Under natten mot tisdagen skedde en explosion i ett trapphus på Brunnsbäcksgatan i Helsingborg. ”Jag har varit i Irak och aldrig hört en så hög smäll som denna”, säger ett vittne.

Polisen fick larmet vid 2-tiden under natten. Nationella bombskyddet skickades till adressen. Vittnen beskriver smällen som mycket hög och fönster skakade och gick sönder.

– Jag har varit i Irak och aldrig hört en så hög smäll som denna. Min sjuårige som sprang i min famn för han var så rädd, han gråter fortfarande. Jag har bott här i 15 år och aldrig hört något liknande. Mina fönster skakade, säger ett vittne som bor i närheten till SVT Nyheter.

– Jag kollade på tv när det small så högt att katter och hundar flög upp och min tunga lampa välte omkull. Jag trodde det smällde längre bort så när jag gick ut så blev jag paff över att det bara var tre-fyra hus bort, säger ett annat vittne.

Conny Strömberg, vakthavande befäl vid polisen i region Syd, uppger att det rörde sig om ”någon form av sprängning”. En port har demolerats och ett flertal fönsterrutor har krossats och det är mycket glassplitter på platsen.

Ingen person ska ha skadats och man har ingen misstänkt för dådet. Polisen ska heller inte känna till någon hotbild.

Enligt Pontus Andersson, ordförande för SD Helsingborg, var detta den 15:e bombningen i staden sedan förra sommaren.