polisbil blåljus

Facebook

Inrikes

Bombdåd vid företag i Helsingborg – orolig natt runtom i landet

Publicerad 10/23/2022
Annons

Ett bombdåd ägde rum i Helsingborg under natten till söndagen. Det var intill ett företag som ett föremål tros ha detonerat och orsakat en kraftig explosion.Samtidigt brann flera bilar vid platsen.

När polisen kom till brottsplatsen i stadsdelen Ramlösa omkring klockan 03:30 på natten var en port skadad av en explosion. Dessutom stod fyra bilar i brand.

Exakt vad som orsakade explosionen är oklart – men polisens teori är att det handlar om ett föremål som har detonerat.

– Man misstänker att något detonerat utanför porten. Men man misstänker att bilbränderna är anlagda, säger Sara Andersson, presstalesperson på polisen, till Aftonbladet.

Ingen person skadades i dådet och Sara Andersson berättar för SVT att polisen inte känner till någon hotbild mot byggnaden.

Polisens tekniker gjorde flera fynd vid brottsplatsen, och bombteknikerna var klara klockan 07.18. Brottsplatsen är fortsatt avspärrad i väntan på undersökning av kriminaltekniker.

Gruppvåldtäkt i Malmö

Några timmar tidigare, närmare bestämt klockan 23:19 på lördagskvällen, kunde en rutinpatrullerande polispatrull avbryta en pågående gruppvåldtäkt i Kungsparken i Malmö.

– Polisen stötte på några personer som väckte misstanke, säger Sara Andersson till TT.

Flera personer kunde gripas och är nu anhållna. Det är en åklagare som leder förundersökningen vilket tyder på att brottet är grovt.

Offrets skadeläge är i nuläget oklart då polisen inte vill kommentera saken.

Ambulanspersonal hotades av pistolman

Men det var inte bara Skåne som var brottsdrabbat under natten. Omkring klockan 03 under en pågående ambulansutryckning på grund av sjukdomsfall – i utkanten av Södertälje – hotades ambulanspersonal av en pistolbeväpnad man.

– Ambulansen var de som var där först. I samband med att de är där uppstår en situation där ett vapen är framme. Ambulanspersonalen tyckte det var otäckt så de lämnade och kontaktade oss, säger Mikael Pettersson, vakthavande befäl vid polisen i region Stockholm, till Aftonbladet.

Polisen åkte till platsen och kunde gripa mannen omkring klockan 06 på morgonen.

Mannen är i 50-årsåldern och misstänks för grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Ingen person skadades fysiskt.

LÄS ÄVEN: Bil exploderade i Enköping – en skadad

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons