christer-lindell
Inrikes

Blind 69-åring med ett ben vägras hjälp – sover i sin rullstol

Publicerad 8/28/2020
Annons

Då huvudskyddsombudet anser att arbetsmiljön i Christer Lindells hem är för dålig har 69-åringen spenderat de senaste nätterna i sin rullstol. Enligt socialförvaltningen kommer bara livsuppehållande insatser ges.

Det var för en vecka sen hemtjänsten slutade hjälpa Lindell med att tvätta honom och ta honom till toaletten. Personalen får inte använda liften som möjliggör att han tar sig i och ur sängen. De livsuppehållande insatser som återstår är inköp av mat och hjälp med mediciner.

Vad man anmärkt på i hans hem, en lagerlokal som gjorts om till bostad, är att det påstås ha varit stökigt vissa sena kvällar då han bor tvärs över gatan från sitt livsverk, en restaurang och musikpub, och stammisar i bland besöker honom. Andra punkter huvudskyddsombudet tagit upp är att råttor och ohyra måste saneras, storstädning måste ske och ergonomiskt anpassade hjälpmedel ordnas för personalen.

Vill inte flytta

Enligt Lindell är det numera alltid tomt på gäster när nattpersonalen kommer och råttor ska han ha haft tre gånger på 18 år. Erbjudandet om att flyttas till ett korttidsboende har han avböjt då han där lär gå miste om besök och inte anser sig vara så gammal.

På socialförvaltningen i Malmö säger avdelningschef Åsa Ollerstam Lund att det alltid är ”beklagligt när man hamnar i situationer när vi inte kan utföra allt det som han egentligen har behov av”.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
925”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons