bomb norrköping

Facebook

Inrikes

Bombdåd i Norrköping – kvinna och barn skadade

Publicerad 7/27/2023
Annons

Under natten mot torsdagen detonerade en sprängladdning i ett flerfamiljshus i centrala Norrköping. Fastigheten fick stora skador.

Det var vid kl 3.30 som polisen larmades om explosionen på Slottsgatan.

– Vi har en explosion som har inträffat i centrala Norrköping. Det är en trapp, en uppgång som har utsatts för explosionen, säger polisens presstalesperson Marcus Anefur till TT.

LÄS ÄVEN: Stor ökning av oskyldiga som drabbas av gänguppgörelser

Fastigheten fick omfattande skador, bland annat krossades ett stort antal fönsterrutor. Även bilar i närheten skadades. Under arbetet på platsen sattes nationella bombskyddet in.

Enligt polisen är ingen allvarligt skadad men en kvinna och ett barn som befann sig i en drabbad lägenhet fick glassplitter på sig då rutor krossades.

Flera grova brott

Bombdådet rubriceras som grov allmänfarlig ödeläggelse och hittills har ingen misstänkt gripits. Enligt Anefur jobbar man intensivt med att söka efter gärningsmän.

Under de senaste dagarna har det gått våldsamt till i Norrköping med flera skottlossningar mot fastigheter och en bomb som kastades in på en bilfirma. Polisen i Östergötland kopplar händelserna till en pågående nätverkskonflikt.

LÄS ÄVEN: Forskare går emot justitieministern: ”Ökad risk för allmänheten att drabbas av gängvåld”

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1192”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons