Foto: Janee / CC BY-SA.

Brandbomber mot socialförvaltningskontor i Malmö

236 Shares

På tisdagseftermiddagen slängde någon eller några flaskor med brandfarligt innehåll mot ett socialförvaltningskontor i Malmö. Brandbomberna orsakade bränder i anslutning till fasaden.

Larmet kom strax efter kl 15.30 då det brann utanför byggnaden på Hålsjögatan. Polisen har spärrat av området och man ska ha säkrat fynd på platsen bestående av flera av flaskorna.

– Det finns inga personskador och ingen ambulans är skickad till platsen, säger Helen Wickberg på SOS Alarm till Kvällsposten.

Branden ska inte ha tagit sig i byggnaden och inga personer ska ha skadats. Ifall någon befann sig inuti den attackerade byggnaden är dock i skrivande stund oklart.

– Det har brunnit utanför eller i anslutning till fasaden. Det finns ingen naturlig orsak varför föremålen börjat brinna, så vi misstänker att det är en anlagd brand, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisen.

I området finns flera lägenhetshus och ett flertal personer ska ha bevittnat händelsen.

Brottsrubriceringen är mordbrand.

236 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.