I onsdags kväll blev en polispatrull påhoppad och en av poliserna slagen i ansiktet, huvudet och överkroppen. De misstänkta gärningsmännen är nu försatta på fri fot.

Det var runt 21-tiden i onsdags kväll som larmet kom från Resecentrum i Skövde. Ett ungdomsgäng på en buss betedde sig så pass stökigt att chauffören bedömde att han inte kunde köra vidare.

LÄS MER: Polis svårt misshandlad av ”ungdomsgäng” i Skövde

I veckan anhölls två bröder misstänkta för attacken. Igår fredag hölls häktningsförhandling för en av bröderna som stod misstänkt för grovt våld mot tjänsteman och grov misshandel.

Kammaråklagare Jenny Karlsson yrkade på att 30-åringen, som förnekar brott, skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för båda brotten. I annat fall finns det risk för att han försvårar sakens utredning, menade Karlsson.

Förhandlingen i Skaraborgs tingsrätt tog 45 minuter.

– Tingsrätten finner att den misstänkte är på sannolika skäl misstänkt för i vart fall grov misshandel, men på grund av att det finns en övervakningsfilm så föreligger det inte en så allvarlig risk för att han ska kunna försvåra sakens utredning och därmed saknas motiv för häktning.

30-åringens bror är sedan tidigare även han frisläppt. Båda är dock fortfarande misstänkta för brott.