I en undersökning om förtroendet för partiledarna framgår att Muharrem Demirok alltjämt är okänd för nästan hälften av väljarna och ingen större förändring har skett sedan han tillträdde posten efter att Annie Lööf avgick.

Förtroendelistan toppas av Magdalena Andersson (S) på 53 procent men det är statsminister Ulf Kristersson (M) vars popularitet ökat mest – från 38 procent i förra mätningen till 45 procent nu.

Jimmie Åkesson (SD) ligger på tredje plats och sist hamnar Muharrem Demirok (C) som till och med har ett lägre förtroende än Miljöpartiets språkrör Daniel Helldén.

LÄS ÄVEN: EXKLUSIVT: LÄS domarna mot C-toppen Muharrem Demirok

40 procent av de tillfrågade i Indikators undersökning vet inte vem Demirok är och det är på den nivån det legat sen han blev C-ledare, och bara åtta procent uppger att man har förtroende för honom.

Att siffrorna fortfarande ligger så lågt ett drygt år efter att ha tillträtt posten bör oroa Centerpartiet menar Per Oleskog Tryggvason, opinionschef på Indikator.

– Det brukar ta tid att bli känd, men nu har Muharrem Demirok suttit ett drygt år på sin post och det är fortfarande fyra av tio som inte känner till honom, så det är ett stort problem, säger han till statsradion.

Pinnar och fake-folklig

I februari 2023 tog Muharrem Demirok över posten som partiledare för Centerpartiet efter Annie Lööf. En månad senare poserade han för Aftonbladets fotograf i samband med en intervju. Då föreslog hans pressekreterare om han kunde ”göra nåt med pinnar” för att ge ett lantligt och folkligt intryck.

För några dagar sen var det dags igen för C-ledaren att låtsas vara folklig då han lade upp en bild på sociala medier som påstods vara från hans torp där man firade våffeldagen en dag för tidigt.

Då Samnytt uppmärksammade det senaste försöket till folklighet svarade C-ledaren genom att lägga upp en bild där han åt raggmunk – men lyckades bara åstadkomma ett ännu större magplask genom att inte ha med fläsk på tallriken.

LÄS ÄVEN: Men var är fläsket, Murre?