Bussförare i Stockholm vägrar köra med SD-reklam

Delningar

Liksom inför valet 2014 har Sverigedemokraterna köpt reklam på Stockholms bussar, och liksom för fyra år sen protesterar medlemmar i den syndikalistiska fackklubben för busschaufförer i Stockholm.

Medlemmarna, som menar att SD:s reklam är ”rasistisk”, har satt SD-annonserna i blockad. Blockaden gäller även andra fordon i Storstockholms Lokaltrafik, SL, som har partiets annonser.

– SL ska inte tillåta rasistisk och sexistisk reklam. Även om det inte är annonser om till exempel tiggeri den här gången så står SD för samma rasistiska värderingar, säger Sara Westberg, styrelseledamot för Syndikalistiska Bussektionen Stockholm av SAC Syndikalisterna, till Arbetaren.

Hos SL uppger man att man inte tillåter rasistisk reklam och att SD-annonserna är helt i sin ordning samt att man inte har för avsikt att censurera politiska partier.

I ett uttalande skriver bussförarna att ”SD vägrar acceptera de mänskliga rättigheterna, och att SD tvärtom skiljer ut olika grupper och religioner som mer eller mindre svenska”.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

580 KOMMENTARER

 1. Avskeda busschaufförer som anser sig stå över demokratiska principer och mänskliga rättigheter.

  Thatcher förbättrade kvinnors rättigheter i England, då hon kapade facket jäms med knäna. Dagens fackpampar företräder endast sig själva.

  • Det blev ett ekonomiskt uppsving i GB efter det att Thatcher resolut tog sig an den det övermogna fackföreningsproblemet.

   • Ja, det blev det, men mycket dyrare. I 1978 kunde jag köpa en drink för 35 pence, i 1979 kostade den 55 pence, i 1980 75 pence……

  • Borde vara en självklarhet!
   Mitt tålamod med dem är helt slut, listan över deras handikapp som gör dem omöjliga i vårt land kan göras tråkigt lång, och så dyker de upp titt som tätt i etern och yrar om hur diskriminerade de är och hur de ständigt drabbas av den svenska ”rasismen”.
   Överfalls och gruppvåldtäkter är idag närmast att betrakta som muslimska rasistbrott i Sverige, och även denna lista skulle jag kunna fylla på betydligt.
   Respekt förtjänas, inte svårare än så!

 2. Min dotter har 2 gånger inte fått åka med, då hennes SL kort inte fungerade.
  Enligt SL, så ska barnen åberopa FN barnkonvetionen för rätten att få komma hem.
  Då chauförer tillämpar bidragskonventionen (mest MEA,Afrika) så följs inte detta.
  Vad gör man ?

  • Sverige kränker Dublin konventionen dagligen då vi låter asylsökande få söka asyl i Sverige istället för första land som man kom. FN borde upprätta en konventionen som begränsa staters möjlighet att beskatta medborgarna hårdare än 25% i plattskatt.

 3. Men som betalande passagerare ska man stå ut at med risk för eget liv fraktas runt av chaufförer som varken ätit eller druckit under Ramadan. Stäng av gnällspikarna för arbetsvägran.

  • Finns det verkligen muslimer bland syndikalisterna?

   Jag har alltid uppfattat dem som 100% manliga ariska arbetsskygga göteborgare och norrlänningar.

  • Nej, de fastar inte 30 dager, men bara när solen är uppe, Fastar om dan, festar på natten.
   Ingen muhammedan går ned i vikt under ramadan, många lägger på sig, det är fet mat på kväll och natt.

 4. Men snälla SL-människor! Anser ni på fullt allvar att detta är svenskt:

  -Dyrka en pedofil
  -Kräva att kvinnan täcker sig för annars är hon lovligt byte(möjligtvis svensk värdering för 100 år sedan)
  -Bli ursinnig om ens syster pratar med en man men som man raggar man på allt och alla.
  -Föredra kött från djur som plågats till döds.
  -Vägra skaka hand.

  Och så tar vi lita lagar från vissa muslimska länder.

  -Barnäktenskap är lagligt.
  -Homosexualitet är olagligt/ger dödsstraff.
  -Vid en våldtäkt sänks straffet om kvinnan inte är oskuld.
  -Anmäler kvinnan våldtäkt måste hon ha bevis, annars kan det bli hon som åker dit för sex utanför äktenskapet.
  -Våldtäktsmannen slipper straff om han gifter sig med sitt offer.

  Har man sådana värderingar är man långt ifrån svensk, och verkar ha betydligt större problem att acceptera dom mänskliga rättigheterna än SD har.

 5. är bussförare kommunist?? dåborde han skickas på semester till sibirien….
  är han fr. afrika?? då kanske han ska hälsa på släkten o stanna där..
  han vägrar göra sitt jobb.. o skyller ifrån sig.. hittar på en ursäkt…
  en sådan skulle få sparken på 5 min.. i privat företag…..

  hur gör man här?? fett skadestånd.. DO.. kommer springande..??? o lövfen gråter..fridolin går i taket?? hur löser man det i s-holm?? nytt medie cirkus??

  att en mupp kan orsaka sådan cirkus är bara absurd!!! sparka ut han!!

 6. Busschaffören vågar jag påstå ÄR INTE SVENSK.
  Förpassa honom till landet han kom ifrån.
  Där startar hans ”bussresa”.

 7. Syndikalisterna och andra liknande ideologiska organisationer i samhället till vänster, odlades fram av en politisk dominans S+V som genomsyrar arbetsplatserna, även den bevakande instansen, IT-avdelningen, på arbetsplatserna bevakar att de anställda ”inte tycker fel” rent politiskt. Vår demokrati är i fara som aldrig förr, ”facket” är den neomarxistiska bevakningsorgan som bevakar de anställda a lá DDR. ”FUCKIT” säger jag.

  • Håller med till 100%! Åsiktsregistrering tillhör socialdemokratins mörka historia och facket var politrukernas verktyg. Googla på IB-affären sossarnas hemliga polis. Syndikalisterna är inte några demokrater och vill störta det kapitalistiska systemet med våld.

   • Dags att förstärka vårt demokratiska system och att bevaka samhället så att inte ”utvalda” politiska organisationer har en uppenbar odemokratisk agenda. Det är bara vi, medborgare som kan göra det. Svetsarn & Co har politiska förebilder som har lett till massmord och som inte ens ifrågasätts. Undrar varför.

 8. Sara Westberg, styrelseledamot för Syndikalistiska Bussektionen Stockholm av SAC Syndikalisterna Syndikalisterna är terrorister, förstår inte ens varför man låter dem få ha en fackförenings licens för.

  • Det är Syndikalisterna, du kan inte förvänta dej att dom skall komma med saklig argument. Dom blockerade Berns bara för en jävla diskare inte fick hög lön, dom är sjuka i huvudet.

 9. Syndikalisterna ska bötfällas för brott mot demokratin med 15 000 000 i vite för varje dag de insisterar att göra denna blockad.

 10. Kan garantera att det numera är betydligt mer busschaufförer som stöder SD än vad som är medlemmar i Syndikalisterna. Dessa borde nu protestera att denna lilla grupp självsvåldigt tar sig rätten att bestämma vilken reklam SL ska ha och vilka bussar som man inte ska köra!

 11. Helt sanslöst o det bevisar bara att allt för många från MENA får köra buss. Stolle sverige jobbar sig snabbt ner i dyn.

 12. Bussföraren är säkert en muslim
  Muslimer ska inte finnas i Europa
  Vi Serber har krigat i 500 år mot
  turkarna för att försvara kristna kulturen

 13. Bra att SL står på sig iaf och låter reklamen vara kvar.
  I vårt skeva Sverige hade det lika gärna kunnat vara så att SL vek ner sig för syndikalisterna.

 14. Människan är onekligen synnerligen förvirrad då vi kan läsa att hon också lade till : ”det skulle knappt finnas några bussförare om SD får som de vill”

  Jag vet nu inte vad dessa syndikalister går igång på, men uppenbarligen är det något starkare än vänsterliberalernas rödtjut.

 15. Det andra farliga är att Syndikalisterna och liknande Vänster-maffian bäddar nu makten för Islamisterna, så kanske i en snart framtid kommer Syndikalisterna hälsa med Allah Akbar!

 16. Någon journalist borde fråga den ’syndikalistiska fackklubben för busschaufförer i Stockholm’ om de anser att religionskritik ska tillåtas, eller om sådan ska förbjudas.
  De kanske tycker att alla religioner, utom islam ska kritiseras?

 17. Det väl bara för SL att kräva sina under entreprenörer på böter, på utebliven leverans av beställd trafik. Att anställda lägger sej vad som står på ”reklamskyltar” är inte ok.

  Dessutom kränker dom anställda ägnade rätten,SL har rätt ha vad dom vill på sina bussar, då ägande rätten är en del av dom mänskliga rättigheterna, så är detta väldig allvarlig.

  Reklamen är viktigt att hålla nere kostnaden i trafiken.

  Det är lite som en Bofors anställd skall lägga sej om man skall sälja kanoner till Indien eller Pakistan, utan det är något som den fria marknaden skall avgöra.

 18. Grundlagen garanterar ju yttrandefrihet. Skulle man inte kunna dra dessa förar inför rätta för brott mot den grundlagsskyddade yttrandefriheten.

 19. Vi åker inte buss eftersom 98 procent av chaufförerna inte kan svenska,och kör som om det vore Monte Carlorallyt.Bussarna är buckliga och saknar delar redan några veckor efter att de har levererats.Har inget minne av att det såg ut så förr,när det satt Svenskar bakom ratten.

  • Snart får man sluta gå till läkaren också, när snart 98% inte kan Svenska där heller.

   Jag var hos vårdcentralen för lite olika besvär,
   Jag nämnde till min läkare att jag väldigt lätt får mjölksyra i benen och blir onormalt trött och får ont i benen när jag t.ex. Går upp för en trappa.

   Hans svar: ”Mjölk, vadå mjölk. Vill du ha ett glas mjölk?”

 20. Såå . . i Stockholm är bussarna röda?
  Sara Westberg kan tala om för bussförarna att i Sverige har vi demokrati där alla ska kunna komma till tals (har vi inbillat oss iaf) och att de som vägrar ställa upp på detta och yttrandefriheten får söka annat jobb!!

  • Bussarna i fjollträsket är både röda och blå, beroende på funktion dom har. Dom långsamma bussarna är röda och dom snabba bussarna är blå

   Om du sedan vill tolka det till politik, så överlåter jag det åt dej.

 21. Snart åker jag upp och tar tag i nacken på dessa personer och frågar om vad som är rasistiskt med SD och får jag inget vettigt svar så trycker jag nog hårdare tills att dom överger sandlådan.

  • Hade SD varit rasistisk hade det självfallet aldrig fått sitta i riksdagen. SD borde stämma alla som påstår att SD är rasistiskt för förtal.

 22. Vad händer ifall en bussförare vägrar köra med Sosse-reklam? Jag garanterar att han får sparken. Nu får han säkert löneförhöjning, alternativt göra karriär som Rikspolischef eller chef för någon annan institution.

 23. Syndikalisterna har sin alldeles egna syn på mänskliga rättigheter.

  Dödade svensk – fick toppjobb på DN..

  syndikalisten Jacques Wallner, som i mars 1982 hamnade i ett gräl med 21-årige Magnus Nordenmark på Berns salonger i Stockholm.

  När Nordemark stod utanför och väntade på en taxi angreps han av Wallner, som högg ihjäl honom med fem knivhugg för att ”lära honom en läxa”.

  – Nu sticker vi grabbar! hördes Wallner ropa till sina vänsterextrema vänner när han hade dödat 21-åringen.
  http://www.friatider.se/vansterextrem-knivmordare-redaktor-pa-dn

   • Den galne sydkoreanen är väl fortfarande huvudmisstänkt för det bestialiska mordet på en blott 16-årig svensk kille!

    • Denne AFA-kines har sågats så många gånger men ändå får han nya uppdrag hela tiden. Rätt värdegrund är ett starkt ”get out of jail card’.

  • Sverige stinker as! Kallblodigt mord kallas för ”vållande” till annans död och får ministraff. 9 månader för att ha knivhuggit en människa till döds. Ute efter halva tiden. Idag redaktör för en avdelning på DN. Det är bara att gratulera det socialistiska svineriet i samhället och hoppas på dess snara död….

   • ja fem knivhugg är knappast ”vållande till annans död” utan ett berått mord! Wallner är en mördare och skulle om det gått rätt till fortfarande skakat galler!!

 24. Ja, Bussförarna är väl allihop lågavlönade Invandrare samt fackligt kopplade till det extremsocialistiska fackorg. Syndikalisterna där den mordmisstänkte Tobias Tjing Tjong” Hubbinete (karlsson ) huserade 1994/95 då som biblotekarie undrar just hur han nu skall klara sig undan när man nu nyss hittat den avhuggna handen från det 16-åriga mordoffret i Syndikalistenas lokaler i gamla Bussgaraget vid Barnängsgatan på Södermalm också kallat Fryshusmordet. https://www.flashback.org/t310977

  Annan källa : https://sv.wikipedia.org/wiki/Fryshusmordet

 25. Med en annan migrationspolitik hade vi inte haft sådana här problem, vare sig med reklam, bussar eller busschaufförer.

  Vi svenskar ska inte behöva vara rädda hela tiden för att förarga någon med något som är oförargligt – OBS! Det gäller alla inte bara Sverigedemokrater!

 26. ”SD vägrar acceptera de mänskliga rättigheterna”

  Det är ingen mänsklig rättighet att alla i hela världen ska få komma till Sverige och bli försörja.

 27. Regimen håller jävligt hårt på religonsfrihet men tummar på demokratin varje dag,nu får det fan vara slut på leken,dom retar upp folket till en gräns verkar det som.

 28. Ska jag bojkotta bussar med förare som ”ser arabiska ut”? Reklam eller inte, jag har bestämt mig sen länge för SD.

 29. Istället bedriva en allt för generös anhörighets invandring borde på pengar vad dessa socialfall kostar oss Svenskar, lägga på utveckla självkörande bussar fortare.

 30. Det är just såna här grejer som lurar vanliga människor att SD fortfarande har något att komma med. Ibland undrar jag om allt inte är en enda jättekonspiration 😮

 31. förarna som strejkar skall avskedas med omedelbar verkan, dessutom skall fackföreningen åtalas. Hur enkelt som helst.

 32. Alla är lika mycket värda, förutom de 2 miljoner svenskar som röstar på SD. Dom förtjänar att dö en helvetesdöd. Det är vänsterns syn på allas lika värde.

  • VPK vurma över kriminella element. Konstig nog se man aldrig VPK kärringar ge pengar till tiggare längre, men dom får väl enligt partireglemente inte tycka illa om tiggare.

 33. Ska inte folk och partier i Sverige kunna ha olika åsikter om saker och ting i samhället utan att vänsterfolk ska ta sig rätten att sätta sig till doms över andra??

  • ”Du skall ta ledningen och makten” är ett gammalt vänstermotto. Här ska inte vara någon parlamentarisk demokrati och åsiktspluralism. De låtsas vara demokrater men titt som tätt tittar den totalitära bockfoten fram. Det blir tydligare för var dag som går.

 34. Nu är det så att Storstockholms Lokaltrafik (SL) har godkänt SD:s reklam.
  Sedan är det upp till chaufförerna själva att ta ställning till om de vill vara anställda i detta ”rasistiska” bolag eller byta jobb.

 35. Nästa mandatperiod kommer bubblan spricka,stat och kommun kommer se till att invandrare får förtur till do få jobben inom den sektorn,många 7K kommer bli arbetslösa och fråga sej vad som hände med godheten när dom själva hamnar utanför och politiker fortsätter att höja sina löner.

 36. Avsked med omedelbar verkan, på CV:t ska skrivas arbetsvägrare…sånt här jäkla trams ska slås ner på och det hårt.

 37. Är det bara Muhammed å Ali som kör dessa bussar?????Menar chaufförerna att det är rasistiskt med två blonda svenska tjejer???Vi i Sverige är för det mesta vita å blonda….

    • Köra är väl en över drift. Man märker att kravet för att få framföra en buss är lägre än det är på VPL i Lumpen som fick köra lastbil på B körkort.

     Det är tvära inbromsningar och det rycker. Någon planerad körning förekommer inte..

 38. Stoppa pressarna, jag har fått veta att japaner skiljer ut olika grupper och religioner som mer eller mindre japanska. Eskimåer och hinduism anses t ex mindre japanskt, medan japaner och shinto ses som typiskt japanskt.

 39. Förr om åren så jobbade fackföreningarna med att försöka förbättra de anslutnas lönenivåer, men numera verkar detta helt vara övergivet till förmån för att bedriva politisk aktivism.
  Inte undra på att folk går ur dessa rövarnästen, som helt missuppfattat sin roll.

 40. Två Svenska blonda tjejer är numera rasism alltså, jag har varit fack-medlem i två månader av mitt långa liv….och det är jag stolt över…..ännu mer nu.

  • Muhammaderna vill tjejerna utan trosor och skrikande på hjälp, det så Svenne horan skall behandla enligt koranen. Självständiga kvinnor som kan ge en pungspark passar inte in i deras världsbild.

 41. Åter igen repeteras samma lögner… Bra då ska jag ta ner all sosse reklam för det är nazistisk och all C/MP för det är pro islamism/pedofili.

 42. Jaha, så även om man säger A menar man B? Det är ju väl att man har någon som förstår vad man egentligen tänker?

 43. Det sorgliga i Sverige är att det omvända hade inte lett till några dylika reaktioner.

  Anta att en svensk busschaufför reagerat mot en jättebild med idealiserade muslimer i hijab och svenska flaggor i bakgrunden. Då hade han stämplats som rasist.

  Det verkar som att man kan bli beskylld för att vara rasist hur man än vänder baken.

  Det finns bara en princip numera: underkastelse under islam.

 44. Syndikalisterna är väl i det närmaste ett kommunistiskt parti, förklätt till fackförening…
  Dvs, de är inte så intresserade av yttrandefrihet och åsiktsfrihet.

 45. I sådana fall förtjänar Västtrafik en eloge, de flesta bussarna jag har sett i Göteborg och Mölndal har SD:s valreklam.

 46. Eftersom jag själv jobbar i kollektivtrafiken i Stockholm kan jag rapporterara att det är en liten klick. Några syndikalister som protesterar. Samma idioter som förstör valtal och kastar sten på poliser.
  Bussförare är en av de grupper i samhället som drabbats hårdast av invandringen. Misshandel, skjutningar, hot och annat är vardagsmat och det är övervägande folk med annan etnisk bakrund som ställer till det.
  Väldigt många bussförare röstar på SD av den anledningen. En stor del av våra bussförare i landet har flytt islam eller dess konsekvenser. Så de röstar också på SD. Vi är stolta att köra med SDs reklam.

 47. Ok, Vägra – Men då får du ta ledigt utan lön. Eller säga upp dig!

  Men det skulle inte förvåna mig om de får ledigt med lön! (???!!!)

 48. Vänsterextremister, som lever på skattepengar iom jobb i SL, ska bara hålla käft och utföra sitt jobb eller bli uppsagda, period!!!!

 49. En mamma med barnvagn fick stå tre kvart vid en busshållplats nån kilometer efter en hållplats vid ett HVB-hem i höstkylan förra året och vänta på nästa buss. Den bussen hon skulle åkt med var knökafull med gratisåkande ”barn” – kommunens val, ’skäggbarn’ före svenska barn!
  Sånt händer på landsbygden. Hur har ni stockholmare det?

 50. Korrupta och totalitära regimer har aldrig lämnat ifrån sig sin makt frivilligt. Istället tar de hellre med sig landet ner i fallet.

 51. Syndikalisterna ska vara tacksamma att det finns människor omkring dem som ser till att de kan leva och verka i ett fritt och välmående land – för så hade det inte vatit om de själva hade fått bestämma.

 52. Syndikalister är anarkister som vill störta samhället med våld. Det är sådana som stör valtal och är våldsamma mot polisen. Sjöstedts svans. Vanliga bussförare röstar på SD.

 53. Ja, Bussförarna är väl till stor del de maskerade AFA vandalerna på sin fritid samt fackligt kopplade till det extremsocialistiska fackorg. Syndikalisterna där den mordmisstänkte AFA/Expo veteranen Tobias Tjing Tjong” Hubbinete (f.d karlsson ) huserade 1994/95 då som biblotekarie undrar just hur han nu skall klara sig undan när man nu nyss hittat den avhuggna handen från det 16-åriga mordoffret i Syndikalistenas gamla lokaler i gamla Bussgaraget vid Barnängsgatan på Södermalm också kallat Fryshusmordet. Undrar också om Jacques Wallner var en av mördarna han verkar ju tillhört mördarvänstern i Stockholm på den tiden och säkert vän med ovan nämnd?

  https://www.flashback.org/t310977

  Annan källa : https://sv.wikipedia.org/wiki/Fryshusmordet

  BTW;
  – Vore bra om nån här tog denna koppling vidare till Flashback , jag är där portad av vänstermod året ut .

 54. Det enda rimliga är att Stockholms Lokaltrafik, SL, sätter ner foten när det gäller de obstruerande bussförares arbetsvägran. Känner inte till deras regelverk och förordningar, men indragen lön och varning om uppsägning, om inte bussförarna återgår i tjänst.

 55. Sverige står inför ett paradigmskifte, precis som övriga nationer i hela västvärlden. Rödingarna försöker med odemokratiska medel förhindra denna oundvikliga omvandling. Vi ser det i USA, vi ser det i Sverige, vi ser det överallt. Deras försök är förgäves, folket segrar alltid till slut.

  Dränera träsket.

 56. tycker att man då skal avskeda buschaffören för arbetsvägran för
  om man tänker efter så skiljer dom andra partierna också ut
  vissa grupper så det månne vara lika!!!

 57. Men det vet väl de flesta att SAC numera är mindre fackförening och mera kamporganisation för vänsterextremister. För rätt många år sedan nu så lämnade några fackligt engagerade syndikalisterna med motiveringen att organisationen tagits över av extrema aktivister i helt andra syften än fackliga. Så rätt de hade!

  • Precis.
   SAC´s hjärtefrågor var tidigare arbetarnas anställningstrygghet och löner.
   Centerpartiet vill avskaffa LAS och skrota kollektivavtalen.
   SAC har dock inga som helst problem med att köra runt bussar med reklam för Centerpartiet.
   Av detta kan vi dra slutsatsen att SAC inte är en fackorganisation för arbetare utan en organisation för massinvandring.

   Att massinvandring är rena rama döden för arbetarnas villkor , eftersom konkurrensen om jobben ökar , begriper naturligtvis inte SAC. Eller också begriper dom det , men skiter i det.
   SAC är globalister och de bussförare som vägrar att utföra sina arbetsuppgifter bör omgående få sparken.
   Sedan, när de har fått sparken, så kan dom ju försöka få ett nytt jobb på den marknaden där dom får konkurrera med ”nyanlända” som arbetsgivaren endast behöver betala 20 % av lönen till…

  • Gratis lådcyklar till de som är medlemmar i 7-klövern. Alla andra får betala dem inklusive beskatta varje meter de cyklar.

   • Ja man måste räkna ut omkretsen på hjulen genom att ta mått på diametern och sedan räkna med pi. Därefter så skickar man in blanketten, väntar 6 månader innan man får använda fordonet. Olaga bruk renderar i dryga böter.

 58. Annars brukar det stå snyftartiklar om busschaufförer som blir misshandlade och då i vart fall inte av sverigedemokrater.

 59. Arbetsvägran utgör grund för avsked.

  Detta problem löses enklast med framställan om avsked enligt svenska lagar på arbetsmarknaden.

  Lagar som fackföreningarna själva förhandlat fram och godtagit.

  Syndikalisterna är ingen fackförening.

  Snarare en grupp att jämställa med t.ex utomparlamentariska djurrättsaktivister som bränner ner pälsdjursfarmer och vandaliserar pälsaffärer därmed berövande människor deras lagliga levebröd.

  Ofta deltager syndikalister även i dessa grupperingars härjningar.

  Varje arbetsgivare som anställer en syndikalist anställer en individ som det framgent garanterat kommer att bli problem med eftersom syndikalister inte accepterar demokratins spelregler utan bara missbrukar dem för egna härverk.

  Syndikalisterna är att direkt jämställa med anarkister.

  Så det är bara att meddela dessa bussförare, återuppta arbetet eller bli föremål för förhandlingar om uppsägning eftersom man arbetsvägrar.

 60. 7 av 10 som kör bussar är invandrare de flesta muslimer. De borde skickas på utbildning om vad demokrati betyder.

  Men jag kan tänka mig att det är de äckliga sossarna som styr det svenska transport arbetare förbundet (LO) som bojkottar SD med den falska mantra ”rasistisk”.

  Det är dags att inse att sossarna och alliansen kör en smutsigare valkampanj än någonsin. SD måste vara vaken, allt kan hända i desperation..eliten i ett alltmer korrupt Sverige (nu värst bland de skandinaviska länder)som har haft makt, pengar och styrt landet till vansinnet med sin agenda ( globalism och islamisering) vill inte bara sådär lämna makten.

  Det är otroligt att de tomma mantran ”rasist” , fascist”, nazist” som de lögnaktiga och korkat politiker har hittat på i syfte med att dölja sin korruption fortfarande funkar… Det finns en stor del av svenskar som lätt köper utan att blinka.

  • Fast nu är det SAC och inte LO som vägrar köra bussarna.
   Och SAC´s ledning består av sådana som Sara Westberg – och mycket kan man kanske anklaga henne för, men inte för att vara muslim.

 61. Det är bedrövligt att arbetsgivare tvingas ha anställda som är medlemmar i SAC eller syndikalisterna. Syndikalism är ett hopkok av anarkism och kommunism. Arbetsgivarna borde se till att inte anställa sådan paria som syndikalister.. Medlemmar i sådana fack skall bort från alla arbetsplatser. Det borde vara en samhällelig renhållningsåtgärd.

 62. Undrar hur många av busschaufförerna som verkligen är medlemmar i SAC. Syndikalism är en starkt vänsterorienterad ideologi lik kommunism, men där fackföreningar ska ta över statens funktion att förvalta de offentliga medlen.

  Misstänker att de inte bryr sig så mycket om hur många de företräder utan bara vill driva politisk aktivism. Ska en organisation som vill upplösa den demokratiska staten ha tillåtelse till det?

 63. En busschaufför, en busschaufför det är en man med glatt humör och har han inte glatt humör , då är han ingen busschaufför- istället är han vänstersabotör.

 64. ”…skiljer ut olika grupper och religioner som mer eller mindre svenska”.
  Det kan inte finnas många hjärnceller som fungerar där. ”svenska”

  Hon kan ju försöka att cykla utan huckle i ett kristet land respektive ett muslimsk så kommer hon märka skillnaden. Hon får vara glad om hon kommer hem. Stor chans att hon blir där för gått, jordad så att säga.
  http://www.friatider.se/cyklade-till-muslimv-rlden-f-r-att-bevisa-att-m-nniskor-r-goda-d-dades-av

  • Nja, det osvenska eller ovästerländska är det som står att läsa i Talmud, Koranen och Gamla Testamentet. En seriemördare skulle inte ha en mera frånstötande dagbok.

 65. Rasism och rasist är ord skapade av vänstern. Under bolsjevismens framhärjande.
  Ordet rasist skrevs vad man vet först av LeonTrotsky, Leonid Bronstein hans
  riktiga namn. Så ordet har direkt marxism skrivit i pannan. Varför använda ordet
  överhuvudtaget? Vänstern använder ordet rasist i en utstuderad härskarteknik.
  Vanligt folk har hakat på utan att tänka! Varför låta en massmördare som
  Trotsky styra våra tankar? Han var drivande mördare under Chekan. Han lät
  tillsammans med andra svälta 100 000 tals människor. Han har människors
  blod på sina händer för all framtid! Låt sig inte duperas av en håglös vänster,
  speciellt unga tyckare. Rasism kan lika gärna vara urskiljande av människor.
  Rasism kan innebära negativ eller positiv diskriminering, alla människor
  är rasister, alla som kan urskilja olika människor. Ordet bör balanseras!
  Kritik innebär både negativt och positivt av det skrivna ordet och
  verbalt.
  Ska vi använda ordet, rasist bör det vara balanserat. Många människor
  är ju fortfarande fanatiskt klistrade i ett ordval dom inte förstår.

 66. Det rimliga vore att SL avskedar dessa busschaufförer. SL har annonseringsplatser på sina bussar och det inte de anställda som avgör vad som passar.

 67. Sparka dom jävla idioterna direkt utan avgångsvederlag . Om dom hade gjort samma sak i sitt drömsamhälle läs kommunism hade dom fängslats direkt !!!!

 68. Detta är ett ickeproblem. Om dessa chaufförer vägrar att köra och inte kommer till sitt pass så skall de varnas för att sägas upp så fort det går. Om Sl har lite stake så löser de detta problemet mycket enkelt.

 69. Det är väl Stockholms Lokaltrafik som skriver separat hängavtal med SAC som är boven. Förmodligen har AFAfascister nästlat sig in i SL också. Avskeda de SACanslutna omedelbart och problemet är löst.
  Det behöver rensas något oerhört i kommunala bolag från nepotism och aktivism.

 70. SD är det enda parti som vägrar underkasta sig islam. Alla ni andra som protestera mot SD är muslinska kollaboratörer. Multikulti är rena rama dyngan!

 71. Hur långt är det kvar till den bortre gränsen för dessa, och jag undviker ordet så långt det är möjligt, idioter?! ”Sexistisk” – varenda förb****de reklamavbrott präglas av ett förakt av de vita, Åhléns har kommit med sin nya som är ett rent förakt mot de infödda kunderna och snart sagt varje inslag från ute på fältet från DDR-TV och TV4 innehåller alltid en á ett par kärringar från sandhögen som har ljugit sig in i ett avdankat tält i kamerafältet, icke att förglömma alla inlögnare som intervjuas. ”Sexistisk”, vad är dagens reklam och extrema förskönande av det nya – = TOTALFÖRSTÖRDA Sverige! – om inte både extremt vinklat och sexistiskt..? FY F*N för media, reklambranschen och alla genus-DÅRAR!

 72. Måste nog säga, att det borde räcka med den politiska reklamen som finns på gator o. torg. Låt kollektivtrafiken vara förskonad från propaganda…

  Men det är nog inte lätt för SL:s ledning, som skall förhandla med kommunister i Syndikalisterna o. även SEKO….Nej, fy fán, säger jag bara.

 73. Vilket förakt sju riksdagspartier visar mot svenska folket, svenska folket som i armod byggde upp Sverige till ett av världens bästa länder, nu visar sju riksdagspartier att de totalt nedvärderar svenska folkets enorma kompetens, sju riksdagspartier påstår enhälligt att invandrare ska rädda våra pensioner och vår välfärd, de sätter ingen tillförsikt till att det är svenska folket som ska rädda Sverige fast det är svenska folket som byggde Sverige, och 75% av Sveriges folk kan tänka sig rösta på dessa partier som föraktar de själva, hur tusan tänker folk?

  • Såg nyligen att Ulf Kristersson och Morgan Johansson plötsligt kommit till insikt att det är ju så enkelt att lösa problemet med kriminalitet!

   Utvisa de som inte har svenskt medborgarskap och som begått brott i Sverige!

   Men detta har ju SD sagt i 10 år!!!

 74. Jag vägrar köra buss med reklam från V och S. Och jag vägrar köra Scania eftersom jag hellre kör Volvo.
  Signaturen ej busschaufför.

 75. Undrar vad det är för etnisitet på bussförarna i Stockholm!? (obs! ironi)

  Hur som helst, ett jä-a hyckleri är vad det är, sila mygg och svälja kameler!

  För att vara konsekventa borde då deras nästa steg bli att vägra skjutsa alla som sympatiserar med SD!

  Men det kommer naturligtvis inte att hända! När det handlar om deras egna löner skiter man totalt i vart pengarna kommer ifrån! Då duger SD’are!

  En uppmaning till alla SD’are i Stockholm! Bojkotta bussarna!

 76. Kollar på TV4 om Kjell Bergqvist, ett program på g, oj han är så snäll säger de, ”aldrig SD säger han”, Alltså TV4 hittar fram en ”kändis” som sig bör för att snacka skit om SD, pengar kommer på posten. FakeNews, Se filmen under.
  https://youtu.be/XoONj73MPIA

 77. En del personer verkar tro att all kritik mot migration eller religion är rasism.
  Man får kritisera religioner.
  Man får ha åsikter om migration.
  Alla länder har idag en migrationspolitik.
  Det är okej att tycka kring migration.
  Folk måste sluta tro att allt detta handlar om rasism.

 78. Kolla var de syndikalistiska fackpamparna bor. Jag tror inte de är representativa för sina medlemmar, vare sig när det gäller boendet eller åsikter. De svenskar som bor mitt i mångkulturen har bilbränder och annat att bekymra sig för än några annonser i kollektivtrafiken.

 79. Detta tjafsar man om och vill kalla rasistiskt, men det faktum att både S och M nu säger att det borde vara lättare att utvisa brottslingar – vilket SD sagt i flera år och fått ta skit för – det reagerar ingen pk nöt på å det minsta. Tjuvar och banditer är deras rätta lynne

  Falskheten är total- vidrigt står de och ljuger ikapp. Att ens någon har mage att ge dessa skitpartier sin röst övergår ens förstånd.

  SD 2018

 80. Äh ta bort mig! Vad är detta? Hur kan man blockera ett politiskt parti som har röster från 25% av befolkningen… jaaaa den svenska religionen är kristen- lutheransk och allt annat är nys! Jag är inte lutheran själv, men jag respekterar detta!

 81. Det går inte att krypa för fascister!
  Ger man dom lillfingret, hugger de hela armen!
  Det enda som fungerar är att sätta hårt mot hårt!

 82. Skall detta lilla fåtal extremkommunister tillåtas reglera vad som får framföras offentligt i Sverige? Nu får det fan vara nog med försök till begränsning av yttrandefriheten där personliga synpunkter skall bestämma vad som får framföras. Skulle detta tillämpas är det bara att ge de strejkande en spark i baken för arbetsvägran. Jag skiter fullständigt i dessa odemokratiska marxisters synpunkter. Skulle detta tas på allvar vet jag inte vilka partier som skulle få reklamera. Syndikalisternas favoritparti Kommunisterna ligger i alla fall sämst till på skalan.

 83. Från SAC:s hemsida: ”Syndikalisterna vill…förändra hela samhället, bryta ner det kapitalistiska systemet och förverkliga en fri socialism”. Bara som en indikation på vilka detta handlar om.

 84. Vad är det för fel på vissa Svenskar?
  Vill dom ha inbördeskrig..
  Ok jag ställer upp fast jag är gammal.
  Det kan
  var än bra dag att dö på ,som
  än indian sa.

  • Vad är det för fel på ordet EN? Än är väl något helt annat. Tänk på att många som läser och skriver här inte är svenskfödda. Vi måste skriva korrekt svenska för att inte krångla till det värre än det redan är.

 85. Dessa Syndikalister håller på att knäcka Göteborgs hamn med en ”facklig aktion” som har pågått under väldigt lång tid. Hela Sveriges export/import påverkas negativt.

 86. ” SL ska inte tillåta rasistisk och sexistisk reklam.” I så fall ska SL även vägra sossarnas och andra vänsterpartiers reklam, eftersom de är värsta antisemiter, representerade av Margot Wallström!!! Samt alla som deltar o Pride-rörelsen, finns något mer sexistiskt än de?

 87. Gud vad jag ska skratta på valdagen när det visar sig att SD fått 28,7% ska
  man då klassa nästan 30% som rasister ? Vilka jävla jönsar detta är,
  kommunism har ju förstört hela världen fråga folk som bodde i östblocket förr
  så får ni veta vad kommunism går för

  • Kommunism=missbruk av andra människors intjänade pengar. Fy f-n!

   Skattemedel skall främst gå till äldre, sjuka och handikappade, inte till bidragsmissbruk och INTE ÖVERHUVUDTAGET TILL invandring!

   Återvandring i STOR skala.

   Slopad hemspråksundervisning. Förbud av manifestation av icke västerländska religiösa attribut. Rivna moskeer.

   Om invandrare vill prioritera att behålla sitt gamla språk så får de betala själva, religiösa attribut och utövande skall manifesteras i hemmet eller utom synhåll. Är de inte beredda att anpassa sig och fortsätter att ställa krav på särbehandling och särrättigheter så kommer svenskar att fullständigt tappa tålamodet.

   I praktiken har religionsfriheten och begreppet ”alla människors lika värde” fått extremt vidriga konsekvenser för Sverige

   Sverige som nation måste totalt omvärdera invandrares rättigheter. De invandrare som inte anpassar sig MÅSTE lämna landet. Hoppas STORT på att AfS får möjlighet att påverka realpolitiken på invandringsområdet framöver.

 88. Det är helt okej att vägra köra, men då ska du avskedas för arbetsvägran likt barnmorskan som vägrade utföra aborter.

  • Vet Annie Lööf vad sharialagar innebär? Om hennes våta dröm om miljoner islamiska fundamentalister slår in är det godnatt.

 89. ”SD tvärtom skiljer ut olika grupper och religioner som mer eller mindre svenska”. Hahaha vilka sorgliga tomtar! Är en somalier mer eller mindre svensk? Nej en somalier är en somalier och inte svensk över huvud taget Är Islam mer eller mindre svenskt? Nej islam är en religion som är så långt ifrån svensk som det går att komma!

 90. Helt huvudlöst att det parti som arbetar för att få bort våldet från våra gator motarbetas av de yrkesgrupper som drabbas av 7-klöverns våldsimport.

 91. Gå in på pensionsmyndigheten.se och kolla vad ni får ut i förväntad pension ,och ställ det sedan i relation att ni betalar 71 % skatt på eran totala lön. # Vadfanfårjag?

 92. Då var vi där igen då. Vid förra valet hörde vi om brevbärare som vägrade bära ut SD-reklam och buss förare som också då vägrade köra buss med SD-reklam. I detta val är det likadant. SD reklam ”försvinner” spårlöst hela pallar. Och återigen bussförare som vägrar köra bussar med Sd-reklam. Detta kokar i min värld ner till en enda sak. S P A R K E N. Det är samma sak som att vägra kören en buss som är gul, blå lila, skär eller har elefanter målade på sig. Arbetsvägran = sparken.

 93. Det här är ju så löjligt – du är busschaufför – PUNKT SLUT!! Skit i vad som står på bussen, det har inte med dig att göra överhuvudtaget!! Vill folk gnälla, hänvisa hela tiden till företaget du kör för!! Sluta vara en jäkla mjäkig individ… vissa saker kan vi inte rå över… busschaufförer tex kan inte rå för vad deras arbetsgivare låter vara postade på deras bussar…
  Sluta GNÄLL för i helvete… får ni skit som chaufförer – ja, skicka vidare skiten till där det ska vara och besvaras!! Bete er inte som underlägsna små tomtar *ohhh förlåt… ja, jag lovar att riva bort skiten när jag kommer in i depån… fö’låt fö’låt!!*

 94. Dom ska bara slå igen kakhålet och köra bussfan för vad det är för reklam på klistrat på buss-skrället ( i det här fallet SD) ska dom skita i , det är inte deras jobb . Men vad annat kan man förvänta sig från hard core rödingar Syndikalisterna . . . X( .

 95. Jag tror mer på att det är facket som driver detta på allvar , men det är också många av chaffisarna som kommit in med bedrägliga metoder som gratis körkort och sedan betalar staten det mesta av lönen till dessa nya ”svenskar” medan äkta svenskar inte har en chans att kunna söka dessa jobb ! !

  Skulle SD få nog mycket makt så är deras fejk-anställning snart slut ! !

   • Sigtuna har förlorat många bra förare på senare år , vi hade en svart kille som alltid hade företagets kavaj , skjorta och byxor . . Han körde mjukt men effektivt utan att stampa på pedalerna 😎

    Hur dessa lågbudjet-anställda kör bussarna är en helt annan historia 😱 😰

    Att klaga på chaffisarna är helt meningslöst , de är ju billiga att ha ! !

 96. SL uppbär väl skattepengar och ska då hålla tyst. Har man sosse reklam som samarbetade med nazisterna under kriget så hycklar man. Hoppas SL blir polisanmäld.

  • Ja det är ju konstigt att bussförarna själva ska få bestämma agendan på bussbolaget, eller…..!?

   Brukar ju ofta finnas någon chef som sätter ribban på varje arbetsplats!

   Så är det bussförarna eller chefsskiktet / styrelsen som bojkottat SD reklamen!?

 97. Ge buss chaförerna SPARKEN!!! Dom ska respektera ett demokratiskt parti…Och de övriga partierna som inte respekterar dom ska inte ha en röst av någon för detta visar att DEMOKRATIN inte är värt ett skit…Sd går framåt Svenska folket har vaknat dok 10 år för sent men bättre än aldrig…J .Brodd

 98. Här har vi styrelsen i AB Storstockholms Lokaltrafik:
  https://www.sll.se/om-landstinget/Landstingets-organisation/landstingsagda-bolag/ab-storstockholms-lokaltrafik/

  Det här säger det mesta:

  Styrelse:

  Kristoffer Tamsons (M) styrelseordförande
  Sara Svanström (L) 1:e vice styrelseordförande
  Talla Alkurdi (S) 2:e vice styrelseordförande

  Dessa tre ovan jobbar alltså politiskt parallellt med sina styrelseuppdrag! Undrar om det är OK att använda företaget som plattform för att missgynna SD?

  Om alla SD’are bojkottar deras bussar mm, så försvinner troligen minst 1/3 av intäkterna!

 99. Arbetsvägran! Köper man inte arbetsgivarens direktiv/policy, skall man skiljas från sin anställning alt varför börja hos arbetsgivaren?!

 100. Varför tillåter Arbetsgivaren att p g a att några avarter inom facket tycker att våra grundlagsskyddade rättigheter att skriva, tycka och säga är fel !?
  GE DEM SPARKEN DIREKT. Om det nu uttryckligen intye står i deras arbetsbeskrivning att de måste godkänna reklam o andra detaljer på VÅRAN GEMENSAMMA EGENDOM

 101. Jaha, ett vuxendagis till med ”folk” som inte har – eller i namn av PK-viruset – ens följer det mest basala i begreppet demokrati. Är det inte all (v)-dynga inom Postverket/Postnord, så är det detta också; syndikalister, vad f*n vet de om hur man bemöter en meningsmotståndare på ett respektfullt ifrågasättande vis..?

 102. Arbetsvägran ska leda till avsked. Godhetsknarkarna på Ex pressen.beklagar sig över uttrycket ”godhetsknarkare” idag. Som vanligt tål man inte sanningen. Ska anväda uttrycket oftare.

 103. Hoppas att SD för anteckningar om alla dessa odemokratiska övergrepp för att efter valet om möjligt ta alla dessa i öronen ordentligt !

  • Minns när dessa idioter körde blockad mot Berns Salonger i Stockholm.
   Dom försökte förhindra folk från att gå in i lokalen men alla (Till syndikalisternas stora frustration) struntade totalt i dem, och ett par gånger så fick dom t.o.m kuta därifrån för att inte åka på stryk!

   Riktiga kötthjälmar dessa syndikalister!!

 104. Sara Westberg och bussförarna som ställer sig bakom har vidriga värderingar. Och så sorgligt med alla okunniga och naiva människor som tror att HBQT-glamouriserande med flaggor och parader motverkar homofientlighet när Sverige samtidigt vurmar för islam/isering. Låt bögar leva sina liv men inte vackert med jippot som byggts upp, som änna skulle motverka fientlighet.

  Överhuvudtaget är både HBQT-jippot och islam-vurmandet en attack från världens mörkaste och mäktigaste krafter mot folk.

 105. Panik bland sossepajasarna
  Nu lovar de hej vilt igen
  Alla som begår brott i Sverige som inte är medborgare skall utvisas !!!
  VIlka JEFLA rasister !!!!

  • Det är redan apartheid. Många SD-are får inte handla i affärer eller gå in på resrtauranger på grund av att någon som handlar eller kund där har informerat om att ”den personen är SD”.

 106. Dessa härliga individer kan ju försöka gnälla sen när dom har blivit av med jobben till statligt subventionerade arbetare.

 107. Om dom vägrar köra så vägrar dom utföra sitt jobb och ska ha sparken. Men förmodligen får dessa behålla sina jobb. Däremot kan en person som sköter och skött sitt jobb prickfritt få sparken om denne inte ställer upp på dagens PK ”Värdegrund”

  • Eftersom SD har brutit med alla frågor, som byggt upp partiets varumärke, så vill de inte skylta med sveket. Idag vill SD ha fortsatt invandring, att alla invandrare skall få stanna (inklusive alla bidragsturister) utom grova brottslingar, ha Sverige kvar i EU och ha Sverige in i NATO (=North Atlantic Terror Organization).

   Om SD skrev det på affischerna fick partiet inga röster. Därför skriver de ingenting på dem.

  • Tja, man kan ju jämföra med övriga partiers valaffischer. Bara meningslösa floskler. Rädda klimatet, rädda välfärden, rädda allt och alla. Ingen vågar skriva något kontroversiellt. Kanske lika bra då att inte skriva något alls. Dessutom säger texten ”SD 2018” just det och inget annat. Man antyder att det behövs inget budskap eftersom det inte finns något alternativ.

 108. Ibland så får svårt militanta Syndikalisterna uppmärksamhet. Dears fåtaliga medlemmar borde istället få lämna sina anställningar för arbetsvägran

 109. Det var syndikalister som var med Jacques Wallner när han dödade en ung man med knivhugg i ryggen. Sen fick syndikalisten Wallner ett jobb på DN efter det löjligt korta fängelsestraffet.

 110. Dags att rensa ut bussbranchen precis som man gjorde med sopåkarna..ingen är oumbärlig..finns gott om folk som kan köra

 111. Ser man till vilken kategori som kör våra SL bussar är det folk som har kört ner sin lögnpropaganda i halsen på dem så deras favorit uttryck är hart när ”rasist” åt var och varannan svensk!

 112. En tankegång efter det att jag har sett ett stort antal, med all rätt, propagera för ”sparken”, vilket jag naturligtvis upp på, MEN:
  I det här totalt sinnessjuka landet, med ett ”rätts”-system som snart varje vecka visar prov på den ena svensk- och skattebetalarefientliga domen efter den andra, så är frågan hur mycket som alla de för farsoten/folksjukdomen ”kränkta” skulle tilldelas…

 113. Skulle väl gissa på att Transport eller om det är något annat fackförbund som organiserar förare ligger bakom detta. Fackförbund vill ju bara ha demokrati på sina villkor.

 114. Man måste även sätta sig in i situationen innan man tar ställning till saker och ting?

  Hade du kört buss för att försörja dig och din familj?

 115. De Som ligger bakom är syndikalisterna. De har etablerat en kommunistavdelning i Solna garaget som har jävlas förr.De ledande är sydamerikaner som sjuka i huvudet. Avsked är den enda lösningen.

 116. Om bussförarna inte vill köra bussarna ska anställningen upphöra och busskortet dras in med omedelbar verkan. Det ska vara ordning och reda i samhället.

 117. Ge mig ETT enda exempel på vilka mänskliga rättigheter SD vägrar acceptera.

  Och att SD ”skiljer ut grupper och religioner som mer eller mindre svenska”. Ja, olika grupper ÄR de facto mer eller mindre svenska. Inget konstigt med det. Om somliga grupper själva vägrar att kalla sig svenska, varför skulle då SD göra det?

  Syndikalistiska fackklubben idiotförklarar ju sig själva.

 118. …i Poznan, Polen p.g.a. organiserad Pride Parade alla bussar och spårvagnar från stadspresidentens order var utrustad med regnbågsflaggor…efter protester från chaufförer och kunder flaggorna har tagits bort…stadspresident är från den ”liberaldemokratiska” partiet Medborgarsplatformen och allt visar på att han ska inte bli utvald i nästa val…bl.a. för den dumma idé med Pride Parade, som i Polen betraktas som ”propaganda av beteende som inte överensstämmer med allmänt accepterade standarder”….

 119. Vilka antidemokratiska busschaufförer! På vilket sätt skulle SD, som har väldigt många invandrare som medlemmar, vara ett rasistiskt parti? Nedanstående avskyvärda uttalande av ”antirasisten” Tobias Hübinette kallar jag rasistiskt:

  ”Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!”

  (Källa: Creol, nr. 1/1996)

  • Fy sjutton vilken otäcking denna Hubinette är – hatet lyser ur ögonen! Han kanske skulle bege sig till sitt hemland Korea som är ett av de mest homogena och rasistiska länder på jorden. Där skulle han kanske kunna göra lite nytta och inte vara här och mästra oss etniska svenskar!

 120. Jag tycker att ett detaljerat schema för dessa busschaufförer som vägrar köra med den reklamen ska vara offentlig på nätet så att alla VET vilka bussar och tider de ska bojkotta.

  • Jag tror inte busschafförer bryr sig om om det är lite folk på bussen eller inte, så den vägen är nog inte framkomlig, men sparken är det som skall till.

 121. De har verkligen fina demokratiska värderingar de där busschaufförerna! I god nordkoreansk anda vill man förbjuda andra åsikter är den egna minoritetens. Arbetsgivaren bör svara med medel på samma nivå – avsked på grått papper på grund av antidemokratiska värderingar.

 122. Allt fler migranter som kommit till Danmark återvänder till sina hemländer. Danskarna har minskat bidragen, krav på att kunna danska, att de skall integera sig till danska värderingar etc. Vidare så är det inte krig i Afganistan, Syrien, Iran, Irak, Libanon och i Afrika. De som kommer är ekonomiska migranter och får man inte tillräkligt med bidrag så får man bege sig hem.

  • Så länge inte Svensk lag upprätthålls i Sverige så kommer landet allt vara bra att ”fly” till.

   Ygeman lovade 80000 utvisade förra året. Vad fick vi? 9000 olagliga afghaner!

   Och av de som får stanna och inte handlar om dessa men lyder under lagen om skolplikt. Hur många tror ni började skola sig?

   90st av närmare 6000!!!

   • Ja, det har väl blivit 800 som utvisats hittills. Och att det inte blivit fler som utvisats beror på de lagar som 7-klöverns politiker har beslutat om. Endast SD vill och kan ändra på våra lagar så att vi på riktigt kan utvisa alla som inte har rätt att vistas här. Fler måste rösta på SD om vi ska han en chans att rädda oss, vår välfärd och vårt land.
    /CC

    • Tror jag med. Något måste hända för att befintlig Svensk lag skall upprätthållas!

     Åker man runt i Sverige så ser man att förmågan att försvara fanns på varje udde, höjd och ås. Men nu omöjligt!?

 123. Vad är det för trams! Bussar är transportfordon för alla invånare. Busschaufförer ska köra buss, inte ägna sig åt politik på arbetstid. Hur svårt kan det vara?

 124. Busschaufförernas och fackförbundets agerande är både diskriminerande och rasistiskt mot SD:s politiker och mot SD:s anhängare. Att försöka hindra en viss typ av reklam från ett enskilt riksdagsparti är ett hot mot både yttrandefriheten och mot demokratin. Och jag menar på fullaste allvar att människor som inte kan eller vill acceptera att SD sätter upp betald reklam måste genast avskedas och eventuellt åtalas. För om vi inte agerar mot detta och om vi tillåter detta förkastliga agerande att fortsätta så har vi snart skapat en fullskalig diktatur. Och jag hoppas att vanligt folk begriper vad det är som nu pågår. Och min personliga erfarenhet är att nästan alla SL:s busschaufförer är idag utlänningar med rötter i länder utanför Europa. Majoriteten av dessa röstar nog på MP eller C och V. Kommunister alltså eller fanatiska muslimer som hatar oss och vårt svenska sätt att leva. Med vetskap om att nästan 40 procent (kanske nära 50 %) av infödda svenskar med svenska rötter kommer att rösta på SD i hösten val och att hitresta och utlänningar med rötter utanför Europa röstar på partier som förespråkar ökad invandring och minskad välfärd för infödda svenskar så kommer det att sluta i kaos om vi inte stoppar dessa odemokratiska aktioner. Avskeda bussförarna som inte kan acceptera SD:s reklam. Det är ett måste. Punkt!
  /CC

  • Helt rätt dags att anmäla syndikalisterna för diskriminering. Får en SD.are huvud taget åka med dessa bussar.

   • Nästa gång jag åker buss:
    Får SD-are åka med på denna buss?
    Chaffisens svar: nej.
    Jag: Oj, vilken tur att jag är Afs are då….

 125. O.T. Är Svenska Akademin en miniatyrmodell av hela vårt avlånga land? Svensk korruption? Hursomhelst. Sara får en guldstjärna av mig.

  • Dom har tydligen ingen värdegrund än att protestera mot det dom inte har med att göra.Dom är anställda för att köra buss passar inte det då skall dom sparkas,`

 126. De flesta bussförare är inte medlemmar i AFA:s fackliga gren Syndikalisterna. Vänsterextremister är experter på att försöka verka vara större och viktigare än vad de egentligen är.

 127. ””SD vägrar acceptera de mänskliga rättigheterna” . Det gör absolut inte fascistförbundet syndikalisterna. Jag har åtta års erfarenhet av syndikalisterna. De gillar att plåga människor.

  • Istället för naivt trams försöker de tona ner och inte glida ifrån SD för mycket. Väljarna är trötta på vansinnet.

 128. Syndikalistiska Bussektionen Stockholm går verkligen i syndikalisten Benito Mussolinis fotspår i sitt agerande. Syndikalisten Mussolini bildade ju, som alla någorlunda pålästa vet, Fascist partiet i Italien.
  I Sverige finns inte många som delar fascisternas/syndikalisternas värdegrunder.

  SL skall naturligtvis sparka Mussolinis ”arvtagare” för arbetsvägran.

  • I princip räcker det med att de uttrycker åsikter som de gjort för att anställningen skall upphöra. Det måste väl i hela fridens namn inte vara arbetsgivarens värdegrund att slöd-der skall bestämma vad som får framföras i landet.

 129. Vad finns rasismen på deras reklam?
  Idiotismerna finns inom ramarna för vänster varhelst det unkna kollektivismen drar fram.

  Hoppas på framtida vedergällningar för att en del åsikter varje dag trampas på.

 130. En del personer tror att Gud är ingen i jämförelsen med dem. Vadå tar inte annonsen? Lever vi i ett land med yttrandefrihet eller är detta den nya DDR med kommunistdjävlar i varje hörn.
  I Löfvens Sverige är helt ok att några individer saboterar hela samhället i det godas namn, för de vet bäst.
  Ta ut dessa pampar i skogen och skjut dem, för i en demokrati har de inget att göra.
  Så långt ledde Löfven hysteriska lögnkampanj om SD, nu vanliga sketna bussförare som bestämmer vad är Ok och inte.

 131. Då tycker jag att dessa bussförare ska lämna Sverige och börja köra buss i ett MENA-land istället. Lycka till!

 132. Dessa människor måste omedelbart googla ” rasism”

  Dom har nämligen inte en aning om vad ordet betyder.

  Efter det kan vi gå vidare som vuxna människor.

 133. Vad jag då förstår är att bussförare i Stockholm vill ha mer religiöst kvinnoförtryck fler våldtäkter fler skjutningar och mord sämre sjukvård sämre åldringsvård sämre pensioner sämre trygghet, frågan är väl snarare vem vill åka med Stockholms bussförare.

 134. nästa grupp blir brevbärarna i Göteborg som vägrar att dela ut valmaterial för SD. Och får en klapp på axeln av arbetsgivaren.

  • De är styrda av den socialdemokratiska propaganda ministeriet som gett dem busskörkort, (samtidigt som svenskar inte får gå dessa utbildningar)…

 135. De flesta bussförare är invandrare och framför allt från länder utanför EU, så det är väl inte så konstigt…

  • Har de jobb är de skötsamma. Då borde de hjälpa SD att få ordning på sina landsmän som lever på andras arbete, som deras eget.

 136. Förstår man inte vad ordet rasism betyder, skall man inte få inneha någon som helst tjänst i offentlig förvaltning eller i övrig offentlig- och skattefinansierad verksamhet.

 137. Allt vänstern säger är lögner, oftast tvärt om. De utmålar opponenter för att vara det fruktansvärda de själva är. Ge alla obstinanta frihetshatare sparken.

 138. Menar de att man bara får göra reklam med kvinnor i en förtryckande burka klädsel?

  Om jag kör willys långtradare, kan jag vägra att köra den om det är reklam för mat som jag personligen inte gillar på reklamen på bilens sidor?

  Kan sjukhuspersonal vägra att vårda personer som röstar på ett i Sverige legalt politisk parti som inte de gillar?

  Kan försäkringskassans personal vägra att att bevilja sjukersättning om personen visar sig rösta på ett i Sverige legalt parti i men som inte överensstämmer med den anställdes personliga uppfattning?

  Mycket att fundera på.

 139. Nu var det iofs ett bra tag sedan jag såg en Svensk busschaufför! De flesta påminner starkt om ngn som kommit hit från MENA-regionen. Hursomhelst så försökte sig brevbärare på en dylik manifestation inför förra valet, genom att vägra dela ut SD-post. Det hjälpte föga och de kan lika gärna sparka sig trötta!

  • De borde i så fall inte ha några invändningar. Bara de icke skötsamma som vill leva på bidrag, och oss andra, torde vara ilskna.

  • Ja så är det. Och det finns många somaliska muslimska busschaufförer som högt spelar upp muslimska böneutrop i högtalarna på bussarna i Stockholm, speciellt före kl 13-tiden på fredagarna. Jag underar om det får gå till så. I a f islamiseringen pågår nu för fullt. Detta är vad 7-klöverns poli-tik har skapat. Och värre kommer det att bli. Senast år 2055 (med dagens galna asyl- och invandringspolitik) kommer muslimer att bli fler än infödda svenskar med svenska rötter och då tar muslimerna makten i kommuner och i riksdag. Då blir det sharialagar. Eller så röstar fler på SD i höstens val och stoppar den pågående galenskapen. Endast SD vill och kan ändra på dagens galna lagar och regler och stoppa islamiseringen av vårt land.
   /CC

    • Ja det är sant. Jag har själv hört dessa böneutrop i bussar flera ggr. Och även andra passagerare har berätta (när jag inte varit med på bussen) att busschaufförer har sänt ut böne-utrop. Islamismen sprids med rasande fart i Sverige. Sverige håller sakta men säkert på att bli ett muslimskt land. Om bara en eller två generationer blir antalet muslimer (med dagens politik) fler än infödda svenskar med svenska rötter. Då blir Sverige ett muslimskt styrt land. Då tar islamisterna makten i Sveriges riksdag. Det går väldigt fort nu. Förvandligen pågår.

     Det är oftast somaliska skäggiga busschaufförer som sänder böneutrop.. inför den muslimska fredagsbönen.
     /CC

 140. Vad händer med de chaufförer som vägrar att köra bussar med SD reklam? Arbetsvägran? Vem kräver besked av SL/outsourcingföretag som kör bussarna?

 141. På vilken annan arbetsplats som helst så är en arbetsvägran fog för en fot i arslet men nu gäller ju vägran att utföra arbetet SD förstås och då gäller väl per automatik helt andra regler kan man tänka.

 142. Om någon busschaufför i Stockholm som sympatiserar med SD och har lust att berätta hur tonerna går bland övriga chaufförer där vore det väldigt intressant att följa upp detta. Dela gärna med dig.

 143. Finns snart inga svenskar som kör bussar eller taxi i Göteborg eller Stockholm.
  Klart att islamisterna gör allt för att stoppa SD.Ju mer dessa försöker införa sina egna lagar i landet,destå mer växer SD.
  Tack för hjälpen bussförare i Stockholm.

 144. Snälla vad är rasistisk med SD2018???
  Möjligen sl s egna busslinje numrering69.
  Avskeda arbetsgivarna, de visar att de inte ställer upp för Sverige och vårt samhälle. Vi behöver inte dem.

 145. Då får dom se sig om efter annat jobb där deras unika kvalitéer kommer till användning.

  Lycka till !

  Givetvis frivilligt att ta ett jobb, men inte frivilligt att försörja sig själv.

 146. Naturligtvis bara skitsnack alltihop. Dom ska ha sparken omedelbart och Syndikalisterna, dessa folkefiender, kan man gott lagstifta bort. Femtekolonnare har vi nog av ändå.

 147. Syndikalisterna skall avkrävas konkreta bevis för att SD som parti har rasistiska värderingar!
  Är ”rasist-stämpeln” bara en ogrundad åsikt så bör de bötfällas eller få sparken.

 148. Ja, dom gör allt nu. Förutom 50 MILJINER SEK från LO så att dom kan ÄGA tv-reklamen, samt att titta på dagens TV4 morgonprogram med Tim Baktu och Kjell Bergkvist, oberoende inbjudna av varann, och höra Bergkvist sägandes ” ALLT utom SD…”. Jesper Böjesson måste ju komma från Maramö…. Att höra Bergkvist blir man äcklad utav, jag som hade en farmor som flydde Ryska revolutionen som 17-åring där unga flickor blev våldtagna och mördade, OCH än värre saker. Att föredra STALIN och kommunisterna är ett yx-slag om något. Men straffet kommer, att kategoriskt veta hur världen ska se ut, DET är diktatur om något!

 149. Förbjud politiskt styrda fackföreningar. Dom använder ofta medlemmarna som nyttiga idioter för sin politiska agenda.

 150. Sparken på grått papper och stående fot! Inget annat ska de ha, syndikalistsvinen! I alla år har de gnällt, klagat, obstruerat, arbetsvägrat och okynnesstrejkat. Åt helvete med dem!

 151. Nu är det inte Syndikalisterna som ska avgöra vilken reklam som ska tillåtas på bussarna utan SL eller dess underleverantörer. Om Syndikalisterna anser att reklamen är rasistisk kan de väl polisanmäla den, vilket de inte tycks ha gjort. Alltså anser de också att reklamen ligger inom lagens råmärken. Då har de ett val. Antingen så ska de säga att yttrandefriheten inte ska gälla SD och arbetsvägra vilket torde vara skäl för uppsägning. Eller så kan de hålla tyst, svälja förtreten och köra bussarna. Var god välj.

  Vi kan inte ha ett Sverige där allehanda aktivister har veto mot allt de inte gillar.

 152. Bussförarna vill väl fortsätta att bli hotade, trakasserade och misshandlade av de invandrare som är deras passagerare.

 153. Bussförarna är inte anställda som skådespelare, utan ska köra buss. Skådespelare, just för att de ljuger på beställning. Det finns inget som är rasistiskt i Sverigedemokraternas partimaterial. Hävdar man det, borde körkortsinnehavet för tung behörighet omprövas med anledning av misstänkt akut sinnesförvirring och möjligen psykos.

  Den här vänsterpopulistiska antidemokratin är ett gissel idag. Vi kan inte ha brevbärare och bussförare som ägnar sig åt politisk aktivism under arbetstid. Jag föreslår att alla bussförare som arbetsvägrar, dels ska bli skadeståndsskyldiga till sin arbetsgivare. Men även omplaceras till att arbeta som väktare i så kallade utsatta områden. Med sänkt lön.

  Så kan de komma och beklaga sig över Sverigedemokraternas ”rasism” efteråt. Eller läsa partiprogrammet – utan rödrosa glasögon.

 154. Hade det funnits något rättssystem kvar skulle dessa f-stim anmälas för förtal. Jag vet inte vilka som är värst. Islam eller de svenska f-stimmen och det gäller inte bara denna frågan. Förlåt formuleringen, är bara allmänt förbannad på hela skiten. Ingen jäkel som bryr sig vad som är sant och falsk.

 155. Plocka fram största foten och spark ut till arbetslöshet är receptet, dom hitta på något annat plocka papper tex.

 156. ”SD vägrar acceptera de mänskliga rättigheterna, och att SD tvärtom skiljer ut olika grupper och religioner som mer eller mindre svenska” – vad är det för blaj? är det fel att skilja ut vilka som är svenska och inte? Alla religioner är väl inte svenska? Jag blir inte klok på sånt dravel.

  • Tycker snarare att SD är det parti som minst skiljer mellan olika grupper. I SD’s Sverige har alla samma rättigheter och skyldigheter, arbete ska löna sig och HMF avskaffas eller inkluderar alla. I Sossesverige döms du olika hårt beroende på etnicitet, samhället förväntar sig mer eller mindre av dig beroende på etnicitet. Vissa raser ska jobba och försörja andra medan andra kan leva rövare utan konsekvens. Bara vissa raser kan bli kränkta/utsatta för rasism osv.

   Om dessa tjommar blir så kränkta av SD kanske det är dags att de lär sig lite mer om S och övriga sjuklövern.

 157. Syndikalisterna kör bara turer som inte kräver högersvängar. Rakt fram, sedan vänster i korsningen, sen vänster igen osv, tills de når utgångspunkten. Aldrig höger, för det är rasistiskt. Jo, det är sant! 🤓

 158. Men budskapet i själva reklamen är väl inte rasistisk och sexistisk !?!?!?
  Då spelar det väl ingen roll vem avsändaren är ?!

  • Vita, blonda människor är rasistiska per definition. Svarta eller asiater ska det vara på plakaten! Nej, det räcker inte! De måste vara tydligt könsöverskridande också.

 159. Jag undrar om SD är ett svenskt party eller inte har de rätt som alla andra eller inte de kallas för rasister,de är Sveriges andra party och de ska respekteras som alla andra . vill inte bussföraren köra låt litar efter annat jobb.

 160. Det skrevs att problemet med demokrati är att det kan avskaffa sig självt…

  Det ligger en hel del sanning i det..

  I Danmark skanderade en av ledarna för islamisterna ” vi utnyttjar västvärldens demokrati för att få det vi vill, nämligen sharia och därmed diktatur och antidemokrati. Om ni låter oss vara så uppnår vi det och om ni förvägrar oss den rätten, ja då har vi också fått vår vilja fram för då råder ju ingen demokrati.”

  Detta är ju ungefär också vad bussförararna säger indirekt.

  De flesta av bussförararna är ju musslor och således använder de sig av sitt numerära överläge o just detta ämne…

  Bussbolaget skall genast avskeda varje bussförare som vägrar köra.
  Som grund för uppsägningen skall anges arbetsvägran och vederbörande skall ej få någon a-kassa..

  Klart slut!

 161. Facket gillar inte demokrati och fri åsiktsbildning. Facket är S som i sin tur är avknoppat från kommunismen. Kommunism = diktatur. Lägg till det att islam förespråkar diktatur. Inte så konstigt då att kommunisterna välkomnar islam.

 162. samma sandlåda som vanligt, lite syndikalister som inte gillar något, gillar givetvis att åberopa lagen som de vanligen tycker illa om. dock inte om det gynnar deras vänster agenda

 163. Idioter som vill få lite uppmärksamhet.
  Bekräftelsebehovet är enormt i dessa kretsar av vänstervridna och verklighetsfrånvända människor

 164. Chaufförer borde väl vägra att köra bussar med reklam för de politiska partier som tagit hit alla de som kastar sten på bussar, misshandlar busschaufförer och ställer till med ständiga problem i kollektivtrafiken. Det vore mer rimligt.

 165. – Anställda har lön för utfört arbete och vad som ska utföras beslutas av arbetsgivaren.
  Är det rimliga krav som ligger inom arbetstagarens förmåga och kompetens och denne nekar eller vägrar så är det uppsägningsgrundande. Arbetsgivaren få inte det denne betalar för och kontraktet är brutet. Många anställda är så bortskämda i dag så de tror att de har rätt att i stort sett göra vad de vill, t o m med driva politisk agitation på arbetstid, vilket inte de har betalt för om det inte är verksamhetens mål.

  Antingen kör de de bussar som ingår i deras uppdrag och håller käft eller så ska det bli sparken.

  • Här ute i ’spenaten’ är det trevliga eller mindre trevliga busschaaufförer som kör. Och det har inget med etniskt ursprung att göra! Däremot politiskt.

 166. Citat – ”SD tvärtom skiljer ut olika grupper och religioner som mer eller mindre svenska”

  Jag börjar faktiskt bli ganska trött på dessa exotiska religioner som väller in i landet och ställer villkor.

 167. Har vi demokrati och åsiktsfrihet i Sverige idag ?

  Måste vi ändra i grundlagen så att den passar in i det nya samhället ?

 168. Ja de har då sin solidaritet de där våldsbenägna syndikalisterna.
  Det syntes i Göteborg den första Maj i år.

 169. SL ska vara opolitiskt, utländska förare ska inte diktera villkoren för Sverige, åk tillbaka vi behöver er inte.

  • Bättre att dra det till AD. De kommer få ett fett skadestånd – precis som 2014 då exakt samma sak hände. Vissa lär sig aldrig.

 170. De fattar att PK diskriminerar svenska barnfamiljer, som tvingas flytta runt som cirkuspersonal.

  Det ligger i traditionen att vara bråkig och motvals.

  Annars hade de reagerat på:

  Förtur till bostäder till utlänningar.

  Snabbspår till jobb.

  Friskolor med främmande religioner.

  Kvinnoförtryckande kläder med lakan kring hela huvudet/kroppen/ansiktet

  Främmande religioners kyrkor.

 171. Det var ju demokratiskt!! Jag tycker dom ska köra bussarna och hålla käften!!! Politiken har dom inget med att göra!!

 172. Arbetsvägran kallas det och borde rendera i en varning och efterföljande avsked om man inte ändrar ståndpunkt. Kan inte se att det i deras arbetsbeskrivning, någonstans står att de i deras yrkesutövande ska ta politisk ställning efter den reklam som står på bussarna.

  SD 2018

 173. Tror inte deras anställningsavtal ger dem rätt att ha åsikter.
  Det finns två möjligheter.
  Ge dem sparken direkt när de vägrar.
  alt
  Ge dem tjänstledigt utan lön fram till efter valet.

 174. 2018… året då svenska ansikten på reklamaffischer ”i sverige” betraktas som rasistiskt.

  Vänta bara, tids nog måste ”all reklam” enligt lag innehålla minst en brun eller muslimsk person för att inte vara rasistisk.

  För banne den som avspeglar sverige som ett land där svenskar bor.

  Snart är vi en minoritet i vårt eget land. Nej förlåt, en minoritet i ”allahs land”.

 175. Dette er det ledelsen i busselskapene som avgjør. Ikke de ansatte. Om noen nekter å gjøre jobben sin, gi dem sparken… Sikkert andre som trenger en jobb.

LÄMNA ETT SVAR