ola-spannar-topp

Ola Spännar och Domsjö Fabrikers bioraffinaderi i Örnsköldsvik. Foto: Twitter/Wikipedia

Inrikes

C-profil kräver: Förbjud koldioxidutsläpp

Publicerad 4/13/2021
Annons

Förbjud utsläpp av koldioxid. Det kräver den tidigare centertoppen Ola Spännar i inlägg på Facebook och Twitter. ”CO2-utsläpp är bokstavligen livsfarliga”, skriver han.

Ola Spännar var mellan 2013 och 2018 Centerpartiets kommunikationschef – partiledaren Annie Lööfs högra hand och ansvarig för henns sociala medier-konton. Han gjorde ofta kontroversiella utspel där han hamnade i blåsväder för sina vänsterradikala ståndpunkter.

Efter valet 2018, och ett utspel om familjen Bonnier på Twitter som av många uppfattades som antisemitiskt, lämnade han jobbet som kommunikationschef för partiet.

LÄS ÄVEN: Centerpartiets kommunikationschef i attack mot familjen Bonnier – antyder att familjen konspirerar för att ge makten till SD

”Bokstavligen livsfarliga

Ola Spännar är fortfarande aktiv i den politiska debatten och i centerpolitiken. Inte minst i frågor som har med invandring och klimatet att göra. Under helgen klagade han på att för många pratar om invandring istället för klimatet.

”En symbolisk gräns har passerats. Atmosfärens koldioxidhalt har just överskridit 420 miljondelar – halvvägs till en fördubbling jämfört med förindustriell tid. Men låt nu inte det distrahera oss från att prata om invandring hela tiden varje dag istället”, twittrade han då.

Faksimil

I ett annat klimatrelaterat inlägg kräver han totalförbud mot utsläpp av koldioxid – en gas som är en förutsättning för liv på jorden.

”Förbud kommer att vara nödvändiga för att stoppa klimatkrisen. Förbud fick bort blyad bensin. Förbud räddade ozonlagret. CO2-utsläpp är bokstavligen livsfarliga – förbjud”, skriver han i det inlägget.

Faksimil

Vissa påpekar emellertid att det inte är så lätt att förbjuda utsläpp av koldioxid och att den bland annat behövs för växternas fotosyntes. Andra upplyser om att allt liv på jorden släpper ut koldioxid bara genom att andas.

Faksimil

Samnytt har sökt Ola Spännar, men han har inte gått att nå.

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1054Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons