botulfsplatsen lund skånetrafiken

Väsk, CC BY-SA 3.0

Inrikes

Busschaufför misshandlad inför resenärer

Publicerad 10/12/2022
Annons

På onsdagseftermiddagen larmades polis till Botulfsplatsen i Lund där en person utsatts för misshandel. Vid gripandet av en misstänkt gärningsman försökte ytterligare en person att frita mannen.

Larmet kom in till polisen kl 13.32 och det visade sig vara en anställd hos lokaltrafiken som blivit attackerad.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Gratisåkaren på bussen – ”Sverigedemokrat-rasist”

– Det är en busschaufför som har misshandlats av en man. Den misstänkte gärningsmannen är frihetsberövad, men det är oklart om han är gripen, säger Jimmy Modin, polisens presstalesperson, till statstelevisionen.

Busschauffören fördes till sjukhus och en person är gripen misstänkt för våld mot tjänsteman. Målsägande ska ha blivit misshandlad med flera slag och sparkar mot både kropp och ansikte.

Fritagningsförsök

Omständigheterna kring händelserna är fortfarande oklara men enligt vittnen ska den misstänkte gärningsmannen ha blivit arg i samband med att han inte släpptes in på en buss. Målsägande ingrep och blev då misshandlad.

LÄS ÄVEN: Eritrean nekades åka buss gratis – stenade chauffören blodig – UTVISAS INTE

I samband med ingripandet mot den misstänkte försökte en utomstående att frita honom. Tumult uppstod och personen som blandade sig i är nu misstänkt för våldsamt motstånd. Han har dock inte gripits.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1059Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons