I ett pressmeddelande beskrivs det ökända köpcentret Nordstan i Göteborg av dess vd som ”Sveriges säkraste plats”. Från polisen håller man dock inte med. ”Vi upplever att brottsligheten kring Nordstan är en ganska stor arbetsuppgift för oss”, säger Erik Nord, polischef i Storgöteborg.

Det är i ett pressmeddelande från Nordstans vd Ulrika Carlsson som påståendet görs.

Efter ett omfattande trygghetsarbete med fokus på Nordstan, Brunnsparken och Gustaf Adolfs torg, tillsammans med flera inblandade myndigheter och organisationer, säger polisen att Nordstan nu är en av de säkraste platserna i Sverige.

Enligt polisen har Nordstan på tre år gått från att vara en plats med brottslighet, till att bli en av stans säkraste platser.

– Ett positivt kvitto på att arbetet har gett utdelning. Vi vill tacka alla inblandade myndigheter och engagerade organisationer som hjälpts åt i detta arbete, säger Ulrika Carlsson, VD på Nordstan.

Köpcentret och området omkring präglas av otrygghet och en omfattande brottslighet.

LÄS ÄVEN: Vilt slagsmål i Nordstan men polisen kom aldrig: ”Var bara ett larmsamtal”

Enligt Storgöteborgs polischef Erik Nord upplever man att brottsligheten kring köpcentret fortfarande utgör ”en ganska stor arbetsuppgift” och att där inträffar regelbunden brottslighet.

Skilda bilder av uttalande

Från Ulrika Carlsson påstås att en polis i samband med en pressträff i förra veckan sagt att Nordstan är Sveriges säkraste plats. Polisen i fråga är Ola Skogsberg som har en något annorlunda bild av vad han faktiskt sade.

– Jag har sagt att det är ett av de säkraste köpcentrumen i Sverige. Det finns stor närvaro av polis och ordningsvakter, och antalet anmälda brott går nedåt, säger han till Göteborgs-Tidningen.

På frågan ifall Nordstan är Sveriges säkraste plast svarar Skogsberg: ”Nej nej. Det kommer det aldrig att bli.”