På fredagen uppmärksammade den borgerliga opinionsbildarprofilen Rebecca Weidmo Uvell att muslimska partiets ledare, Mikail Yüksel från Turkiet, skulle vara dömd för grovt narkotikabrott till fängelse i tre år. Den liberala tidningen Bulletin hängde på utan att kontrollera uppgifterna trots att det tydligt syns i domen att det är fel personnummer.
– Rebecca Uvell och Bulletin är anmälda för grovt förtal, säger Yüksel.

Centerpartiets tidigare riksdagskandidat Mikail Yüksel uteslöts när det blev offentligt att han haft starka kopplingar till den extremistiska turkiska organisationen Grå Vargarna. Nu har han startat Partiet Nyans som ska bekämpa vad man menar är islamofobi i Sverige.

LÄS ÄVEN: Domen: Bulletin sätts i KONKURS

Den borgerliga opinionsbildarprofilen Rebecca Weidmo Uvell med koppling till Moderaterna som hänger ut Yüksel för att ha en bakgrund inom narkotikahandel i Sverige. Detta utan att kontrollera uppgiften.

Hon påstår att han anhölls den 8 december 2012 misstänkt för grovt narkotikabrott efter att polisen påträffat 12 kilo cannabis och 259 400 kronor i kontanter. Senare skulle han ha dömts för brottet till fängelse i tre år. Men Weidmo Uvell har både tagit fel person och skrivit fel årtal i sitt blogginlägg.

En annan person med snarlikt namn. Faksimil Rebecca Weidmo Uvell

”Hade varit fint om någon orkat göra research”

Weidmo Uvell avslutar artikeln med en mallig kommentar att media borde ”orka göra lite research”.

”En före detta knarkförsäljare som suttit inne 3 år har idag alltså en rad bolag inom bygg och fastighet, där bara ett har någon omsättning att tala om. Och nu vill ha komma in i riksdagen. Det hade ju varit fint om någon i media istället för att ge honom gratis PR hela tiden hade orkat göra lite research så de kan ställa relevanta frågor om det här men nu kanske de gör det i nästa intervju hoppas jag.”

Rebecca Weidmo Uvell. Faksimil Facebook

Bulletin: ”Nyans partiledare har suttit i fängelse”

Den liberala tidningen Bulletin följde efter Weidmo Uvells blogginlägg utan att kontrollera vad man skrev om.

Anmäls för grovt förtal

Mikail Yüksel kommenterar uthängningen med att han anmäler både Rebecca Weidmo Uvell och tidningen Bulletin för grovt förtal. Pengarna ska han donera till ett moskébygge i Sverige.
LÄS ÄVEN: LISTA: Här kommer muslimska partiet kandidera i valet