locka-bonder

Foto: Facebook

Inrikes

C hoppas locka bönder för att stoppa väljarraset

Publicerad 1/31/2022
Annons

Kan Sveriges bönder förmås att rösta på Centerpartiet för att på så sätt stoppa partiets väljarras? Partisekreteraren Michael Arthursson hoppas åtminstone på det.
– Landsbygden kommer alltid att vara en kärnfråga för oss, säger han till Dagens industri.

I juni förra året hade Centerpartiet ett väljarstöd på tio procent i DN/Ipsos mätning. I den senaste undersökningen från samma opinionsinstitut, som publicerades förra veckan, hade stödet för C rasat till endast sex procent.

Nicklas Källebring, opinionsanalytiker på Ipsos, säger till DI att det är två faktorer som gör att C tappar väljare. Den ena är att januariavtalet föll men att C trots det släppte fram en S-regering man själva inte säger sig stödja. Den andra att Magdalena Andersson tog över som partiledare för Socialdemokraterna i höstas och nu är statsminister. Den nya kvinnliga regeringschefen lockar väljare från alla partier, inte minst från C.

Hoppas på bönderna

Centerpartiet, som även skakats av ett flertal pedofilskandaler senaste året, hoppas vända trenden med det dalande väljarstödet. Förhoppningen är att locka fler bönder och personer bosatta på landsbygden att rösta på partiet.

– Det är i alla fall många partier som pratar om landsbygden och det är bra för Centerpartiet, eftersom det alltid kommer att vara en kärnfråga för oss, säger partisekreteraren Michael Arthursson till DI.

Inte minst de skenande bränslepriserna är något Centerpartiet hoppas dra nytta av, trots att det varit stödparti åt en rödgrön regering. Efter påtryckningar från C-företrädare i Norrbotten och Västerbotten arbetas det nu med ett förslag om sänkta bränslepriser.

LÄS MER: Fredrick Federley talar i kyrkan om kärlek och kristna värderingar

LÄS ÄVEN: EU-toppen Fredrick Federley levde med barnvåldtäktsman

LÄS MER: VITTNESMÅL: Federley visste om barnvåldtäkterna – ”Ville visa oss domarna”

LÄS MER: Federley vän med ytterligare en pedofil – som vill våldta spädbarn

LÄS ÄVEN: Pedofilhärvan växer: Federley umgås med ännu en barnvåldtäktsman

LÄS MER: Stor polisinsats på Federleys gård

LÄS MER: Efter pedofilhärvan – nu säljer Federley gården och blir präst

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
596Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons