V ledamot 5

Christina Höj Larsen (V) Foto: Faksimil SVT

Inrikes

VIDEO: Bryter ihop i talarstolen när migrationslagen skärps

Publicerad 6/22/2021
Annons

En av Vänsterpartiets ledamöter, Christina Höj Larsen, bröt på tisdagen ihop i riksdagens talarstol när skärpningar i utlänningslagen debatterades. Nu har videon gått viral i sociala medier.

Det var när betänkandet ”Ändrade regler i utlänningslagen” debatterades som Larsen (V) hade sitt anförande. I betänkandet förslås en rad ändringar ske som som enligt SD och M kommer att leda till kraftigt ökad invandring till Sverige. Det handlar bland annat om att göra det möjligt att bevilja uppehållstillstånd på grund av anknytning till en person som har tidsbegränsat uppehållstillstånd.

I utskottet kunde emellertid M, SD, KD och L bilda majoritet för fem ändringsförslag i regeringens proposition. Det handlade bland annat om krav på välgrundade utsikter att beviljas varaktigt uppehållstillstånd vid anknytning, försörjningskrav för anhöriga och ändring för undantagen från försörjningskrav för anhöriga.

Men i riksdagen har vänsterblocket S, MP, C och V precis majoritet om de får med sig en politisk vilde, vilket är troligt då en av dem är Amine Kakabaveh.

Uppdatering: I voteringen som hölls tidigare på tisdagen vann vänsterblocket, varför SD, M, C och L:s förslag på skärpningar av lagen inte gick igenom. Resultatet kan ses här.

Det finns fler exempel på känslostormar från politiker när det gäller invandringspolitiken. Här ses Åsa Lindhagen (MP) i ett anförande i Stockholms kommunfullmäktige:

Vi har även det berömda exemplet när Åsa Romson började gråta vid en presskonferens när skärpningar av migrationslagstiftningen aviserades efter anstormningen år 2015:

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kommenterade utfallet av tisdagens votering så här:

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
925Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons