Liksom M-ledaren Ulf Kristersson utesluter Ebba Busch (KD) att man kan regera tillsammans med Sverigedemokraterna. Man vill endast regera tillsammans med Moderaterna men ”i nära och gott samarbete” med SD.

I helgen talade Ebba Busch på Hönö där hon bland annat konstaterade att en röst på Centerpartiet i praktiken är en röst på Miljöpartiet.

LÄS ÄVEN: Kristersson: SD har sagt dumheter om muslimer

Ett annat område KD-ledaren tog upp var den svenska feminismen och att det behövs en ny sådan.

– Så mycket i den feministiska debatten handlar om nonsens. Feministiska cykelbanor hit och genusintegrering dit. Men när det bränner till, var finns då den bidragspumpande genusnoblessen? Var finns den feministiska regeringen då?

SD uteslutet

”Ny start för Sverige” kallar hon samarbetet mellan KD, M, L och SD, men det är enbart M hon vill bilda regering med. SD är uteslutet.

– När det gäller Sverigedemokraterna är det det, och jag tror att det som är mest naturligt givet det att vi har samarbetat med Moderaterna hela tiden i opposition att det är vi som är kärnan i regeringen, men i nära och gott samarbete med Liberalerna och Sverigedemokraterna, säger Ebba Busch till Göteborgs-Posten.

LÄS ÄVEN: Ulf Kristersson (M): Jag vill inte ha SD i regeringen

– Det är en helhet, och framförallt, jag är gammal kommunpolitiker, det är en fråga om politisk realitet för mig. Det är svårt att få ihop en helhet, och alla beslut i en regering ska också tas i konsensus, och där känner jag mig väldigt trygg med att Moderaterna.