda, höga kostnader, grov kriminalitet och ett land som krackelerar in i minsta beståndsdel.
  Vad har vi nu fått ut av allt detta välkomnande? Inte ett jävla dugg enl. min mening.

 41. Grattis till det nya Sverige skapat av 7-klöverpartierna som blev röstade tillbaka 9/9 av väljare som borde låta sinnesundersöka sig.

 42. Buset har insett att det blir inga konsekvenser av vad de gör speciellt inte om de är flera tillsammans.

  Den som känner befolkningssammansättningen i området Malmö till Helsingborg och åker dagligen både buss och tåg vet att det som vanligt är invandrargäng av olika sammansättning som skränande ”tar över” buss och tåg och åker och gör som de vill.

  Motstånd bemöts med våld inklusive skjutning.

  Detta galna tillstånd har vi att ”tacka” i första hand Fredrik Reinfelt och i andra hand Stefan Löfven för.

  Dessa båda, i första hand den första, har på endast tolv år lyckats förstöra det goda folkhemmet Sverige och göra det till ett etniskt moras av klanstrider som rasar i de s.k ”utanförskapsområdena” där klanerna kämpar om territorier att sälja knark i.

  Allt medan statsledningen och myndighets Sverige bara står och tittar på samtidigt som man anklagar svenska folket för att vara ansvarigt för skapandet av både dessa utanförskapsområden samt konsekvenserna av dem genom sin sen födseln inbyggda ”rasism”.

  Svensk statsledning och den s.k 7-Klövern har gemensamt anklagat svenska folket för nationell rasism och gjort detta folk ansvarigt för konsekvenserna av den galenskap som de senaste tolv årens migrationspolitik inneburit.

  Enda ljusglimten i detta mörker är SDs framgångar.

  Framgångar som framgent kan innebära att Sverige slår in på vägen tillbaka till folkhemmet, det goda Sverige svenska folket vill ha.

  För att citera Fredrik Reinfelt, ”Annars blir allt barbari”.

  • Precis som du beskriver hur det är att åka lokaltrafik eller överhuvudtaget vistas ute i Skåne med framförallt dessa ungdomsgäng som på sekunden blir mångdubbelt stora bara med ett mobil samtal om någon vågar säga emot.
   Där kan vi snacka om att ”mobilisera”

 43. Vi vet ju alla att det här är en konsekvens av den usla integrationen o den hejdlösa invandringen. Det finns inget positivt med asylinvandring och flyktingmottagande. Stoppa tågen o vägra kör, stäng dörrarna o invänta militären så idioterna kan skickas med nästa flyg till deras hemländer där dom hör hemma.

 44. Det nya spännande Sverige.
  Tänk vad intressant – sa Reinfeldt – den där människan är ju inte som jag!!

  Nä tro fan det – det här experimentet har pågått länge nog nu. Vad tror folk att det är som håller ihop ett samhälle? En massa människor som ”inte är som jag” – och inte vill vara det heller? För mig låter det som ett klockrent recept på sönderfall.

 45. Återigen dessa jävla invällare. Var dom än befinner sig blir det problem. Har skrivit det förut: Medborgargarden behövs för att banka skiten ur dessa oönskade asylinvandrare. Här har dom inget att hämta. Bara UT , UT ………………………..

 46. En utredning i stället för att ingripa hårt och hangripligen? Den svenska modellen.
  Ta DNA på våldsverkarna och fingeravtryck. Porta dem från tågresor för alltid. Om det behövs använd våld. Det språk de förstår.

 47. Skulle föreslå att man anställer otrygghetsvärdar för att skydda trygghetsvärdarna. Kan vara lämpligt förstagångsjobb för asylsökande.

  • Carl & Elsa,
   – Tyvärr en helt bortkastad ”önskan” då han är helt upptagen med att ”för gott” få styra landet (mot avgrunden)!

 48. Det är inget fel på arbetsmiljön…det är samhället det är fel på. Vem dessa förövare är, och kommer ifrån, vill man inte säga. Om det var kvinnor som skallade och sparkade framgår inte i artikeln. Kanske var det en blandning av båda könen ? Eftersom man inte säger sanningen om hela händelsen så blir detta skriveri näst intill värdelöst som nyhet.

  Exempel: ” I en stad någonstans i landet blev en person överfallen av andra personer…flera stycken. personen misshandlades och rånades på sin mobiltelefon och pengar. Hur skadad personen blev är okänt och ingen är gripen. Polisen saknar spår. Polisen har valt att inte lämna ut ytterligare information om händelsen.”

  Detta att inte utge fullt signaliment om förövare är att skydda brottslingen. Det måste bli en ändring på detta sjuka system.

 49. Dom ville förmodlingen åka gratis och straffet som väntades var kaffe o korv.
  Så länge vi daltar så blir det bara värre o värre.

 50. Det där beteendet var väl väntat. Och det är typiskt att det florerar just där i närheten av Malmö. Jag tror ju att det där kommer att spridas över hela Sverige och bli en riktig farsot.

  Vad man borde göra är att sätta in poliser och ge dom rätt att använda sina batonger. Snart sitter det där klientelet stilla och tysta på tågen. Och har med sig gällande biljetter.

  Det ska ju vara vi svenskar som bestämmer i vårt eget land och inga invandrade lyxsökare som bara kräver allting. Och dessutom saknar rättsmedvetande.

  .

 51. Ingen av de styrande, allra minst de som med iver förespråkar folkutbytespolitiken, kommer någonsin att råka ut för det då de skjutsas på vår bekostnad mellan kvarteren och centrala Fjollträsk och Arlanda – så då så är det inget VERKLIGT och allvarligt problem för förarna, ombordpersonalen samt resenärerna ute i VERKLIGHETEN!

  • Det jobbar miljömupparna stenhårt för att omöjliggöra, det är nu mindre än två månader till nästa automatiska stora bränsleprishöjning!

 52. Att arbeta som svensktalande tågvärd på Pågatågen utan poliseskort är mångkulturellt berikande… sa PK-puckot…

 53. ”-Va?!?? Är det inte gratis att åka tåg?” När det mesta är fritt utan motprestation i detta land så är det svårt att skilja på förmånerna…

  • F d Morgonlögnens (Aftonbladet), numera DDR TV:s, K Bergfeldt hade säkerligen sagt i Nordamerika att även resandet med tåg är ”gratis” – sicket folk…

 54. På tal om tåg, såg på Skånetrafiken att en enkel biljett mellan Malmö och Lund kostar idag 47:70 (med rabattkort). Det är rätt mycket pengar för en resa på 11 minuter. Allting blir bara dyrare och dyrare och här pratar vi inte en normal justering för inflation utan detta går högt över detta.

  • Ja med tanke att VI svenskar betalar Skatt till dessa Statliga Verk SJ och sen ovanpå det får betala dyra Biljetter då undrar man ju…
   Hur [email protected] har dom byggt upp och fördelat Statens Budget…

   Jo just det, 600 Miljarer Skattekronor går till GRATIS Leveende för Invällarna i vår Land.

  • Så blir det!!
   Svenskarna får ju även betala resorna för ”de nya svenskarna” då de vägrar att betala och hotar med våld!!!

 55. ”…förbättra arbetsmiljön för tågvärdarna.”

  Vore det inte bättre att arbeta för att försämra arbetsmiljön för gärningsmännen?
  Hur svårt kan det vara att anropa polis som sedan får söka genom ett tåg efter gärningsmännen? De kan ju inte fly nånstans samt att det finns en uppsjö av vittnesmål. Rättsväsendet behöver en total make-over!!

 56. Detta är mer regel än undantag i Sverige!!! De styrande sitter fortfarande med armarna i kors och sopar allt under mattan. NÄR SKA DETTA STOPPAS!!!

 57. Det nya Sverige!!!!
  De som skall kontrollera ordningen/ eller att resenärer gör rätt för sig, misshandlas av invandrare och då upphör man med kontrollerna!!!
  Om det så skulle behövas beväpnade vakter, så skall man ALDRIG backa för dessa ”nya svenskars” sätt att bete sig!!!!!
  Sverige behöver en radikal förändring av politiken, annars kommer VÅRT land att ”gå sönder” !!!!!

 58. Själv fick jag pröjsa x-tra i de trakterna för att SJ hade gjort fel med bussanslutningsbiljett… blev dessutom anklagad för att vara gratisåkare… fick en ursäkt efteråt, men poängen är att all frustration går ut över oss som faktiskt inte gör något fel…

 59. Det går fort nu….myndigheterna har totalt tappat greppet. Invandrarna slår sig fram till det dom vill ha. Inga åtgärder.

  F-n tar den svensk som eventuellt skulle göra detsamma. Då står alla myndigheter stridsberedda med lagboken i högsta hugg.

 60. Med ett sådant ”klientel” ombord, är det bara att fortsätta köra
  – över bron till Danmark, för visst var det väl därifrån de kom, så får danskarna en chans att göra om och göra rätt !! Ta ert ansvar!
  Visst var det ju så att danskarna ’missade’ att registrera ELLER skicka tillbaka dem till ’förstaland’ ?
  Men att hysta dem vidare till Sverige, ’missades’ inte, eller hur?
  Olycksfall i arbetet, Danmark?
  Det är inte så svårt då att räkna ut varför Danmark inte behövde bevilja mer än 2752 uppehållstillstånd 2017, medan Sverige fick ta emot 36 531.
  Sverige var heller inte så fräcka som Danmark var/är, så de hystade migranterna vidare.
  Därför var också detta år motsvarande siffror i Finland 3 784 och Norge 4 386.

  VARFÖR ska Sverige lägga ner miljarder skattekronor på att avlöna personal som sköter asylärenden, boenden, sjukvård, socialbidrag och ÄVEN bekosta alla utvisningar med dyra flygresor – NÄR DET SKULLE RÄCKA att mota alla över bron till danskarna?!?!?!
  Man kan vara ganska trött vid det här laget på att höra allt häcklande från Danmark.

  • Vi i Danmark ska ta vårt ansvar?

   Vad pratar du om?

   Det var de SVENSKA politikerna, INTE de danska, som stod och skrek: ”Alla migranter, kom hit”

   Eller hur?

   Ni har bjudat in dem.

   Och nu ligger ni som ni har bæddat.

  • Fy f-n för det röda styret av Malmö och andra städer / orter/ samhällen där många kriminella skrotar runt. De bör anställa vakter med polimans befogenhet och b.l.a att skjuta verkanseld mot de kriminella!

 61. Den eller de som är utan biljett vid kontroll ska kastas av tåget vid nästa station.
  Tågvärdarna borde vara beväpnade så om bråk uppstår så skjut i foten så personen
  blir hanterbar.
  Man måste sätta ner foten nu.

 62. Det passar inte denna redan skuldbetyngda region att det nu är fritt fram att inte betala för kollektivtrafiken heller. Dags att aveckla Malmö?

  • Malmö ”får” MILJARDER kr VARJE år för att sköta staden, Räcker inte det för att avlöna ”biffiga” vakter med polismans befogenhet? D.v.s att använda sitt tjänstevapen vid fara och då skjuta verkanseld?

 63. Det är så här invandrarna flyttar fram sina positioner lite i taget, med hjälp av hot och våld, till dess att de har tagit över hela landet. Och det värsta är att de vet att det lönar sig för svensken backar hela tiden.

 64. Att det finns ett samband med den enorma invandringen är bara helt Galet Påstående… Invandrarna fån tredje världen, är så utbildade och duktiga så att man som Svensk ska skämmas!

  Om invandrare gör fel, inte får ett jobb, begår brott,,
  Då är det givetvis och självklart att Svenskarna har misslyckats att få invandrarna lönsamma och skötsamma!

 65. Lite mer av detta, så har de snart sparkat ner Sverige till samma sketnivå som de länder de lämnade är på. Stenåldern! De kan ju det här med stenar.

LÄMNA ETT SVAR