Hans Hägglund, nämndeman för Centerpartiet i Västernorrland, döms till två års fängelse för att ha våldtagit en kvinna i Härnösand och sexofredat hennes dotter. Det har Ångermanlands tingsrätt beslutat.

Det är i mars i år som en kvinna och hennes dotter går på nattklubb i Härnösand. Där blir de uppvaktade av centerpartisen Hans Hägglund, som slår sig ned vid deras bord.

Efter utekvällen går kvinnorna med på att följa med till Hägglunds hotellrum. De tycker det verkar ofarligt, då han är en äldre man som ger intryck av att vara en god människa.

Blir våldtagen

Inne på hotellrummet beskriver kvinnorna det som att Hägglund förändras och blir ”vild i blicken”. Han vill kramas med dottern, drar henne intill sig och tar henne på rumpan och bröstet.

När dottern protesterar och gör motstånd vänder han sig istället mot hennes mamma, som han utsätter för något som tingsrätten rubricerar som våldtäkt.

Kvinnorna lyckas därefter ta sig ifrån hotellet och larmar polisen.

Döms för våldtäkt

Hans Hägglund har i förhör berättat att han kysste mamman och berörde henne på ett sexuellt sätt, inför hennes dotter. Han nekar emellertid till att ha gjort något brottsligt.

Nu döms 66-åringen, som är nämndeman för Centerpartiet i Hovrätten för Nedre Norrland, för våldtäkt och sexuellt ofredande. Påföljden blir två års fängelse. Han ska dessutom betala 123 350 kronor i skadestånd till kvinnorna för kränkning och fysiskt och psykiskt lidande.

Som nämndeman i hovrätten har Hägglund flera gånger själv dömt i mål som gäller våldtäkter och andra sexualbrott.

LÄS ÄVEN: Här är Centerpartiets ALLA pedofilskandaler