När Novus släppt sin februarimätning står det klart att Centerpartiets nyligen tillträdde partiledare slår ett svenskt rekord. Hans förtroendesiffror är de absolut lägsta som en partiledare någonsin erhållit i landet.

Samnytt har tidigare skrivit utförligt om Muharrem Demirok. om hans muslimska fundamentalism och återkommande våldsbrott, där han bland annat oprovocerat ska ha skallat en man. Efter Demiroks tillträde rapporterades de sämsta siffrorna för C på flera år. Nu fortsätter de att sjunka ytterligare för både parti och partiledare.

LÄS ÄVEN: Nye C-ledaren sämst någonsin

Demirok slår rekord genom att erhålla de lägsta förtroendesiffror som en partiledare någonsin fått i Sverige under de tio år som man genomfört mätningar. Enbart tre procent av svenskarna har ett förtroende för Demirok på nivån stort eller ganska stort. Det kan jämföras med Jimmie Åkesson (SD) och Ulf Kristersson (M) som hamnar på 26 respektive 32 procent.

När Demirok kommenterar rekordet urskuldar han sig med att han endast suttit på posten under kort tid och att partiet har ”en resa att göra”. Resan så här långt har dock endast gått i riktningen utför.