Miljöpartiets språkrör Per Bolund backar sedan han under onsdagsförmiddagen ”gillat” ett inlägg på Twitter från miljöaktivisten Ahmed Al-Qassam som jämställer kärnkraftsförespråkare med pedofiler. ”En osmaklig tweet” och ”misstag”, hävdar Bolund.

”Kärnkraftsvurmeriet MÅSTE SLUTA. Det är otroligt obehagligt med desparata gubbar som gillar utdaterade saker. Får bara massa pedofilvibbar…”

Så uttryckte sig miljöaktivisten Ahmed Al-Qassam, tidigare klimat- och miljöstrateg på Länsstyrelsen i Skåne och numera så kallad påverkansansvarig för Friluftsfrämjandet, i ett inlägg på Twitter under onsdagsförmiddagen. Al-Qassam fortsatte därefter skriva fler inlägg på det sociala mediet där han jämställde dem som vill ha kärnkraft med våldtäktsmän.

Det iögonenfallande inlägget hann få tre gillningar innan det togs bort. En av dem som gillade inlägget var Miljöpartiets språkrör tillika tidigare klimatministern Per Bolund.

”Misstag”

Efter massiv kritik väljer nu Per Bolund att ta avstånd från Twitterinlägget.

”En person i mitt flöde skrev en osmaklig tweet. Av misstag blev den gillad av mig, trots att innehållet självklart inte är något jag står bakom. Tack alla som uppmärksammade mig på detta!”, twittrar Bolund.

Det är emellertid inte alla som tror att Bolunds ”gilla” var ett misstag. En av dem är Marcel van Luijn, moderat ledamot av kommunstyrelsen i Borgholm.

”Av misstag”, twittrar van Luijn sarkastiskt.