Bostadsrättsföreningen och dess granne.

Boende måste skydda sig med taggtråd – grannarna förstör, stjäl och hotar

Delningar

Tidningen Göteborg Direkt rapporterade tidigare idag om att en bostadsrättsförening satt upp taggtrådsstängsel runt sitt område. Enligt uppgift till tidningen var det för att boende i grannfastigheten Poseidon, som är en hyresfastighet, ”förstör och stjäl” samt att ”det inte går att kommunicera med den allmännyttiga hyresvärden”. Göteborg Direkt fokuserar på hur synd hyresgästerna tycker om sig själva, trots att de inte haft problem med bostadsrättsmedlemmarna.

Det var för några år sedan som bostadsrättsföreningen satte upp ett 2,5 meter högt staket runt gården för att förhindra ovälkomna gäster. Det hjälpte dock inte utan problemen fortsatte. Då förstärkte föreningen stängslet med en kraftig taggtråd.

– Det här staketet är inget som tillkommit nu. Det har stått där ett antal år. Det är bara det att vi kompletterade 40 meter med taggtråd för ett tag sedan bara för att de klättrade över ändå där och gjorde sönder saker för oss, berättar bostadsrättsföreningens ordförande Erik Westerholm för Samhällsnytt.

Se även vår dokumentär: Filmreportage: Tryggheten som försvann

– De har bland annat varit uppe och hoppat på garagetaken och du vet vad som händer då, fortsätter han. Då blir det läckage när man hoppar på sådana plåttak. Vi måste ju skydda våra grejor. Två inbrott har vi haft i bilarna där, just mot den vägen, innan vi satte upp taggtråden.

– Sen har vi kostat på oss en friggebod där vi har solstolar och golfklubbar. Vi har en minigolfbana, boulebana, badminton och uteschack samt en lekstuga för de minsta barnen. Den slog de ju sönder dörren på. Nu har det inte varit något sen vi satte upp den sista taggtråden, så nu har det varit lugnt ett tag.

Fokuserar på hur synd det är om de som förstör
Men Göteborg Direkts rapportering om fallet fokuserar istället på hur synd det är om Poseidons hyresgäster, trots att det är de som förstör för bostadsrättsföreningen.

– Detta är så fruktansvärt upprörande. Är vi, på Beväringsgatan, så hemska att de måste stänga oss ute? Det känns som en ny Berlinmur, säger en hyresgäst till Göteborg Direkt.

Vi frågar Westerholm hur han ser på rapporteringen.

Kan du berätta mer om de problem ni upplever?

– För det första har jag arbetet som förvaltare och ordförande här i 45 år nu. På den tiden när jag började var det väldigt goda förhållanden mellan de här två fastigheterna. Vi hade bland annat ett eget fotbollslag. Vi hade gemensam samlingslokal, diskotek. Sedan urartade det här. Man får väl inte säga så men de plockade in en massa…socialfall här i huset. Och det har ju blivit värre och värre, verkar det som.

– Vi gjorde ett bordtennisbord för utebruk där på området och en grillplats, och vad händer då? Jo, de släpar in sina bänkar på vår gräsmatta för den var ju alltid välklippt och snygg. Och sen slänger de grillkolet…en gång höll det på att ta eld i garageväggen för de tömde ut det alldeles bredvid garaget.

– Och sen bordtennisbordet; det var ju gjutet och det hackade de sönder så det gick inte att spela på längre. Då bestämde vi oss för att om vi ska fortsätta bygga ut på området får vi sätta staket runt.

Har de agerat hotfullt mot era bostadsrättsmedlemmar?

– Ja, de har de också gjort. Vi har ett vattenfall här också, som vi byggde för 20 år sedan. Då tycker de att det är så jätteroligt att stå och slänga in pinnar och stenar i sugen till pumparna där. Då var det en dam som gick ut och sa till, varpå killen sprang och hämtade brorsan och far eller vad det var.

SE OCKSÅ: Filmreportage del 2: Det nya spännande Sverige

– De talade om för henne att hon skulle passa sig annars skulle de slå ihjäl henne. Så hon vågar inte gå ut själv numera. Det har blivit en väldigt otrevlig miljö här måste jag säga, tyvärr.

Hur ser du på att de från Poseidon verkar vilja att ert område lämnas öppet?

– De begriper tydligen inte att det är privat mark. Vi har investerat åtskilliga hundratusen kronor i våra anläggningar här och de vill vi ha i fred. Det är ju ingen kommunal lekstuga vi tillhandahåller.

I Göteborgs Direkts rapportering beklagar sig Johannes Wallgren, distriktschef i Kortedala för Poseidon, om taggtrådsstaketet:

De vill inte att våra hyresgäster klampar in på deras del av gräsytan men de har inga problem med att deras boende passerar vår mark och fastigheter på väg till och från spårvägen varje dag. Vi har inget emot det, utan ser det som en gemensam plats.

Men uttalandet avfärdas helt av Erik Westerholm.

– Men herregud, det är ju kommunal mark. Vi har ju rätt att gå över kommunal mark, för det första. För det andra är det en brandgata där. Så jag förstår inte vad han pratar om riktigt.

De skriver även att de boende i hyreshuset oroar sig för utvecklingen – hur ser du på det perspektivet? 

– Haha, ja, det borde ju egentligen vara tvärtom. Att det är vi som ska oroa oss för utvecklingen för det blir ju bara sämre och sämre i området här.

Hur ser du på Göteborgs Direkts rapportering av situationen?

– Den är ju vinklad. Det är precis som att det är någon avundsjuka för att detta är en bostadsrättsförening, att vi sköter våra grejor. Jag har förklarat för henne precis som jag gjort för dig varför vi måste göra såhär med staketet och det gick inte hem alls.

– Nu får vi en kalldusch här för att kommunen har ju hittills  begärt 300 000 om året i tomträttsavgäld. Nu går de ut nästa år och vet du vad de har mage att kräva? 1,2 miljoner kronor om året, fyra gånger så mycket, det är ganska häftigt. Och då är det ju ännu större anledning att bevara det man betalar för.

”Poseidon hycklar”
Samtidigt tycker Westerholm att Poseidon hycklar i sin kritik av deras stängsel. Han berättar för Samhällsnytt att de gör samma sak i området Gamlestan.

– Man kan ju fråga sig varför Poseidon stängslar in sina fastigheter i Gamlestan. Där är det igenbommat med tråd och grejor.

– Och det har vi sagt till dem vid flera tillfällen: Varför gör ni så själva då?. ”Jo men vi måste ju vara rädda om våra grejor här”. Då låter det så när det är deras grejor. Men våra grejor har ingen betydelse, tydligen.

Vi ringer Lina Isaksson på Göteborg Direkt för att fråga om hennes rapportering:

Tycker du att din rapportering av fallet återspeglar situationen på ett adekvat sätt?

– Ja, jag tycker de flesta har fått kommit till tals.

Boende i bostadsrättsföreningen har blivit hotade till livet av några som var där och förstörde. Är inte det relevant att ha med för att ge en helhetsbild?

– Just det berättade han inte för mig. Men vilken tidning ringde du från sa du?

Från tidningen Samhällsnytt. Du skriver att de boende i hyreshuset oroar sig för utvecklingen – vore det inte mer passande att fråga de boende som de facto måste skydda sig?

– Där kom från ett tips men jag undrar varför ringer du till mig och vad är syftet med samtalet?

Mitt syfte med samtalet är att fråga om er rapportering som tar ställning för de som utsätter, inte för de utsatta.

– Alla fick komma till tals i den här artikeln och tipsen kom från de boende i hyresrätten. Sen fick han berätta hur han kände det.

Han anser att er artikel var väldigt vinklad mot bostadsrättsföreningen.

– Ja det kanske kan vara så men du får gärna skriva en artikel på ditt sätt.

En Jens Nordmark kommenterar Göteborg Direkts artikel där han insinuerar att klippa sönder stängslet:

Tyckte du denna artikel var intressant? Glöm då inte att stödja Samhällsnytt med en månatlig donation! Klicka här för att se hur du kan bidra!

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

410 KOMMENTARER

 1. Med tanke på hur ineffektivt det allmänna skyddet och rättsväsen numera är så skulle det inte förvåna mig om folk snart börjar resonera som så här, skjut, gräv, tig.

 2. Detta är ju underbara nyheter. Utvecklingen mot inhägnade områden är på god väg. Och om man får välja så är ju gated communities bättre än att behöva beblanda sig med avskum.

  • Varför vill de avskärma sig från sina vänner? De tillhör ju samma gäng, de 4 gäng. De borde vara mera rädda om sina vänner ty det de enda vänner svenskingarna har idag. Vännerna har klart deklarerat att, saftiga bidrag, gratis tjänster, vip status i allt, arbetsbefriade inkomster, särbehandling inom rättsväsendet o.s.v. Annars …….. ingen vänskap.
   Sensmoral: När de nu måste köpa sig vänskap, då har dumsvensken nått ett nytt lågvattens märke.

 3. Båda fastigheterna ligger mycket nära ”Kvibergs Marknad”. Göteborgs största och ”offentliga” hälerimarknad som håller till varje Lördag – Söndag i det gamla regementets häststallar. Både säljare och köpare gör att det ser ut som en ”orientalisk marknad”.

  Sedan har vi alla de ”sidohandlare” som breder ut sitt ”sortiment” från blå IKEA-bagar på gamla tidningar längs med gångvägen från spårvagnshållplatsen till ”Kvibergs Marknad”.

  Skräpigt värre är ordet…

  Regementets gamla stallar ägs av kommunala Higab som i sin tur hyr ut det till en privat aktör som sedan hyr ut säljplatser till diverse olika ”småhandlare”l

  Men grönsakerna är BILLIGA !!! 😉

 4. Ja det är bara början. Som jag skrivit förut: Så fort det kommer oönskade invällare till ett område uppstår problem. Artikeln här visar det. Invällarna passar inte in här i landet ,så är det bara. Men i det starkt röda området i Göteborg som artikeln hänvisar till röstade man för dessa problem. Nu kommer verkligheten fram och då är det som vanligt för sent att reagera. När skall Svensson vakna och begripa vad som händer……………………………….

  • Ja jag undrar varför inte svensken vaknar, det är precis som du säger när parasiterna anländer börjar problemen!!

   • Det absolut inget att, undra över för det vet alla, som kan se och har ett normalt IQ. Jag refererar, Herman Lindqvist, Svensken är extremt feg, saknar kurage och har konflikträdsla. Jag, kan tillägga att, det finns inga, som kan slicka bakdelar som dom.

 5. Jag tycker att man ska börja att granska hyresvärdarnas roll, i alla gangster-fasoner som sprider ut sig.
  Mycket talar för att att en del hyresvärdar uppfostrar de boende till, att det är tillåtet att uppträda på ett gangsteraktigt sätt.

 6. Jag ringde polisen för tre veckor sen om en pågående vandalisering. Har även kontaktat kommunen och Länsstyrelsen (som förvaltar platsen ifråga), men ingen instans har dykt upp eller hört av sig än. Men man får väl ge sig lite till tåls.

  • Precis !!! Bor det skötsamma människor i ett område blir området av naturliga skäl lugnt Består området av misskötsamma blir området därefter. Svårare än så är det ju inte

   • Och detta OBEROENDE om man heter Johansson, Visnic, Larsson , Ragnvaldsen, Horvath, Kontijärvi eller Smith i efternamn !
    Det är KULTUREN som är avgörande.

 7. Återigen har det brunnit bilar i Kalmar län men polisen och ansvariga i kommuner rycker på axlarna – en vanlig måndag i vårt nya spännande Sverige!

 8. Invånare i en tjeckisk stad byggde en mur mot romer som förstörde för andra invånare. Genast kallades de nazister av hela EU-eliten.

    • Fast dryga snobbiga britter med ”stiff upper lipp” fasta i sin adliga härkomst och med en nedlåtande syn på resten av världen inkl. Europa är inte speciellt trevlig den heller…

     • Nu kommer jag visserligen från en adlig släkt, så det är väl möjligt att jag har en annan syn på det hela…dock…det finns ofta en anledning till varför folk ser ner på andra. Och notera att Storbritannien är det land i Europa som har mest WT, så även om jag inte är helt säker på att ”stiff upper lip”-kommentaren är helt passande så kan jag garantera att de bättre i det brittiska samhället ser ner på en stor del av sin egen befolkning också.

      Sen så har Storbritannien inte direkt försökt lägga just Europa under sig (bara resten av världen), till skillnad mot Tyskland.

  • Idiotisk åtgärd dock. Det enda som sker om man bygger en mur för att hålla zigenare borta är att stölder av mursten och murbruk ökar.

 9. ”Tomträttsavgälden höjs från 300 000 till 1,2 miljoner om året”…ja att göteborgs pengar är slut är väl inte konstigt…och nu ska svenska skattebetalare pressas på dom sista örena…..Hallå Robin Hood var är du?

 10. ”..Men de boende i hyresrätterna menar istället att det borde finnas bättre sätt att lösa situationen på än att avskärma området…”

  Ett tips är tjocka snår av Berberis..!

  De som gått i skolan på 70-talet kommer säkert ihåg ”taggbuskarna”/”stickbuskarna” som fanns på VARJE skolgård …

  Dessa växter kan bilda tjocka ogenomträngliga snår, är lättskötta och förhindrar samtidigt ovälkomna besökare!

  ”..Berberis är en tät, 2 meter hög, buske med många vassa törnen som med
  hjälp av talrika rotskott ofta bildar svårgenomträngliga snår..”

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Berberis

 11. Det här påminner om Tjeckien som hände för ca 15 år sen. Då var det hyresgäster som byggde en mur mot ett område där romer bodde. Det blev protester i hela Europa. Det verkar som frontlinjen för vad som är rimligt flyttas fram i takt med att fler får testa på mångkultur.

 12. Det är bara början på landets problem med kriminella. Om 10 år kommer ett flertal av likande föreningar att tvingas sätta upp stängsel om de vill ha lugnt.

  Detta är vad 7-Klövern skapat med en oansvarig politik under flera år. Man får vad man förtjänar. Fri invandring, ingen tvingande identitetskontroll, många av dessa har dessutom redan ett kriminellt förflutet.

  Sverige har blivit ett paradis för världens alla kriminella så varför är man överraskad?

 13. Och Poseidons distriktschef Johannes Wallgren bor nog själv i något kliniskt rent område där sådant här är helt okänt.

 14. Gated Communitys. Det är vad samhället är på väg mot. Naturligtvis kommer alla socialister att kraftigt emotsätta sig detta, det ska ju vara öppet för alla. ”I Sverige bygger vi inga murar”… Mer än runt där just journalisterna och politikerna bor. Där är det viktigt att de får bo ostörda. Inga tiggare får vara där heller, det drar ner värdet.

  Men det är vad det är på väg mot. Jag känner flera utlandssvenskar som berättar att där de bor, där är det helt naturligt. Och de har vaktpatruller som tar hand om alla som försöker komma in, utan skäl. I Sverige skulle det dock vara helt otänkbart, man måste ju tänka på att inte kränka de stackars fattiga, socialfallen, de ”nyinflyttade” och de som rent allmänt har svårt att förstå skillnaden mellan ”mitt och ditt” och att vårda andras saker.

  Men förr eller senare kommer det. Även hit. Vi kommer att ha det, och vi kommer att ha ännu tuffare murar. För att få vara i fred. För att få ha det som är vårt, ifred.

  • Självklart kommer vi om ett antal år att finna ett ganska stort antal gated communities i Sverige, det tidigare så öppna, förtroendegivande och mänskliga Sverige.
   Det är absolut inte fel att kalla många av våra politiker för sabotörer eller naiva korkskallar!
   De förtjänar benämningarna, efter vad de har gjort mot dem de skulle representera.
   Den store sabotören heter Reinfeldt. Den lika store naive korkskallen heter Löfven.
   Må vi slippa dessa båda i offentligheten!

 15. Hela Göteborg verkar vara ett rövhål av värsta sort. Bara en massa Kålle och Ada, arbetarkepsar modell 50-talet, rösta på KFML(r) och dricka brännvin.

  Jag känner en högadlig person som av misstag har haft olyckan att hamna i denna skräphåla. Rent förfärligt enligt uppgiftslämnaren, som säger att Göteborg helt saknar kultur och har ingen teater värd namnet.

  Jag har varit i Göteborg en gång och det räckte och blev över. Feskekyrkan var dock intressant att besöka och så fanns det några bagerier som sålde Gustav den andre bakelser.

 16. ”Man får väl inte säga så men de plockade in en massa…socialfall här i huset.”

  Ingen vågar nämna etniciteten på socialfallen. Och snart är det väl HMF att tala om socialfall.

 17. Massiv uppsägning av prenumeration. Då reagerar ägarna, och de politiskt korrekta medarbetarna får söka andra jobb på en krympande marknad.

 18. Ja, så går det när man sätter bocken till trädgårdsmästare. Svaret på de frågor som uppkommer i sammanhanget står att finna i riksdagshuset. Intelligenta människor väljer inte sådana intelligensbefriade dårfinkar till att leda landet. Majoriteten har fått det de röstat för, så det är väl egentligen bara att hålla käften och acceptera läget.

 19. I den aktuella BRF:en har man uppenbarligen visat ryggrad likt Jordan B Peterson och valt de personer som egentligen borde STYRA SVERIGE !!

 20. Det blir billigare att skydda hela Sverige, jämfört med att skydda alla svenskars bostäder, sommarstugor, arbetsplatser och båtar mm.

  • Men svenskarna har i val alldeles nyligen bestämt att vi inte ska skydda oss utan välkomna alla som vill komma hit och leva rövare eller vad de nu vill…

 21. Det ä bara att konstatera, Att Svensken inte längre har rätt till en egen trygg yta,Ja svensken får inte ens göra vad de själva kan för att skydda sin egendom Inte ens på sina egna marker och tomter. Men så avskyr 7 klövern sitt eget folk med, vilket framgår mer och mer för varje dag som går numera. Men så vill 83% av Svenskarna ha det, Tills de själva drabbas av vansinnet.

  • Det är sossarnas vård skola omsorg som skapat helevetet och är framröstat av svenskarna. Det är ni själva som är Sveriges problem.

   • En del av oss!
    Det finns de av oss som gör och gjort allt de kan, utom att ta till vapen, för att inte få den här utvecklingen!

 22. Gated communities. Det är inget nytt påfund.
  Har man Afrika inpå knuten, då är det enda lösningen.
  Tills man väljer att INTE ha Afrika inpå knuten.

  Svensken gjorde sitt val nu i September.

   • Väldigt.
    Har en vän som bor så.
    Och det är bara att vara ärlig, hur illa berörd någon än må bli.
    -Det är inte i huvudsak för att stänga ute vita människor man bygger så.
    Naked truth.

 23. Sverige har på kort tid förvandlats till ett jävla dårhus och detta med politikers och kommunala tjänstemäns goda minne!

  • Detta dårhuset var starkt redan på 60-talet. Den stora majoriteten av svenskar är blinda. Det ska till sådant här för att en del ska få upp ögonen. Svenskarna är för korkade för att behålla Sverige i sin ägo. Snart är Sverige borta. Sossepack.

 24. Yaxye Abdikarim Haashi,Abdikarim Hasan och Abdualrhman Omar heter dom tre afrikanerna som gruppvåldtog och därefter rånade den 25-åriga kvinnan i Björns trädgård,Stockholm i helgen. #Samhällsbygget

 25. Media klarar inte att rapportera neutralt. Tråkigt att det finns folk som prenumererar eller väljare vill ge skattestöd till media.

 26. GP hakar på och toppar sin webbsida med en bild på taggtråd och ynkar sig över att ”de stänger minsann in sig”. På Frölunda Torg har Poseidon gjort precis det som man ynkar sig över att denna brf har gjort, satt upp staket runt om sitt boende (Näverlursgatan).

  • Göteborgs Posten är lika bra på att sprida det globalistiska giftet som övrig slaskmedia. Det som skiljer GP från övriga skräp är att blaskan då och då lyckas med att framstå som objektiv, tack vare ledarskribenternas ovanliga skicklighet.

   • GP kommer aldrig att kunna gottgöra den skada som de avsiktligen har åsamkat samhället och folket. Det spelar ingen roll hur många halvvettiga krönikor den nya ledarredaktionen skriver. Det är visserligen bra, men det kommer aldrig ens att komma i närheten av att uppväga den destruktiva processer som Gert Gelotte och hans vapendragare satte i rullning.

 27. Tidningen Göteborg Direkt är en i mitt tycke en vänsterblaska som går till hushållen i Göteborg. Man tål inte några ifrågasättanden av deras reportage om objektiviteten. Har ett antal gånger haft kontakt med tidningen när dom skrev om Västlänken och blev varje gång ifrågasatt varför jag överhuvudtaget ringde. Samhällsnytts reportage motsäger inte detta.

 28. Tyvärr kommer det att bli ännu värre i anarkilandet Sverige och med dess folk
  jag är inte förvånad, visste redan på 80 talet att det skulle gå utför
  röstade emot EU, så jag är oskyldig till insläppet

  • Ja, nu är det ju faktiskt INTE EU som tvingat oss just i Sverige att ta emot en massa från några av världens mest underutvecklade och dysfunktionella länder.. Se bara på Danmark, Finland , Österrike, Polen, Tjeckein etc. som vågar säga ifrån och säga NEJ till en oansvarig massinvandring av fr.f.a islamister

   Och på 70-talet dvs FÖRE det att Sverige gick med i EU som kom i princip ALLA sydamerikanska kommunister till just lilla Sverige och även DDR…

   Tack för det Palme !!

 29. Nästa steg för alla bostadsrättsföreningar som tar ansvar för de boende.Måste förmodligen i framtiden anställa skyddsvakter åtminstone under den mörka årstiden.

 30. ”De vill inte att våra hyresgäster klampar in på deras del av gräsytan men de har inga problem med att deras boende passerar vår mark och fastigheter på väg till och från spårvägen varje dag. Vi har inget emot det, utan ser det som en gemensam plats.”
  QUE?
  1. Vi har inget emot att ”att deras boende passerar vår mark” OK inget problem då…. det inneböär ju inte att man kan göra tvärtom….. MEN att passera ”fastigheter” . . över taken då . . eller igenom?

  ”Men uttalandet avfärdas helt av Erik Westerholm.

  – Men herregud, det är ju kommunal mark. Vi har ju rätt att gå över kommunal mark, för det första. För det andra är det en brandgata där. Så jag förstår inte vad han pratar om riktigt.”
  2. Verkar som att området är kommunens och inte bostadsbolagets för även ett kommunalt bostadsbolags mark är ju privat….
  ..
  Kan vara dags att reda ut vad som gäller för alla borde väg ha en allmän eller privat väg till sitt hem???

 31. Gated communities kommer att bli norm om utvecklingen inte stoppar. Enda möjligheten är att ha råd att bosätta sig i ett område där det är så dyrt att bara vissa har råd och att det inte finns några hyresfastigheter där..

 32. Ett tips är ju alltid att kolla upp området på hitta.se innan man köper bostad eller hus där. 37.2% röstar på Socialdemokraterna i detta område samt så fick Vänsterpartiet 133% fler röster än riksgenomsnittet. Men visserligen är ju hela Angeredsregionen som lilla Gazaremsan så det borde man vetat ändå.

 33. Det där är inte sant, vår egen(?) Margot Wallström säger att dom ljuger – och är det nån jag litar på så är det Maggot!

 34. Inget nytt under solen! Bara en slump att hyreshuset intill verkar hysa en massa kulturellt högre stående människor från de mest dysfunktionella kulturerna i världen!
  Är helt ovidkommande, då de är precis som oss, de vet ju alla!
  Misogyna, problem med mitt och ditt, uppförande, moral, heder mm Så har ju vi svenskar alltid varit?
  Typ när vi går ut och förstör grannarnas egendom, så hämtar vi givetvis familjen/hjälp och mordhotar dom, om de skulle ha mage att opponera sig?

   • Självklart så kan det vara svenskar!
    Rent teoretiskt så skulle det även kunna vara små gröna män från Mars!
    Empiri talar dock för att det med stor sannolikhet, rör sig om hett eftertraktade kebabsvarvare och kebabtekniker!

 35. Kan det bli så att när lånebubblan spricker och många kommer att bli av med sina bostadsrätter och villor att man placerar migranter i dom?

  • Det är just exakt av den anledningen man höjer räntorna, svenska hem ska beslagtas av regerande Stalinistvänstern och invaderas av våldsmän! Att höja räntorna är en del av globalisternas plan. Beväpna er NU innan det är för sent! De som byggt upp landet tuggas sönder av totalitära extremfeminister framröstade av ett mindre vetande folk – toksvenskarna!
   Hoppas alla ser konsekvenserna av sitt naiva handlande, folkets framtid såld till lägstbjudande! Kolla med Soros madrass Annie Lööf!

   • Med all respekt för det du skriver, är det så smart att skuldsätta sig i den omfattning som många svenskar gjort? Hur många har tänkt på att räntorna kan förändras och ändra den ekonomiska situationen totalt?

  • Japp det scenariot kryper allt närmare…….framförallt om bostadsföreningen har höga lån, och föreningen tvingas hastigt att öka bostadsrätternas avgift, om du själv dessutom har rejäla banklån, som ej klarar en ränteökning, då är det bara och sälja av och vandra vidare med lånen.
   Många idag påtänkta bostadsrättsbyggen ändras när de är färdigbyggda till hyresrätter…….så kan soc ta hyreskostnaderna och placera våra ”gäster” där, det blir inte lika iögonfallande då, som det blev i Nacka…….

 36. Bostadsföreningen borde krypa tillbaka under den sten de kommer ifrån. Ja usch, att de inte förstår att vara tacksamma över 7-klöverns berikande importpolitik. Skäms på er! Hälsar Maggan.

  • När den totalitära regimen placerar ut våldsmän runt ditt boende vill du säkert inte bo kvar, det finns med i globalisternas agenda! Det finns ingenstans i hela långa tokiga lilla sverige där du går säker från globalisterna! Annie get your balls!

 37. Man kan ju fråga sig varför rödskallen inte tvingas redogöra för vad dom avhandlar i Bilderberggruppen och Trilaterala förbundet – svaret är enkelt, hela vänstermaffian är med där! Dumdumsvensken får betala och gillar det! Världens i särklass dummaste folk, återigen!

 38. 😆😂😁😅 Rätt åt den ”gode” dumskalle svensken. Nu är det tid att öppna era hjärtan , lägenhetsdörrar och plånböcker

 39. Intressant att läsa, så jag kontaktade några bekanta och bad dem titta på artikeln. De har bott i både egen villa, bostadsrätt och hyreslägenhet. De reagerade ganska kraftigt och berättade att de hade precis som fler, funderat lite då och då på att istället flytta in i en husbåt. Samtidigt tittar de ibland då de har tid, att helt enkelt lämna Sverige för gott. Det kommer det ske de närmaste åren och bli det ena eller andra och mycket beror på den svenska situationen och människors avundsjuka och missunnsamhet, men även på deras högfärdighet, bortskämdhet och tramsiga fjanteri att hålla på sades vidare. Någon med bostadsrätt påstod även, att hans grannar såg ned på alla hyresgästinnehavare och att det stämde att de tyckte sådana var billigare och dummare människor än de själva. Många tyckte dessutom om att skryta över sig själva och framställa sig och sin bakgrund på ett högdraget sätt när de satt ute på sin gård och hade fest ihop. Så fort någon blev sur på någon och sade ifrån frös de ut den personen totalt för man fick ju inte kritisera sina egna bostadsrättsgrannar. Blev någon förbannad och höjde samtalet, betraktades detta omedelbart som ett hot och det anmäldes. Det förekom ofta konflikt i deras föreningar och att folk blev tvungna flytta därifrån. Alltså är artikeln ganska talande trots allt.

  • Vet inte vilken förening du talar om men i våran förening som är ganska stor är det ingen som springer och snackar skit om den andre, åtminstone inte så det är störande. Däremot har vi problem ibland med boende från granngårdarna (ja, hyresgäster) som kommer med hela släkten och ockuperar grillplatsen och lämnar allt skräp kvar för föreningen att städa upp.

 40. vad äger man egentligen när man bor i en bostadsrätt? Om jag förstått är det föreningen som är ägare till de fysiska grejerna och innehavaren har rätten att disponera utrymmena. Hur det förhåller sig med gångstigar i området har jag ingen aning om särskilt de stigar som inte ritats av arkitekten i samband med att bygget projekterades. kanske finns någon form av servitut. gemensamma frågor skall väl lösas på föreningens möten. på lång sikt har boende i bostadsrättsföreningen var en bra affär vilket lett till mycket hyckleri i dessa frågor. Man vill absolut inte vidgå att man bor där av pekuniära skäl i stället lyfter man fram boendenas trivsel och närdemokratin och medlemsinflytande att medlemmarnas intresse har varit skralt vittnar den stora stödorganisation som byggs upp; outsourca för en mer eller mindre dryg penning det ointresserade medlemmar vill slippa. och ooja jag vill absolut inte tjäna pengar på mitt boende och reavinstskatten är alldeles för hög

  • I en bostadsrätt äger man gemensamt en flerfamiljsfastighet.
   Fastigheten kan bestå av mer än ett bostadshus och tillhörande faciliteter.
   Ägarna till bostadsrättsföreningen sitter alltså med skägget i samma brevlåda, men samtidigt så slevar de i sig ur samma skål.

 41. Tjena, jag ringde SVT om GCM FN avtalet,,,blir en popup om mp3 men det är bara att öppna den…..’https://www.online-convert.com/downloadFile/9ace3751-4a16-42ca-b6ef-04a94103c683/ac3a53cc-b5d7-4bbc-a87b-a02e4baa464d

 42. Bostadsrättsföreningen får en höjning av tomträttsavgälden med fyra gånger.

  När man öppnar hjärtat vet man inte vad morgondagen har i sitt sköte

  • Som bostadsrättsinnehavare eller villaägare så skall man akta sig för de socialdemokratiska tomträttsavgälderna….
   Om sossarna får som de vill – så kan dessa avgifter bli astronomiska.

   • Sossar gillar inte privat äganderätt, därför beskattar de den hårt.
    Kommunister däremot beslagtar vad de vill ha, det privata räknas inte alls.
    Därför tar det längre tid för ett socialistiskt samhälle att bli fattigt än för ett kommunistiskt.

    • Så är det…Sossarna tar till beskattningsmodellen på saker o. ting, som inte faller partiet på läppen.
     Helst skall bo i allmännyttan o. hålla käften.

 43. Ännu ett exempel på saker som migranter måste lära sig innan de får uppehållstillstånd. Det handlar om hur man ser på ”mitt och ditt” i Sverige. Något som många invandrare uppenbarligen inte informerats om.
  Jag har själv sett, vid ett flertal tillfällen, hur invandrare frå utomvästliga länder helt fräckt står och lutar sig mot andras bilar på parkeringen här, medan de väntar på någon eller till och med när de står och pratar med varann. Jag har då gått fram och frågat ”Är det din bil?”. Då tittar de lite förvånat varpå jag säger att man inte lutar sig mot andras bilar. Man måste säga det med självförtroende och stadig röst. Då reser de sig genast upp och går därifrån!

  Jag har även släktingar som bor i ett radhusområde som gränsar till hyreshus där det bor väldigt många migranter från Mellanöstern och Afrika. Deras barn springer ofta in i radhusområdet, skriker och gapar, cyklar där, stjäl äpplen etc. De förstår inte de osynliga gränser som vi svenskar kan utantill.
  När det blir så eländigt att man måste inhängna med taggtrådsstängsel betyder det att inga andra metoder fungerat. Invandrarna förstår inte tillsägelser eller vill inte förstå. Har de dessutom passivt stöd från sin hyresvärd återstår inget annat än att bygga murar.

  • Har själv sett när invällare lät sina ungar gå upp och sätta sig på två intill varandra mycket välputsade sportbilar, varpå mamman tar upp en kamera, gick fram till dem och visade på ett tydligt sätt att de skulle försvinna därifrån!

  • Längre söderut inhägnar man sitt hus och sin tomt med en hög mur där det överst finns glasskärvor eller taggtråd. Vidare huserar det en arg schäfer inne på tomten. Vill man något ringer man på portklockan.

  • Så där bor bara invandrare enligt artikeln eller är de i majoritet där bara. Om där bor svenskar borde de ju i så fall vara snällare och mer omtänksamma av sig kanske. Och man undrar ju varför inte dessa bostadsrättsgrannar gör som Du att säga till dem och ställa en allvarlig fråga till dem. Lite civilkurage borde nog inte skada.

  • Ja faktiskt… Helt allvarligt skulle detta behövas.

   Man får bygga upp en träningsby någonstans i skogen, gärna bevakat av värnpliktiga som då skolas in i framtidens gränsbevakning om asylanterna bor i anslutning i baracker. Om de bara bussas ditt på dagtid behöver man kanske inte bevaka så intensivt. Efter fullföljd utbildning kan man sen ge dem intyg iav olika sorter som ”vet hur en bostad sköts” och ”vet hur man bemöter värdfolket”

   I den by skall finnas (allt av icke brännbart material och okrossbara fönster) mindre hus och kanske ett höghus, några parker, grönområden, parkeringar och en lite butik… Typ. Kanske smyga in en buss så de kan öva köande samt att man betalar för resan.

   Här skall asylanter utan erfarenhet kunna lära sig teknologin med hjälp av lärare. Som tex hur man hejar på svenskt vis när man möts i trappa eller hiss, samtidigt får de lära sig att anpassa volymen på sitt tal så de förstår fel att ropa vid normala samtal.
   Lite som en guidad tur, man leder runt dem till en mängd olika situationer som inte existerar i deras hemländer… Efter detta blir det fika, sen blir det prov där de får gå igenom alla delmomenten och visa att de förstår dessa delar av vårt samhälle och hur en lägenhet fungerar som tvättstuge köandet och att man städare efter sig, lite om att man bär ut sopor till containern och inte slänger ut det på gården genom fönstret, hur en spis och toalett fungerar…mm

  • jag fick en hel busslast lutandes mot min husbil vid en rastplats, dom stod bekvämt tillbakalutade och åt medhavd mat ! Jag vred om startnyckel och åkte raskt därifrån !

 44. Reinfeldt och Schyffert bor väl ”gated” vid Vasaparken, STHLM. Varför skall inte alla få stänga in sig nu när mångkulturen tränger på ?

 45. Då är det väl dags för Löfven att besöka bostadsrättsföreningen och predika ” mitt Sverige bygger inga murar ”.

  • Bara det att det har aldrig varit HENS Sverige och kommer Aldrig bli de mer..!
   Sverige ÄR VÅRT Land…. !

   Andersdotters o Broderssons

  • Under det kalla krigets dagar mellan 1947-1991 var det minsann rätt med en anti-fascistisk skyddsvall tvärs igenom Europa. Var det inte Lars Ohly som grät när Berlinmuren revs?
   Visst ja, när kommunister bygger murar är det rätt.

 46. I växjö säger polisen att det är lungt. Många våga inte gå ut om nätterna . Rån. Våldtäkter. Inbrott. Mm

 47. Socialistisk rättsröta i praktiken! Finns det inte lagar som ska skydda privat egendom för mobbens förstöring? Hur fungerar rättssystemet då???

 48. Att lägga sin röstsedel vart fjärde år är inte detsamma som att lämna in sin tipsrad. Det kanske skulle vara dags för 82% av svenskarna att inse det, i stället för att bara gnälla…

 49. Jaaa…. Om jag fattat rätt så hör området till östra Göteborg, Kviberg västra. Där valde man 40% S och en 18%V…. Det är bara o gapa o svälja.

  • Asylanterna röstar på,”socialen” där har du nog svaret.
   Knegarna väljer i allt högre grad Sveriges politikers hatobjekt n:r 1

 50. Bostadsrättsinnehavare o. villaägare var fram till
  60 – talets slut, socialdemokratins skötebarn….Men när 68:a rörelsen gjorde sitt intåg i samhället tillsammans med Olof Palme, så blev dessa två boendeformer, mer eller mindre ett s.k. skällsord inom socialdemokratin.

 51. Den här historien är en historia om hela Sverige fast i mikroformat.
  Alla ingredienser finns. Eftergivenheten till de som utagerar och förstör för andra och att dessa dessutom har ”förmågan” att se sig själva som offer och förfördelade och den idiotiske dumsvensken som medverkar och tillochmed leder hela den förbannade farsen.

 52. Sossarna tyckte inte att arbetare o. tjänstemän skulle äga sitt boende utan vara
  Sossarna tyckte inte att arbetare o. tjänstemän skulle äga sitt boende utan vara

  Sossarna tyckte inte att arbetare o. tjänstemän skulle äga sitt boende utan vara

 53. Oh, nej. Det måste vara ett missförstånd alltsammans. Eller kan det vara så att msm väljer att bara fokusera på våra ”nya gäster” och deras väl och ve?
  Kulturkrock, vad är det?

 54. O.T.
  En ny våg av förföljelse kommer att innebära slutet för kristendomen efter 2 000 år” i Irak, menade en irakisk kristen ledare nyligen. I en intervju för några veckor sedan diskuterade den kaldeiska ärkebiskopen Habib Nafali från Basra hur över ett årtionde av våldsam förföljelse i stort sett har förintat Iraks kristna minoritet. Sedan den USA-ledda invasionen år 2003 har den kristna befolkningen minskat från 1,5 miljoner till cirka 250 000 – en minskning på 85 %. Under dessa 15 år har kristna blivit bortförda, förslavade, våldtagna och slaktade, ibland genom korsfästning; en kyrka eller kloster har förstörts per 40 dagar i genomsnitt, sade ärkebiskopen.
  https://sv.gatestoneinstitute.org/13294/forintelsen-iraks-kristna

  Har vi hört svenska kyrkan kommentera det?
  Och det folket importerar vi i parti och minut.
  Sinnessvagt.

 55. Var det inte ”ockupationssubban” från Mongolien som sa att: ”- Sverige är inget land, det tillhör alla!”
  . . . då blir det också som det har blivit – Reinfeldts avskedsgåva till SVENSKARNA – ”En spännande framtid”

 56. Sänk skatten på arbete så att den bara täcker det absolut nödvändiga, såsom skola, vård o omsorg, polis, rättsväsende, militär utplacerad vid gränsen och en nationell nyhetsförmedlare…
  Konsumentskatt på varor som ökar procentuellt ju mindre livsnödvändigheten är i produkten.
  Resten får finansiera sig självt eller dö ut.

  • MYCKET BRA KOMMENTAR!! så håller jag på och verkställer, skatt till grabbens skolgång o lite skatt till resten, det står jag för om jag skulle fällas för grovt skattebrott, men flytten är inte långt borta, hela systemet är bortom all räddning.

   • Ja, va fan får man för pengarna!!! Importen äter upp allt och kräver mer. Sverige blir våldtaget var dag, och vi förses med munkavlen HMF!!!!

 57. Det kommer att bli nödvändigt i allt större utsträckning i Sverige att bygga murar för att skydda sig mot brott och trakasserier av allehanda slag. Jag tror att det mer och mer börjar gå upp för svensken varför israelerna byggt en mur mot Gaza för att skydda sig mot terrorister, mördare och våldsverkare. Gazamurar kommer att behövas i Sverige.

  • Jag tro mer på kameror och ansiktsscanning. Vad brott man skulle klara upp om vi hade haft det system som kina håller på att bygga. Sverige bör skaffa ett liknade system. Plankar man på tunnelbana, då får man inte något socialbidrag i 10 år framöver.

   • Det gäller att hålla brottslingar och brottslighet ifrån sig i det framtida Sverige. Då fungerar inte kameror och ansiktsscanning. Det är bara höga murar som hjälper oss i framtiden. Vi kommer att ha flera gazaliknande områden omkring oss vad det lider.

 58. Klart som fan att när man importerar folk som inte kan föra sig/leva i modernt
  samhälle och som dessutom minst halva folket inte vill ha här då blir det så här.
  Mångkulturhelvetet inkräktar på allas vårt utrymme på ett mycket negativt sätt.
  Folk som vill leva i lugn och ro och i trygghet har snart ingenstans att ta vägen
  och vad återstår då ? Jo att göra så här,enkel matematik

  • De tror att vi skall rösta på en Europaarme eller att NATO skulle stövla in här och skydda vanliga familjer.
   Så det skall Vi då naturligtvis INTE göra.

 59. Ägande rätten är en mänsklig rättighet. Självklart skall man få skydda sin privat egendom. Använd bra taggtråd, dvs inte den civila fjoll varianten, utan riktig taggtråd som man har för skydda viktiga skyddsobjekt som består av rakblad.

 60. Nu är Poseidon ett väldigt ”speciellt” företag.
  Kommer ihåg när Olskroken brändes ner under några år.
  På den tiden levde jag ett annat liv och träffade den anlitade pyromanen. Han berättade hur han fått betalt var gång han antände ett kvarter uppe på vindarna.
  Vill inte lova att det var just Poseidon vilka ägde de flesta husen, men går säkert att kolla.
  Att man beter sig som översittare och ger sig på ensamma med full kraft visar bara hur oseriöst man arbetar. Visar även hur alla verk o myndigheter bara rasar .
  Och med alla mutaffärer i Göteborg är det inte konstigt att markägaren nu står mot jätten med den stora plånboken…

  Och den där Jens borde heta Jöns !

 61. Staket o murar går bra i städerna ?
  Vad är det då för fel länder vilka vill hålla vad de anser vara belastning borta ?
  Eller egendomsinnehavare vilka vill skydda eller behålla sin verksamhet ?
  Själv hade jag kopplat in 100 000 volt ochså !

 62. Det där är väl inte så konstigt.
  Reinfeldt sa ju att det är de som kommer hit som rår om Sverige, inte svenskarna.
  Nu har jag glömt länken till det uttalandet på YouTube. Kanske någon här i kommentarsfältet som vet länken?

 63. Barbra Streisand gör en politiskt korrekt insats genom att ta avstånd från murar (gränser människor och länder emellan) i en slags anti-Trump-låt. Hon anser att det behöver byggas fler broar i världen i stället!
  Vad hon inte berättar är att hon själv bor i en palatsliknande jättevilla i Malibu Beach, omgärdad av jättemur och kamerabevakning. Varför börjar hon inte att själv leva som hon lär?
  https://www.youtube.com/watch?v=uv5WYDURMd4

  • Är inte det området drabbat av elden nu?

   Tror att det var Paul Ryan, f d talmannen i Representanthuset, som också kritiserade Trump för hans murprojekt. Då genomförde några en aktion utanför hans stora mansion, som är omgärdad av en hög mur.

   • Ja, det är där nånstans det brinner. Streisand har tidigare även kritiserats för att hon alltid har förvånansvärt frodande gröna gräsmattor trots torka och bevattningsförbud.

    • Det har kommit en del konstgräs….så en del har fina gräsmattor hela tiden…vet att det existerar där då våra vänners grannar har just konstgräs i LA. Undrar hur mycket det ryker om det då det brinner….

  • Ungefär som här hemma där ”kändisar”, politiker och media gapar om mer invandring och allt välsignat med densamma. Själva bor dom i überetniskt vita områden och har sina barn på kritvita privatskolor.

  • Undrar om jag inte ska skriva en låt jag med…bor på Lidingö så jag kanske känner mig som Barbra när jag sjunger…..
   undrar vem jag ska tillägna låten….

  • Jag vill minnas att du är härnösandsbo. Vet du hur det är med kommunens ekonomi? Jag har hört någonstans att den är ansträngd på grund av åtagandet mot staten att ta emot invandrare.

    • Tack för svaret. Det är inte roligt att läsa om detta. Vi vet roten till det onda. Vi vet också att framtiden inte ser ljus ut. Det börjar nu, runt om i Sverige, när notan skall betalas. Staten har tagit springnota.

     • 30:e Augusti i år gick S, MP och V ut i Härnösand och sa att ekonomin var god och anklagade alliansen för att ljuga.
      67 dagar senare den 5:e November kommer sanningen fram att Härnösands ekonomi är i fritt fall och att hela checkräkningkrediten på 100 miljoner är förbrukad och att man måste låna 20 miljoner för att klara dom löpande utgifterna! Det måste ha varit det dyraste valfläsket någonsin!

     • Det är katastrofalt. Jag menar att samma lögner om god ekonomi och högkonjunktur har sossarna ljugit svenska folket fulla med under fyra års vanstyre av landet. Notan för massinvandringen ligger på bordet och de närmaste åren blir kärva för det arbetande svenska folket som skall betala massinvandringsvansinnet.
      Jag är benägen att tro att Härnösands kommun också belånat sina kommunala bolag, så där finns inte mera pengar att ta till ”integrationen” som det svarta hålet kallas.

     • Om det är något som staten är duktig på så är det att håva in skattekronor men när det kommer till kritan så tar de till en springnota och lämnar folket i sticket.

     • Kommunerna lämnas också i sticket. Dessa har ju tyvärr agerat som duktiga idioter och vinnlagt sig om att plikttroget utföra statens direktiv på invandriingsområdet. Kommunerna skulle givetvis ha satt ned fötterna för länge sedan. Nu är det för sent. Kommunerna har nu en stor ryggsäck med skulder att bära, som skattebetalarna får stå för.

     • De kommunern bröt alla mot deras nr1 lag av många som de skall följa och det är kommunallagen.
      Med de har ALLA fogat sig i partiernas viljor och gått mot kommuninvånarnas bästa.

     • Kommunerna hade inte behövt foga sig i svetsarregeringens direktiv, utan hade kunnat göra motstånd, t.ex. förhalat bostadsåtgärder, skyllt på pengabrist m.m. Istället gick de ”all in” för massinvandringsvanvettet. Nu ser vi resultatet av detta.

    • Kul att Aftonbladet lade ut en video om hur man ska agera om man befinner sig i närheten av en skjutning. Ett bevis på att de bryr sig om folket 😅

     • Det är nog så att Aftonlögnen menar att gängskjutningar är någonting vi måste lära oss leva med och gilla läget. Det är tidningens budskap. Aftonlögnen säger egentligen att det är OKEJ – för att använda ett svetsarpajasuttryck – med gängskjutningar, men att vi laglydiga måste hålla oss utanför skottlinjen. Det nya spännande, mångkulturella Sverige måste få ta stor plats.
      Ulf Kristersson har egentligen samma insikt som Aftonlögnen. Han sade förra året att ”grova brott har kommit för att stanna”.

     • Ja vilka humanister eller hur. Jag gissar att de instruerade Sverigedemokrater att springa mot skytten och alla andra att kasta sig ner på marken.

  • Att inget kommer hända. Vi har inte en aning om hur många som tar sig in nu, så hur vet man om den minskar?

 64. Har varit rätt så positiv till Kina, man kan förstå en del av deras agerande ur genomsnittskinesens perspektiv, men deras senaste idéer om ansiktsscanning och sociala poäng har gjort mig tveksam. Men nu börjar jag undra om dom inte gör rätt i alla fall och att det är var även vi kommer att hamna på lite sikt, för vad är alternativet?

   • De där männen som skär halsen av kristna och icke rättrogna muslimer behöver dölja ansiktet med vildvuxet skägg och långt hår, så att om dom behöver fly till europa ( sverige) så klipper de håret och rakar av skägget, vem kan då visa en filmsnutt av honom när han skär halsen av någon och säga :det där är du som gör det! han bara svarar: det är inte jag, bevisa det.
    Och så blir en islamist och potentiell terrorist insläppt, om inte annat så blir han det i sverige.
    Alla ”svenska” IS-krigare med buskigt skägg känner ingen igen när de kommer tillbaka renrakade och välklippta.

 65. OT: Ny skjutning och polisen jagar en moped…vi borde verkligen förbjuda EU mopparna dom är ju livsfarliga…..

  • Aftonbladet släpper signalemente!
   ”Uppgifter till Aftonbladet: Hade svara hjälmar och kläder”.
   Nix, jag skämtar inte, kolla tidningens framsida.

   • Underbart signalemente……man måste vara utvecklingsstörd för att få anställning där. (Nu ska vi inta blanda ihop utvecklingsstörda med förståndshandikappade) Men att det verkligen är så bevisas då man läser vissa artiklar/krönikor/ledare . Ja vem åker runt utan kläder i det här vädret.

 66. Integrationen går som smort mot ljusare tider……….tro det den som vill !
  Kommer aldrig att fungera , svenskar är förbannade och vidtar de åtgärder som lagligt finns !

 67. OT men..Nu har SVT varit smarta igen, går ut med att nu har 7-8 åringar EGNA kontokort och egna koder…… bra info eller hur…

  • Ja herre jisses man kan inte förvänta sig alltför skarpa genidrag från den kanalen. Det fungerar ju snarast som en uppmaning för ett visst klientel.

 68. Sossar brukar ha lite svårt för det här med ditt och mitt. Allt som är mitt är mitt och allt som är ditt är mitt. Sovjetunionen kommer att verka som en ljum sommarvind innan det här är klart.

 69. Är styrelsemedlem i en br förening. I detta fall skulle jag fixa lysen med rörelsedetektorer. Uppmana belöning de som såg stök, brott i föreningen o ge tipspengar på nåt sätt. Gärna haft en insatsstyrka med tuffaste typerna i föreningen som rycker ut med kort varsel. Helt enkelt gjort det j-ligt jobbigt vid intrång. Kollat upp vad som gäller vid inspelning film. Har en arb kompis som när försäljare ringer o frågar on de får spela in samtalet säger: visst, jag spelar redan i alla samtal (app) då brukar de bli liite ställda.

  • Om man skulle låsa in sig i ett bankvalv och klientelet skulle spränga upp dörren och därefter komma emot dig med kniv i högsta hugget, så skulle du i alla fall fällas i domstol om du sköt kraken.
   Så sjuk är den svenska lagen.

 70. Journalistik som tar parti för något påstått förtryck (utsatthet) mot förtryckare har sin grund i neomarxismens nyorientering från 30-talet och framåt när inte längre något proletariat fanns.

  Nu hittar dessa marxistjournalister hundratals sådan grupper av förtryckare och förtryckta och alltid ställer upp på de ”förtrycktas” sida. Detta oberoende av hur en objektiv verklighetsskildring ser ut. Det är därför som man aldrig kan lita på vänsterjournalister.

 71. Det här får snart varje svensk göra, hägna in sin tomt med taggtråd, med vakthund och vapen i bostaden. Vi går mot den utvecklingen som Reinfeldt och Löfven är skuld till. Låt dom aldrig komma till makten igen, för vårt lands skull, våra barn och barnbarn.

 72. Är den där Jens Nordmark verkligen göteborgare? Hans obehagliga skämt om stängslets tjocklek liknar inte alls den traditionella s.k. Göteborgshumorn. Inte heller ser han ut att vara en ”go gubbe”. Han måste vara utsocknes?

  • Han är en Stockholmare som är knuten till Chalmers och allmän så kallad glad-pratare, allt i allo, livsnjutare, föreläsare, coach, kan allt – vet allt – har bara inte provat än.

  • det finns fantastika ersättningsfingrar idag gjorda i fint trä och som man kan smörja in med lite smör så att dom inte ruttnar. Se väldigt verlighetstrogna ut i alla fall, på långt avstånd

  • Man behöver nog inte ens vara som Postmarxisterna för att stå på samma sida som de skötsamma. Till och med Postmarxisterna kan också vara skötsamma. Men de Du tycker är skötsamma måste tydligen bara bo i Din värld. Tycker du är ute och missköter Ditt snack lite väl mycket nu och Du sköter Dig ju inget vidare heller genom att uppvigla andra heller för den delen att tycka som Du gör.

 73. Kommuner köper ju titt som tätt bostadsrätter åt ”de mindre bemedlade från utsatta länder” så snart kanske föreningen får alla nämnda problem innanför sitt stängsel. Då får man satsa på bastanta säkerhetsdörrar inne i trapphusen istället.

 74. Jag tycker att alla som uttalar sig kritiskt mot bostadsrättsföreningen och dess medlemmar, själva borde lyfta bort ytterdörrarna från sina bostäder.

  Annars kör vi med bäbisargumentet ”vi och dem”-känslan. Vi som blir utestängda från vänstermänniskornas hem, och vänstermänniskorna som bor där.

  Så bort med alla polariserande ytterdörrar. Låt alla som har lust, att få komma in där och när de önskar – och vill. Och då behövs inga rasistiska ytterdörrar som ”stänger ute andra människor.”

  Bort med alla privatägda och kommunala Berlinmurar: entré- och ytterdörrar. Allt åt alla. Alltid. Allt annat är rasism och hat. Möjligen även hot och neofascism.

  Genar man över en gräsmatta, när man ska åka spårvagn, behöver man heller ingen ytterdörr. Allt annat är hyckleri. Fatta vad låg nivå DDR-media ligger inne med…

 75. En tidsfråga hur länge Samhällsnytt orkar finnas till, med tanke på hur många tanklösa personer som kommenterar här. Och det är vore ju verkligen synd. Folk som läser här, kan ju tro också att folk som sitter här och skriver en massa skit, bara röstar på SD och slutar rösta på SD direkt i ren rädsla.

 76. Bra skrivet , Kent!

  Eftersom jag själv varit drabbad I en liknande situation har jag mailat Herr Nordmark följande;

  Hej Jens,
  Du borde nog fokusera dig på det du är antagligen är bra på.

  När det gäller att ha synpunkter på hur boende har det i
  sina områden, tror jag att du har saknar vidare kunskap kring.

  Mycket dum och olustig kommentar du lämnade på nätet.
  Varför? –Jo, därför jag själv är/har varit utsatt för en liknande situation, och den är inte speciellt kul.

 77. En välskött Brf. alldeles i närheten har tyvärr liknande problem med folk som kommer och förstör, så de har nu fått sätta in ett vaktbolag som regelbundet patrullerar området.
  Detta leder på sikt till ökad segregering, då skötsamma människor söker sig till lugnare stadsdelar.

 78. Det kan finnas anledning att erinra sig en annan sorts propaganda mot SD.
  Jag tänker på Brandos, skofirman.

  Det var de som uppmanade SD-väljare att inte köpa deras skor.

  Jag vet inte hur det gick med det, men kom ihåg namnet – Brandos. Du kan också påverka dem genom att mejla och ta kontakt med dem,

  [email protected]

  Man kan ju t ex fråga dem hur de ställer sig numera?

LÄMNA ETT SVAR