Helsingborg 35

Norra Ljunggatan/Genrebild bombdåd. Foto: Google Maps/Faksimil Facebook

Inrikes

Två bombdåd under natten – gängkriminell död

Publicerad 9/2/2021
Annons

Natten mot torsdagen vaknade boende i centrala Helsingborg av ett bombdåd. En port och ett femtontal fönster blåstes ut i explosionen. I Värnamo utlöstes också en explosion där en man i 35-årsåldern med kopplingar till gängmiljön skadades allvarligt och senare avled på sjukhus.

Det var vid klockan 01.32 som polisen mottog larm om en kraftig explosion på Norra Ljunggatan i staden, rapporterar SVT.

LÄS ÄVEN: Bombning mot flerfamiljshus i Helsingborg

Enligt rapporter ska ingen person ha skadats bombdådet. Polisen har rubricerat händelsen som allmänfarlig ödeläggelse och har i nuläget inga misstänkta.

Explosion i Värnamo – en död

Vid klockan 03.08 mottog polisen larm från boende i centrala Värnamo som hade hört en hög explosion i området vid Lasarettgatan. På platsen fann polisen en skadad man som fördes till sjukhhus med allvarliga skador. Enligt uppgifter till Aftonbladet har mannen kopplingar till gängkriminalitet. Händelsen utreds som försök till mord.

På sjukhuset påträffade vårdpersonalen ett okänt föremål i mannens kläder. Enligt polisens händelserapport kallades nationella bombskyddet in för att undersöka föremålet som visade sig vara en lampa och ofarligt. Strax innan klockan 08 framkom det att mannen avlidit av skadorna.

LÄS ÄVEN: Skjutning på restaurang i Helsingborg

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1145”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons