Foto: News Oresund.

C rasar och SD rusar efter islamistskandalen

Delningar

Centerpartiet rasar rejält och Sverigedemokraterna går framåt efter den så kallade shariadomen vid Solna tingsrätt. Det framgår av opinionsmätningar från flera olika institut.

Idag presenterar Nyheter Idag/Sentio sin opinionsmätning för mars månad – den första mätning som till sin helhet gjorts efter shariaavslöjandet. Enligt den skulle Centerpartiet endast få 6,5 procent av rösterna om det vore val idag, ett rejält ras från 10,8 procent i februari månad.

Samtidigt går Sverigedemokraterna framåt från 21,9 till 23,0 procent. Därmed blir SD näst största parti och det skiljer mindre än två procentenheter mellan dem och Socialdemokraterna.

Men det är inte bara i Sentiomätningen som C backar. Även i Aftonbladet/Inizio och Expressen/Demoskop förlorar partiet väljarstöd, om än inte lika mycket som i Sentiomätningen. Det kan delvis förklaras med att de mätningarna bara delvis gjorts efter att shariadomen avslöjades.

Båda instituten indikerar också en uppgång för SD.

KD vänder upp

Det finns även indikationer på att Kristdemokraternas förbannelse nu är bruten. I Inizios senaste mätning får partiet hela 5,9 procent och i Sentiomätningen mer än fördubblar partiet sitt stöd jämfört med förra månaden.

Enligt sajten val.digital, som sammanställer resultaten från Inizio, Demoskop, Sentio, Novus, Sifo, Ipsos och YouGov, så är Socialdemokraterna fortsatt största parti, följt av Moderaterna och med Sverigedemokraterna på tredje plats om man väger samman de tre mätningar som hittills presenterats i mars.

Miljöpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna ligger fortsatt nära riksdagsspärren. Av de tre partierna är det dock KD som har starkast stöd räknat på resultatet från de tre mätningar som hittills presenterats i mars.

Opinionen i mars

Inizio Demoskop Sentio
S 26.4 % 27.2 % 24.6 %
V 6.9 % 8.5 % 8.1 %
MP 3.3 % 4.6 % 4.7 %
M 24.5 % 21.8 % 19.5 %
L 3.6 % 5.1 % 3.9 %
C 8.8 % 7.9 % 6.5 %
KD 5.9 % 3.3 % 4.8 %
SD 15.7 % 18.6 % 23 %
FI 2.6 % 1.8 % 2 %
Övr 2.3 % 1.2 % 2.9 %

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

525 KOMMENTARER

  • Enligt Sentios eller Yougovs VD, minns inte vilken, så sa deras prognoser att SD skulle få 33-35% av rösterna 2018!
   Detta påståend kom för över ett år sedan och enligt VD,n så hade deras prognoser för SD varit rätt sedan de började göra mätningar, denna prognos förutsatte dock att inget oförutsätt inträffar i samhället fram till valet.
   Sedan detta uttalande gjordes så har vi drabbats av ett terrordåd i Sthlm, samt Transportstyrelsen och ett gäng gruppvåldtäkter och skjutningar mm, ngt som inte lär missgynna SD!

 1. En vettig människa bör förstå att hela migrationspolitiken är en enda islamistskandal och har bestämt sig redan. Dessa ständiga hopp från ett parti till ett annat är en annan skandal.

 2. MAN SKA INTE SAMMANSTÄLLA RESULTATEN från mätningarna då endast Sentio och Yougov ligger i närheten av sanningen!
  SD kommer för övrigt att bli Sveriges största parti efter valet i höst!

 3. Det börjar att bli rättning i ledet o glädjande är att C hamnar där dom hör hemma nämligen i botten på soptunnan. C kan då stiga igen men då måste dom köra SD politik vilket de andra partierna nu också inser att dom måste göra.

 4. Jag sa ju att det skulle ta lite tid innan skandalen fick effekt över Centern, och glädjande nog hade jag rätt! Fast Centerns röster bör halveras, så de hamnar under spärren. Där kan de inte göra någon större fara för Sverige. Och Annie kan smita undan att hon skulle äta sin sko.

  Jag hoppas, innerligt, att folk kommer ihåg detta fram till valet. Centerns fadäs. Vi får helt enkelt påminna folk med jämna mellanrum.

 5. Antaganden som aldrig stämmer på valnatten.
  Glöm ej att Spanska inkvisitionen är på väg att ta över sverige.
  En tidsfråga.
  Splittring mellan SD och AFS gör saken värre.

 6. Glöm inte att svängninga beror på var ISLAMISTER styr sig – först MP och bortkopplade, sedan C och nu är alla islamister vilsna – vart går de??

  Media fokuserar på annan rörlighet, men det är de vilsna ISLAMISTERNA som rör på sig och vem skall fånfa dessa individer till flyktiga röstande??

 7. En realistisk önskeregering vore SD,M och KD som regeringskoalition med AfS i riksdagen som ett oppositionsparti till höger om denna regering, som skulle sätta press från högerflanken.

 8. Sanningen segra alltid till slut. För min del har jag kämpat hårt för att få hålla mig till sanningen utan att bli jagad med blåslampa. Därför är det skönt när det goda segrar ibland.
  SD 2018

  • Historieböckerna kommer att berätta hur det gick. Det är vår sak nu att påverka historiens gång. Ska vi ge upp Sverige eller inte? Det är en ödesfråga.

 9. Visst är det märkligt att den som är kritisk till massinvandringen av de politiskt korrekta genast avfärdas som dum och obegåvad. Eftersom de är så övertygade om att de har rätt så undrar jag vilka sanningar som de sitter inne med. Skulle bra gärna vilja veta. Jag tycker att det är dags nu att lägga över bevisbördan på dem om massinvandringens stora värde för Sverige och vårt svenska folk.

  • Det var många år sedan nu, när de bestämde sig för att de nog inte skulle ”ta debatten”.
   De har vetat länge att de inte kan vinna en sådan diskussion.
   Då får det bli slagord och mobbning i stället.

 10. Snopet för Lööf, nu kanske PK-partierna äntligen kommer att inse att det inte är nyttigt att gulla med islam vilket gör att Växjö lär slippa ”yljoikandet” till böneutrop!

 11. Där satt sanningen !
  För ska sanningen fram , så kan man inte annat betrakta den otäcka arroganta lilla ”Rödluvan” som Imamernas syster. Hon om någon har jämnat vägen för den djävulska farsoten ISLAM i svenskarnas Sverige.

 12. Denna kvinna har talat om vem hon är genom att stötta detta Muslimska sällskap som likt en ”Trojansk Häst” snyltar sig in i vårt samhälle och stöttar Sharialagar med allt vad detta innebär
  Kvinnoförtryck i alla dess former
  Månggifte
  Segregering av pojkar och flickor
  Muslimska friskolor
  Böneutrop
  En tro som inte hör hemma i något västland
  Halalslakt

  Nu får vi se om hon lika märkvärdigt som hon brukar tillkännager och bekräftar dessa något normala procenttalen och som borde och kan bli lägre pga av hennes vägval samt mörkande

  • Kvinna? … hon är ingen kvinna utan en centrifug som försökte flyga på en kvast och snurrade av…

 13. C utan gränser.
  Borde inte c flytta ner hela partiet till mena o hjälpa dem med att bruka jorden istället för all deras import.
  Alltså istället för bomber används gödsel i marker ex…

  • INTRESSANT!
   Nu får MSB och övriga Sverige klart för sig det som vi här har påtalat och varnat för länge!
   Nästa steg i detta ska självklart vara att regeringen kräver tillbaka våra skattepengar från Muslimska brödraskapet och alla andra organisationer kopplade till dem.

   • Ja, där får S en rejäl påfyllnad. Påminner mig om när Karl Rove ordnade bussar på amerikansk landsbygd och sög upp röstare till Bush.

  • Dom invandrare som kom hit bara för att leva på bidrag kommer förstås att fortsätta att rösta rött. Men dom som vill arbeta borde rösta på SD.

   • Hon vill öppna dörren till en islamistisk invasion. Det är därför hon blev handplockad till Bilderberggruppens hemliga möte.

    • När islamisterna får makten skiter dom fullständigt i c-partiet och alla andra partier men det begriper inte rödluvan.

     • ja då sitter hon på en behaglig ö väldigt långt från sverige … och gapskrattar hela vägen till banken

     • Nya Tider skrev en lång artikel om en Centerpartistisk nämndeman som dömde enligt Sharia. Ingen slump. Det säger allt om vad som väntar ifall Annie Lööf blir nästa statsminister. Gud förbjude.

    • exakt … jag försvara henne inte alls jag bara konstaterar vad hon säger …kanske hon själva oxå vet det du säger ..men det säger hon inte … för det ger ju inte invandrare röster.

  • Sedan kan man lägga till att Centern/Bondeförbundet är det enda riksdagsparti någonsin som haft rashygien i sitt partiprogram. Numera har man gått över till att flörta med islamisterna.

  • Att de 30 miljoner som hon vill ha hit ska få arbete och tjänar pengar är fullständigt taget ur luften. Så jag undrar om hon inte har fått hjärnsläpp. För hur ska hon kunna vaska fram 30 miljoner nya jobb?

   Hon är ju direkt ett hot mot Sverige med sin låga hjärnkapacitet. Företagen flyttar ju utomlands därför att lönerna är för höga i Sverige. De som kommer, kommer således inte till jobb. Och varför tror hon att de som kommer ska starta företag? 30 miljoner nya företag. Nä, hon är totalt fel ute!

   De kommer inte att tjäna pengar som hon påstår, de kommer att leva på bidrag.

   Och ska det komma 30 miljoner så begriper alla, utom Lööf förstås, att Sverige är hotat till sin existens, och det på riktigt.

   Inte undra på att det går sämre och sämre för Centern med ett sådant elände i ledningen. Vi människor vi har ju en hjärna att tänka med …

   • Det är bara ett försök till att få en islamisering av landet att låta som en bra idé. Hon är en Globalistmedlöpare, villig att sälja ut sitt land och folk och måste motarbetas på alla sätt!

   • Stämer bra.
    Dock är jag tveksam till det sista. Det verkar vara ledigt utrymme högst upp på alldeles för många.

    • Kanske det. Men jag tror nog att vi är tillräckligt många som skulle kunna få Sverige på fötter igen.
     Men det förutsätter ju att landets gränser stängs för ytterligare lyxsökare.

 14. Centerns krishanteringsgrupp agerade blixtsnabbt och C aviserar nu en satsning på 1,2 miljarder för snabbare hjälp vid psykisk ohälsa. Men kommer verkligen partiledningen att hinna friskna till före valet?

  • Visst behövs det pengar till behandling av partisympatisörer men 1,2 miljarder verkar ganska mycket.

   • 1,2 miljarder för snabbare hjälp vid psykisk ohälsa är fakta.Sen kom reultatet i opinionsundersökningen ganska lägligt.

   • Nja inte om du lägger in Svensk historia och kultur, grundläggande ekonomi, samt att du måste studera kristendom och evolutionsvetenskap som sommar studier, plus de andra ämnen som ingår från år ett i grundskolan än gång till för alla 87% med diagnosen multi-kulti.

 15. Dagens centerparti är ett vidrigt parti,förstår inte att det fortfarande finns folk på landsbygden som ger stöd till partiet,många av dessa människor i glesbygden har ju konservativa åsikter om landet,kulturen,försvaret och svenskhet som går stick i stäv med centerpartiets nuvarande ideologi.

 16. Vid ett resultat
  SD – 25%
  M – 20%
  KD – 5%
  Tror ni det finns någon möjlighet med en majoritetsregering med SD/M/KD och Jimmie som statsminister?

  • jag tror så här …. kan nog gå på detta sättet, MEN för att moderaterna skall gå med på detta vill dom nog ha statsministerposten, men att SD får de flesta övriga minister-poster … det är vad jag tror Jimmie skulle erbjuda Moderaterna.

  • Japp. För de röster som läggs på partier som inte kommer in i riksdagen räknas också, så i själva verket räcker det med typ 46-47 % för att ha mer än hälften av mandaten.

  • SD+AFS+KD,
   Nja, det väger över.
   Vi behöver mer Sverigevänliga partier i framtiden, M är INGET av dom då dom har försatt oss i den här situationen.

 17. Det som skrämmer/förvånar är att 25% fortfarande går mot S. Jag fattar inte hur nån kan tycka att S har förvaltat landet väl.

 18. Kollade just in klippet där en fånflinande Annie välkomnar 30 miljoner nya. Bara de ”pjataj svenska”

  • Den tanten är numera helrökt eller heljökt som hon själv säger. Hon får flytta hem till Maramö och skyffla gössel i dyngstan. Politik är inte hennes grej.

   • utvisa henne till Malmö och ett liv utan livvakter i sharia-land, är ju en del av hennes livsverk, så det har hon gjort sig riktigt förtjänt av.

    • Vi måste tänka på de stackars Malmöborna och inte utsätta dem för detta också. Vad har de gjort för ont för att de skall straffas också av denna hemska kärrings närvaro.
     Nej de kan behålla fanskapet i Stockholm bland de andra förrädarna.

     • Jo, det förstås, det vore måhända lite väl hårt mot Malmöborna. OK, vi kanske kunde lösa det så här: Eftersom hon uppenbarligen gillar islamister och sharia, kan vi väl skicka henne till (det som är kvar av) islamiska staten Syrien – eller tycker du synd om IS-terroristerna där då?

     • Eftersom jag är född och uppvuxen i gamla Malmö så har jag känslor där, men IS är för mig död och förintelse och dit kan vi skicka fler dit som Mona Sahlin, Gudrun Skyrmän, Åsa Romsås och fler satkärringar. Där kan de passa med burka, niqab eller allt som passar in i den Islamiska Staten som de ju tycks älska.

     • Vad skönt att vi kunde komma överens om en lösning; svensk konsensuskultur när den är som bäst!

     • Vinet är dekanterat och tempererat så nu höjer jag glaset.
      Skål Anderson. Ha en fin kväll önskar Stickan.

     • Ölälskande germanen Anderson höjer bägaren för Stickan: Skål ta mig fan och lev väl!

  • Jag fattar bara inte hur ”de etablerade” partierna kan neka att bjuda in SD till diskussioner (oavsett ämne) gång efter annan. Vad är det de inte förstår? Väljarsympatierna borde ju vara en rejäl fingervisning om vad svenska folket tycker?
   (Jag vet – naivt tänkande av mig…)

   • 7-klövern med statsminister Löfven i spetsen har dels låst in sig i en position som är svår att ta sig ur med hedern i behåll.
    Dels ser de att SD är en farlig politisk konkurrent, som de hellre knycker politiska ideer ifrån och samtidigt låtsas att SD är värsta fascist/mördarpartiet.
    Jag tror inte att så många normalbegåvade svenskar längre går på den lögnen.

    • ’svår att ta sig ur med hedern i behåll’ skriver du…
     Lögnaren och folkföraktaren Löfven har väl överhuvudtaget ingen heder han kan förlora.

   • Om man ser till våra grannländer så bjuds SD motsvarighet in till samtal hela tiden och sitter även i regeringsställning, men i Sverige har många partier grävt sin egen grav redan, därför är det i dagsläget svårt att baka för dom, eftersom dom tagit så kraftigt avstånd från SD, med rasist och nazist anklagelser osv, vilket inte stämmer för fem öre, men det skulle dom aldrig öppet erkänna.

   • Man kan bjuda in två fiender, USA och Nordkorea som hotar världsfreden och där ingen av dem besitter rätt värdegrund enligt svensk politik.
    Men man klarar inte av att bjuda in SD till samtal eftersom visslarna till den havererade svenska integrationen sitter där.

  • Jag tror och hoppas att SD blir största parti i september trots AfS och då går nog alliansen ihop med S bara för att hindra oss och dessutom skyller de nog på Putin.

   • Ja, så blir det. Vi har alltså kommit till en punkt där politiker och media ser demokrati och yttrandefrihet som hot, och där man ser folket som sina fiender. Sådana människor ska bojkottas och röstas bort. ALL MAKT UTGÅR FRÅN FOLKET!

    • Mycket bra. Perfekt. Yttrandefrihet som ett hot är det verkliga skälet till alla desperata försök att tysta alternativa åsikter som kallas för ”hat”.

  • Just därför vi inte ska börja dela upp rösterna, nu när SD för första gången har chansen att påverka och hamna i regeringsställning, nej då vill folk att vi istället ska börja rösta på AfS. Det är just detta scenario som sjuklövern drömmer om.
   Förstår verklingen inte hur vissa i kommentarsfältet här tänker.

 19. Kan det också vara likasinnade från andra partier, t ex C, som ämnar stödrösta på MP för att få dem över spärren?

 20. OT: Dagens bästa …. en vänsterpartist hade denna på sin FB tidslinje 🙂

  * * * Jimmie Åkesson tvåa på miljonärernas rankinglista

  SD-ledaren näst mest populära partiledaren bland miljonärerna, enligt ny undersökning. Miljonärsmagasinet Connoisseur – vars undersökning Dagens PS även uppmärksammade på onsdagen – har frågat sina läsare vilken av partiledarna de har störst förtroende för.

  http://www.dagensps.se/opinion/svenska-miljonarer-gillar-jimmie-akesson/

 21. Svenskarna följer mainstream media som en flagga följer vinden.
  Sorgligt.

  ”Ulf Kristersson är för andra månaden i rad den partiledare svenskarna har högst förtroende för”, enligt senaste Demoskop.

 22. Och DÄR ökar risken att Annie Lööf blir utslängd ur partiet. C är värda 3,9% i valet inte en miljondel mer.

  • ”Ta död på nättrollen och öppna för invandring.
   Det var innebörden av Fredrik Reinfeldts råd till de företagare i Skaraborg som vill överleva i framtiden.”

   Varför det?
   Jag tycker man ska ta död på Reinfeldt i stället. Och stäng för ytterligare invandring. Det är mitt råd till alla som vill överleva i framtiden.

   .

  • Reinfeldt babblar med lön från skattebetalarna. Själv har han inte mycket gemensamt med en företagare som måste konkurrera på en fri marknad. Men han (”hen”) tjänar säkert hyfsat.

  • De danska socialdemokraternas invandringspolitiska program är ju 10 ggr mer radikalt än svenska SDs. SD lämnar hela spelplanen vidöppen.

   • Det är deras uppgift,det är uppenbart. Exakt samma MO som NyDemokrati. Ingen vilja att expandera eller påverka. I slutändan gynnas moderaterna. Enskillda medlemmar behandlas som skit för de gillar inte konkurens. Odugligheten upphöjd till en konstart då det gynnar maktklicken som styr. Jag blir ledsen när jag ser sveket. Tror inte att de kommer undan lika lätt som NyD gjorde.

   • Det är rent skitsnack. S och de borgerliga i Danmark är lika skyldiga som sina motsvarigheter i Sverige. I Danmark har de haft DFP som sansat invandringen och ändrat debattklimatet. Mycket har att göra med förlorade röster. I praktiken för Danmark en restrektivare flyktingpolitik än Sverige men hur det ser ut i praktiken, ser du på de danska gatorna.

    Vad SD inte ha gjort är att förorda indragning av redan indragna uppehållstillstånd & indragna medborgarskap mer än i nödfall, vilket är ungefär som i Danmark, där det vart mer snack än verkstad rent praktiskt.

    Jag är övertygad om just att ”återmigration” kommer att bli en framtida valfråga. Kanske SD anser att de kan förlora mer än att vinna på att ta upp detta i dagsläget? Visst finn där en möjlighet för AfS, då kanske en tredjedel av SD:s väljare vill att de börjar med att ”slänga ut folk” rakt av. Vem vill ha invandrade snyltgäster?

    Ett stort problem är det rent juridiska och sedan internationellt samarbete. Jag är dock övertygad att återmigration kommer att komma upp på den politiska agendan i hela Västeuropa inom 10 år. Risken är annars att det blir inbördeskrig till slut.

 23. Så välförtjänt för Sharia-Partiet.
  Nu kanske Annie Lööf inte har så hög svansföring längre och slutar kalla Åkesson rasist och islamofob!

 24. Enligt SDs partisekreterare så har SD nu lämnat tonåren bakom sig. De håller alltså på att acklimatisera sig; ”mogna”.
  Glöden har gått ur dem och kvar är nu ett däst parti som vill ha lugn och ro i soffan. Och som kan tänka sig att sätta sig ner i vilka sällskap som helst och ”föra samtal”.

  • Dock har de inte förstått att ingen av de övriga riksdagspartierna vill prata med dem, hur mogna de än må vara…

 25. Den socialantropologiske forskaren Aje Carlbom har skrivit en rapport om Muslimska Brödraskapet i Sverige. Sverige har knappast vaknat inför detta islamiska hot. Och regeringen Löfven kliar organisationen bakom öronen och ger dem massor av pengar. En av de allra vassaste terrorforskarna Magnus Norell sökte, men fick inga pengar för att skriva en kritiskt granskande rapport om Muslimska Brödraskapet, men han fick nobben. Han visste helt enkelt för mycket.
  Aje Carlbom är en duktig men renodlad socialantropolog men är inte i sin forskarroll lika konfrontativ som Magnus Norell.

  https://www.expressen.se/ledare/sverige-ligger-pa-efterkalken-i-debatten-om-brodraskapet/

  Ljudkvaliteten är bitvis dålig.

 26. Jag har i alla fall inte glömt att det var Centerpartiet som gjorde det gamla äkt-kommunistiska VPK ’salongsfähigt’ genom att gå ihop med dem i den vedervärdiga kärnkraftsomröstningen för en tredjedels århundrade sedan!

 27. SD går mot platsen som största parti. Oerhört glädjande, kommer att få stor betydelse i kommande förhandlingar efter valet.
  Tack Åkesson för ditt eminenta arbete!

 28. Bara inte C:s medlemmar får upp ögonen för vilken terrorist Annie är så att de hinner byta ut henne före valet, annars kan vi nog glädja oss åt att även C åker ur riksdagen.

 29. Annie Lööf förtjänar att kräla i dyngan. Att alltid skrika sig hes över SD som rasister fick tillslut ett bakslag. Karma kallas det för.

 30. Det vore inte dumt om SD fick 25-30% och Kasselstrand kom in (4%).
  Man har svårt att fatta hur Svetsarn kan utestänga minst en miljon människor när han bjuder in till debatt.

  • Islamistkramar-partierna.

   När islamisterna bildar ett muslimskt parti åker MP, C ur riksdagen så att det visslar om det.

  • Det är fler partier som vänslas med islamistiska krafter. Inom S finns starka muslimska röster som vill att Sverige inför sharialagar för åtminstone alla med muslimsk bakgrund.
   Du hittar många artiklar om S och Muslimska Brödraskapet på S-bloggaren Johan Westerholms Ledarsidorna.se

 31. Annie Lööf går från klarhet till klarhet, förslag om månggifte och avskaffad skolplikt och nu sharia i svenska domstolar, men med Centerns invandringspolitik så kan vi säkert uppnå en hög andel analfabeter på sikt utan avskaffad skolplikt.

  Det finns dom som menar att sharia skulle bidra med trygghet främst för kvinnor, jag har en hund som upplever samma fenomen som muslimska kvinnor, hunden känner sig trygg och glad när den vet sin plats.

 32. Det är otroligt glädjande att Sharia-affären påverkade C-väljarna. Det frambringar en rädsla hos politikerna att det är inte bara samröre med SD som kan orsaka katastrof utan även religiös-extremism.

 33. Nationalekonomen och författaren Tino Sanandaji: ”De rödgröna gör ett katastrofval”. Han riktar stenhård kritik mot landets makthavare som ”förnekar problem, vägrar göra utredningar och sammanställa statistik”.
  – De har blivit fientliga mot evidensdriven analys, hävdar han.
  Han menar att emotionella idéer styrde politiken alldeles för länge och att människors otrygghet avfärdats av politiker.
  https://www.expressen.se/nyheter/nationalekonomen-de-rodgrona-gor-ett-katastrofval/

 34. Dom intervjuvade Annie Lööf häromkvällen, inte ett ord att hon vill smyga in sharialagar i samhället.

 35. Efter valet när SD fått ca. 50% av rösterna så kommer alltså enligt sjuklöverns och gammelmedias benämning Sverige bestå av ca. 50% högerextrema rasister, jag tror aldrig pk-etablissemanget kommer vakna upp från vansinnighetens indoktrinering.

 36. För en gångs skull får Lööf en motgång inom partiet och hon faller som en fura. Jag har retat mig i flera år med medias gull i gull mot denna falska människa. Jag hoppas jag slipper se hennes vedervärdiga hånflin i framtiden. Annie Lööf är en genuint falsk människa rätt igenom vilket vara en återkommande egenskap hos C.

 37. Är det SD som är orsaken till katastrofläget i landet? Har SD suttit i en regering som har massinvandring på programmet? Svaret är givetvis nej och åter nej! Ändå uppträder 7- Klövern som ett enda parti och angriper endast SD. Istället för att rannsaka sig själva och göra något vettigt för att lösa de akuta problemen med idiotinvandringen.

 38. Stackars de som tar makten 2018, alla ekonomiska kalkyler pekar rakt ner och institut runt om i världen bedömer riskerna för Sverige vara katastrofala.
  Bostadsbubbla bakom hörnet och tvingas räntorna upp av omvärlden tar kapitalisterna sina pengar och flyttar utomlands.
  För SD vore det en katastrof, men ändå enda utvägen ur denna politiska oduglighet som råder i dag.

  • Räntan är inget som påverkar kapitalisternas vara eller icke vara i Sverige. De betalar redan mycket högre räntor på sina investeringar, räntor som inte påverkas Riksbankens reporänta.

   Höjda räntor påverkar dels staten genom mer räntesubventioner och dels de som äger hus där ägarna lever på marginalen.

   Det som påverkar vi en stor kris i Sverige är att värdet på väldigt mycket upphör. Svenska kronan blir helt värdelös.

   • Sverige är i stort set tvingad att hålla räntan låg, på grund av att vi har lånar mest i världen till boende. Höjer man räntan är svensken försatt i konkurs och får gå från sitt boende, samma sak som hände i USA.
    Höjer omvärlden sina räntor och konjunkturerna går ner, alltså lågkonjuktur, kommer kapitalet att investera på räntemarknaden i utlandet, vilket tömmer Svenska banker på pengar och vi har en bankkris på toppen.
    Vad menar du med att kapitalisterna har högre räntor på sina investeringar, räntor som inte påverkas Riksbankens reporänta, och varför skulle dom inte påverkas att investera i utländska räntepapper.

 39. Av någon anledning är jag vansinnigt intresserad av vad som döljer sig bakom ”Övriga 2,9 %” i Sentios mätning.

   • ”Övriga” brukar vara de som anger ett annat parti t ex Piratpartiet, inte osäkra eller de som ej svarar!
    I det här fallet, eftersom det sannolikt är en statistiskt säkerställd rörelse så misstänker jag att det inte är Piratpartiet som helt plötsligt fått en massa sympatisörer…

  • I valet 2010: ”Bland dem som går på sjuk- eller aktivitetsersättning
   röstade 51 procent på Socialdemokraterna”, enligt socialdemokraterna själva.

 40. Tror att det nu är många kvinnor som kommit på att en röst på Annie Lööf kommer göra dem till andra klassens medborgare.

 41. Snälle rare Gud, om du finns.
  Gör så att C hamnar under 4% i valet.
  Det är väl inte en orimlig bön?
  Låter du MP och L hamna där också har du i alla fall gjort mig glad.

 42. Se där, det krävdes med andra ord bara 2 muslimer för att sänka Lööf!
  Tänk ”TVÅ” muslimer lyckades med det som hela det samlade SD inte har klarat av, bra jobbat ”mussar”!

  • Om två muslimer kan sänka partiets röster med 4 procent vad kommer då att hända när befolkningen förstår att partiet består av 10-tusentals sådana.

 43. Det är inte alla som har råd att dega 56 papp i månaden till kronpelle. Tänk på att det handlar om skattepengar.

 44. I min drömvärld skulle MP,C,L,V ramla ur riksdagen i valet samtidigt skulle S hamna på max 15% och AFS skulle komma in som en ungdomlig rockie. Då kan börja snacka.

 45. Hoppas KD klarar sig kvar och tre åker ur. Det är vad som behövs i svensk politik. Sedan kanske förstärka upp med det nya partiet.

 46. Det måste kännas jobbigt för sossarna att bli trampade på hälarna av det parti de inte vill ha att göra med.

  • Det mest förnedrande måste ju va att inse att f d Sossar har lämnat Walk Over och gått över i trupp till SD och fler lär det bli.

  • Hade bara inte Busch-Thor varit så förbannat politiskt korrekt när det gäller inställningen till SD hade man kunnat respektera partiet. Det var ändå KD som till slut, fast alldeles för sent, fällde DÖ!

   • Om man nu ska vara ett parti med kristna värderingar, hur kommer det sig att de inte vågar stå för dem då?

    Skickar jag ett mejl till dem och påpekar att de bör stå för kristna värderingar och att de skulle få mer röster då, får jag i svar en massa floskler om dagens samhälle.

 47. Det är fortfarande helt overkligt att ett parti som SD inte har ett dubbelt så stort stöd med tanke på hur samhället ser ut idag. Svenskar måste vara världens dummaste mest hjärntvättade folk genom tiderna.

 48. Nästan dubblering mot förra valet.
  Inget annat parti kommer i närheten av den växtkraften.
  SD har de mest livskraftiga rötterna.

 49. Var det inte hon som myntade att det är häftigt att betala skatt. Hon menade givetvis att det är häftigt att andra betalar skatt men inte hon själv. SVT:s gullgrisar Mona Sahlin och Lars Ohly faller som furor i en höststorm allt medan skattebetalarna fortsatt får försörja dem.

 50. Eftersom Fi alltid finns med vid dessa tre undersökningsinstituts redovisning så utgår jag från att också AFS redovisas enskilt under nästa månad istället för partiet Övrigt…

 51. Moderaternas föregående ras förklarades i en enig PK-media bero på att de öppnat dörren till SD. När M nu faller tillbaka igen undrar man vad det hittas på för förklaring denna gång?

  • Hade M verkligen samarbetat med SD så hade de två partierna lätt fått mer än 50%.
   Men för att citera M-ledaren.
   ”Ulf Kristersson: Sverige kan ”gå käpprätt åt skogen” – men jag kommer aldrig samarbeta med SD”

  • Moderaternas ras under Batra förklaras av det inbördeskrig som rådde i partiet. (C) har lagt alla ägg i korgen vänsterliberal medelklass i storstad som är invandringsvänlig. Men enligt den här mätningen är partiet nu tillbaka på förra valets resultat då allt flera börjar inse detta galna partis konsekvenser för landet om de får något inflytande, samt att de saboterar den alliansregering de annars hade som i en liten ask redan nu. Och skälet är att till varje pris få behålla skvalpgruppen för gränslösa Sverige. Sossarna lever i sin tur blott på en helt värdelös opposition. Men val i andra länder har visat vad som är på gång i tidsandan.

  • Intressant nog klarar sig M undan kritik, trots att de har kopierat SDs rasistnazistiska politik.

    • Här gäller det att förstå subtila IRONI-VINKEN !
     Jo visst, det är ju just precis på grund av ”SDs rasistnazistiska politik.” som M och alla övriga kopierande ”helgon” vägrar all beröring …

  • När UFFE visade GLOBALISTkorten,
   då förstod väljarna att kappvändningen var retoRISK!

   Även UFFE har högst troligt peakat,
   kommer han över 20 % är en högst berättigad fråga!

   Inte skulle man riskera pengar på ett sådant vad)))

  • Den bästa förklaringen är att det är en mätning från SENTIO. SENTIO och YouGov har under hela tiden från föregående val och till nu visat att de i huvudsak alltid ger SD värden av ungefär den typ man ser nu, och rösterna måste ju tas från några andra partier.

   Mätningarna är helt enkelt olika gjorda. Notera att praktiskt taget alltid är Demoskop, SIFO, Novus och Ipsos i stort sett eniga om resultaten, SENTIO och YouGov är sinsemellan lika, och Inizio är i huvudsak likt Demoskop.

   Olika metoder, olika linjaler.

 52. inga svenskar mer än batkihäxor (vilka ej förstått vad relationen innebär med den nyanlände) vill ha sharia lagar, utan svenska lagar vilket våra förfäder jobbar för i århundraden

 53. Den som en gång förlorat ett förtroende har mycket svårt att komma tillbaka. Otal politiker i det här landet har bevisat detta, ändå begår de samma misstag om och om igen.

 54. Apropå rubriken. Det vore väl alldeles förbannat konstigt annars även om det rör sig om Sverige.

 55. Ett stort ras brukar ofta följas av ytterligare ras. Jag tror inte Centern har bottnat i och med det här utan det kommer gå ner mer nästkommande mätningar.

 56. OT. Trump tar emot Löfven och nu har plötsligt Nordkoreas utrikesminister landat i Sverige. Det ligger ändå något i ryktet om att kommande toppmöte mellan Trump och Kim blir på plats i Stockholm.

 57. Blir obetalbart att se Löfvens ansiktsuttryck
  och höra hans första kommentar om SD
  skulle få fler röster än S i valet.

  • Känslan jag skulle få av att se SD bli större än M eller S i valresultatet skulle vara bättre än något annat någonsin!

 58. Om man försöker översätta ett sånt valresultat till vad det innebär så får SD ungefär 88 mandat, Blå får 118 och Rödgröna får 143. (L faller bort eftersom L har mindre än 4 %)

  I det läget bestämmer SD vem som ska regera, om inte S och M enas.

  C skulle ju kunna förråda de blå och det betyder ungefär 25 mandat till RG, som då får 168 mandat. För majoritet krävs 175 mandat.

  Alltså räcker inte ett smitande C för att RG ska kunna sitta kvar vid makten.

  Att minnas: det är bara ett mätning, inte ett val.

  En liten ändring, typ att L får 4 % i st f 3,9 %, ÖKAR Blå med 13 mandat, som i huvudsak tas från SD och S med 4 respektive 5 mandat (ungefärliga siffror, det är tendensen jag vill peka på).

  SENTIOs siffror är normalt gynnsamma för SD, och det’r definitivt FEL att tro att
  när Sentio ger SD 23 % pekar det på en ökning från Demoskops 18,6 % i början av månaden.

  Notera att SENTIOs mätningar INTE refereras i vårt demokratiska, sanningsspridande, obestickligt ärliga SVT (SVT TEXT, vanligen kring månadsskiftet) , som i stället visar de fyra mätvärden som ger SD lägst opinionssiffror varje månad, plus att man hittar på en egen fejkad mätning som bara är medelvärdet av de fyra lägsta resultaten för SD !

  • Jo såklart. MEN. Problemet är att AfS bara kommer ta röster från SD men inte komma in i riksdagen. Och det skadar mer än vad det hjälper så folk borde stå fast och rösta SD även fast de är ”missnöjda” över uteslutningar osv.

 59. En liten ”tokrusning” är nog på gång för KD till nästa mätning. Klokt att markera mot böneutrop.

 60. Annie är den första politikern som jag hört använda ordet rövknullad i en debatt. Verkligen plumpt men fm något hon får vänja sig vid om hennes vision om 35 miljoner muslimer genomförs..

 61. Nu är paniken total i 7 klövern dom kör på i ullstrumporna kopierar SD hela politiska agenda! 🙂 🙂 🙂 över 30% får SD till valet.

 62. – Till saken hör att jag liksom en del andra debattörer förbannat (C), – för det var i (C:s) think-tank som sådana Alexander-Bard och Frederick Federley ville avskaffa arvsrätten och införa månggifte, då med Annie Lööfs stöd…

  – Naturligtvis attraherar det islamister.

  – Det duger inte att säga att man nu tänker annorlunda…

  Åt H..vete med (C).

  /XE

 63. För min del ser det ut som det är KD rusar.

  Fångade upp det här i twitterspalten:

  Sentio Mars 2018:
  SD ökar och är näst största parti och Centerpartiet rasar som ett korthus.

  SD 23% + 1,1%
  S 24,6% +-0
  M 19,5% – 1,5%
  MP 4,7% +1,4%
  C 6,5% -4,3%
  L 3,9% -0,5%
  V 8,1% -0,9%
  KD 4,8% +2,6%
  F! 2,0% +0,2%
  Ö 2,8%

  • Det som är skrämmande är hur lättledda vissa är. Hade de inte insett att C är ett Sverigefientligt hot? Krävs det medial uppståndelse för att deras väljare ska inse det?

 64. Expressen kräver nu att Youtube stänger ner alla kanaler med Fåret Shaun, ”en vit kränkt man bor ihop med en fårskock”.
  Expressen anser att serien inte lever upp till värdegrunden och är ett hot mot demokratin.

 65. Det verkar som verkligheten börjar hinna ikapp AL och de andra i PK-stollarna. Dessa flockdjur börjar springa åt annat håll. Jag hoppas innerligt att de trampar ner varandra.
  De har förstört landet i stor utsträckning.
  Det var kul att se Trump säga i Vita Huset till Löfven att Trump hade rätt om massinvasionen – och Löfven höll med och skyllde på föregående regering.
  Men visst fan skäms man att vi har sådana ynkliga politiker.

 66. Man ska visa demokratin respekt och de folkvalda som företräder den ska respekteras. Men tyvärr har det nu uppdagats att flera av dessa ”demokrater” låtit sig säljas billigt till krafter som inte har i detta land att göra. Ta ansvar och avgå. Alternativet är att ni sitter kvar och ser ert parti gå i kval.

 67. Det viktigaste här är nog trots allt KD:s Lazarus-uppståndelse. Några kristna sossar har uppenbarligen vaknat upp till sist och flytt till ett parti som definitivt inte vill förbjuda historiska och fullt fungerande kristna skolor. Att ”nya mp”, d.v.s. C, har rönt samma öde som det andra ”miljöpartiet” är ingenting konstigt. Bägge partierna är ju öppna mål för islamistiska galningar och det har väljarna märkt.

 68. Efter det så kallade ”idéprogrammet” fick (C) 2,8 % i väljarstöd i mätningar, de borde ligga på detta resultat nu och framförallt i valet.

  • Jag håller med. – Endast så få tokstollar borde finnas! – Även om jag tycker det verkar vara i överkant!

   🙂

   /XE

 69. – Verkligheten hinner förr eller senare ifatt alla falska människor. – Hur kunde Annie Lööf med sina kompanjoner acceptera att sådana människor som agerar stick i stäv med svenska grundläggande principer, fick förtroendepositioner…

  – En röta inom (C), som visar på att (C:s) partiledning anser det viktigare att vilja vara 1 % av väljarna tillags än att stå upp för svenska demokratiska principer…

  – Åt H..vete med (C).

  /XE

 70. Ända sedan Hedlunds tid så har detta parti varit ett enda svammelparti som aldrig haft någon karakteristisk riktning.

  Sannolikt inser de inte själva sin situation, men det är otroligt att det finns så många ( 6-7 %) liknande personer i landet. Hur klarar de sin vardag egentligen?

  • Jag gillade ”Fälldin” lite, röstade dock aldrig på honom eftersom jag vid den tiden inte fick. – Men han verkade vara en man av folket.

   /XE

 71. Att C lockat till sig islamister som flugor till en sockerbit, det är något som inte får glömmas bort. Vi måste påminna alla om detta faktum ändå fram till september så C tynar ner under riksdagsspärren.

 72. Glöm inte att vid kommande val rösta så snart man kan göra det. För min del ökar det värdet på min röst, eftersom jag, som åldring, faktiskt kan avlida mellan det att jag har röstat och själva valet .

  Du som är yngre bör göra det för att vara säker på att du inte motas bort av någon form av socialistiska vakter, eller på annat sätt hindras att rösta.

  Ännu bättre är att se till att äldre släktingar får rösta på något bra parti. Hjälp dem gärna!

  På en del hem för gamla har det hänt att sköterskor eller liknande ”hjälper” de intagna att rösta, vilket enligt vad en äldre kvinna berättade för mig innebär att man lurar i patienterna att de ska vara med i en ”tävling” och därför ska skriva på kuvet som man visar dem. Det innebär att de röstar som hjälperskan önskar, förstås.

  Min sageskvinna var en mycket klok dam, som hade vett att berätta om hur det gick till där hon var intagen..

 73. 7-partiet är alltid främlingsfientligt inför varje val för att lura väljare att inte rösta på SD (eller AfS).

  Tyvärr är nästan 90% av väljarna väldigt lättlurade!

 74. Stefan Löfvén skall bjuda in till samtal om en ny skattereform efter valet.
  Alla partier utom SD ska bjudas in.
  D.v.s. små skitpartier vars sammanlagda röster inte når upp till SD ens ned förra valets röstantal ska återigen få inflytande som de inte har demokratisk rätt till.
  Detta, samt det faktum att Löfvén ännu låter MP sitta i regeringen visar ju på en demokratisk värdegrund som väljarna borde reagera på.
  Några reaktioner i media har dock inte hörts och synts.
  Kan vi gissa på att en kommande ’bred’ uppgörelse inte leder till några dramatiska skattesänkningar?

  • Byfånen kan bjuda in vem fan han vill till vad fan han vill efter valet, ingen bryr sig för då är han en före detta statsminister och partiledare som ingen jävel lyssnar på. Han kan stå och sluddra i nattmössan precis hur mycket han vill.

  • Lär bli kaos/Omval? Eftersom SD lär vinna stort, återigen. Varför. jo vi har inget annat rösta på i nuläget. Men ser fram mot nya partier i Riksdagen, de gamla lurat oss nog nu? De lärt sig nu? MP rena ormgiftet

 75. Nä det stämmer nog men ett misstag han gjorde var att ladda Barsebäck när han i valrörelsen bedyrade att absolut inte dagtinga med sitt samvete…

 76. Bra att svenska folket får upp ögonen för den lögnaktiga centerledningen!!!
  De hade känt till dessa åsikter hos islamister inom centern under minst 8 år utan att göra något åt saken!!!!!!

 77. Man kan lägga fram Kairo-deklerationen om mänskliga rättigheterna.
  För Annie Lööf och om hon läste den kanske fjällen skulle falla från
  hennes ögon.

  • Det står så fint att det muslimska samhället utgår från familjen , men då räknas visst ändå inte kvinnorna in då de på flera platser i deras oheliga skrifter står tydligt att kvinnor är lägre stående på olika sätt ! !

   Minst 2 kvinnor krävs för att ett vittnesmål ska vara lika värt som en mans bevittnande !

   Endast mannen får slutligt bestämma om kvinnan ska tillåtas att skiljas från honom !

   Vid skiljsmässa så är det endast mannen som ensam äger barnen SAMT kvinnans tillhörigheter , kvinnan riskerar därmed att få lämna huset och barnen i naket tillstånd utan pengar eller annat ,

 78. Ja, mot hösten kommer även den befarade krackeleringen av bostadsbubblan.

  Denna uppblåsta bubbla, drivmotorn i svensk sysselsättning, plus likaledes konsumtion betald med ”hitte-på-pengar” gör att Sverige står på randen av kollaps.

  Kommunernas skuldberg på 550 miljarder sv.kr med behov av mer skattemedel.
  EU som kräver mer bidrag.

  Invandringsnotan som ökar och ökar…………..ökar. (200-400 miljarder/2018 ?)
  Valåret lär ytterligare 20-30 000 att försörja komma och lika många nästa år och nästa år ………..och därefter kommande år.

  Klarar ”Svenne & Amanda” detta …………..?

  Till slut.

  P.g.a. ovan nämnda ekonomiska läge för Moder Svea så kommer det att hända saker före valet i september.

  Och, dessutom, hur var det nu med Rikets säkerhet, TS, ”Steffes” säkerhetsråd,
  alla ”De okunniga” som inget vetat inget förstått?

  SVERIGES REGERING

  • Så sant du säger. Man får titta till det stora. Bostäder/Svenskarnas orehörda stora lån?. De sitter i en fälla där? Allt går igen, ska man läsa i stort i samhället. Ekonomi/banker/ etc, ett stort område, men som visar vägen, vartåt det lutar..Sorgligt

   • Det finns de som tror att invandrare också ska köpa bostäder som svenskar gör . . . Men med vilka pengar frågar jag alltid då , de absolut flesta har ingen riktig anställning och ingen egen äkta inkomst ! ! !

    • Ja man kan undra när dessa ska bli likställda med svenskar, med samma krav på sig att följa lagar, försörja sig, skaffa sig själv det man behöver etc.

     • Det kommer aldrig att ske , får islam makten av 7-klövern så kommer svenskar alltid ha försörjningsplikt med tydliga inslag av slaveri likt Filippinska arbetare i stenrika Saudi Arabien !

      Får SD majoritet så kan det finnas en möjlighet att på några generationer få Sverige att må bra igen !?

      AfS når med stor tur 1.5% i höst men förblir under lång tid ett nytt ”Ny Demokrati parti” och kanske de blir mermalda av media och andra motståndare på liknande sätt som Ian Wachtmeister och Bert Stjärt Karlsson blev ? !?

 79. Det är nu viktigt att SD får så många röster som möjligt så att de får sådan vågmästarmakt att de kan styra bort islamistpartierna c och mp från regeringsmakt. Rösta därför inte på partier som Medborgerlig samling eller AFS!

 80. val.digital är intressant, men för oss som stödjer SD är det särskilt intressant att följa status.st som också väger samman mätningar.

 81. En intressant notering är den att övriga får 2.9% i Sentios mätning. Detta utöver Fi.
  Kan det vara AfS som redan gör entré på scenen?

 82. Avhoppare i Motala SD politiker står på kö för att avsäga sig medlemskap? Gå in på flashback där skriver folk som fan, är helt säker på att det är politiker som inte kom med på partilistan, likadant varenda gång precis innan valspurten, SD kommer med råge att bli absolut största Partiet på valnatten, kom ihåg en sak detta kommer att bli det smutigaste valet i mannatider. Go For IT SD

  • JA de behövs idag 2018 – för att vanhelga och skända T. Fälldin postumt, mannen som knäckte O.P. 1976, och de behövs också för att skämma ut ev. vettiga moderatpolitiker som finns kvar som samarbetare…samt för att skada Sverige generellt…LOL

 83. Tack detta var bra nyheter denna kvinna är en av Sveriges farligaste politiker.
  Må 30 miljoners Annie gå till botten tillsammans med sitt sharia parti.

  • Såg nån fånig debatt med kvinnliga politiker i statstelevisionen.
   Hyckleri i dess mest sötsliskiga form.
   Naturligt visste centern vad deras muslimska trojanhucklen gjorde med sina nämndemannauppdrag.
   I likhetens med antikens Sparta var klavertrampet inte att utföra en klandervärd handling i sig utan att bli ertappad.

  • Det vill jag med;-) Stackars, stackars PK-maffia. De vet inte vad de har att vänta sig från väljarna om sex månader. Jag räknar med en helt ny politisk karta och nyordning.

 84. AfS kommer INTE komma in i riksdagen. Det enda som kommer hända är att SD förlorar max ett par procent. Det skadar Sverige mer är vad det hjälper. Otåliga käppvändare bör tänka om.

  • Då får vi bygga en plattform åt dom så att dom kan ta EU-valet med storm och sen riksdagen 2022 då. SD är hursomhelst slut. Okej om dom fångar upp lite missnöjda sossar och moderater men att en person som kallar sig nationalist inte väljer det enda trovärdiga nationalistiska alternativet idag(Afs) är obegripligt.

   • Folk som gillar svenskarnas parti skulle nog säga samma sak till dig om AfS. AfS är inte trovärdiga för mig.

 85. Det är nu vi alla Sverigevänliga ska stå samlade och visa etablissemanget var vi går för och ge dom en knäpp på näsan, och inte börja dela upp rösterna.
  SD har för första gången en rejäl chans att påverka och hamna i regeringsställning, men nej, då vill folk att vi istället ska börja rösta på AfS. Det är just detta scenario som sjuklövern har drömt om, och Aftonbladet slår redan på den stora trumman att det ska bli så.

  Förstår verklingen inte, hur vissa personer i kommentarsfältet här tänker, när dom säger att dom ska rösta på AfS2018. Det är en bortkastade röst.

  SD2018 och inget annat är vad som gäller i årets val. Vad ni sen gör efter valet är upp till er, men just nu gäller det att vi alla står enade!

  • Håller med, fokus på SD och chans att komma över 30%.

   Att ”uppgradera” till AfS kan vänta till nästa val.
   Partiet lär ändå vara skakigt i början liksom Ny Demokrati var.
   Det tar några år innan ett parti kan bli stabilt.

  • Instämmer. Det finns ingen anledning att låta splittra sig just i år. Detta val blir ett ödesval och vi behöver stå starka.

  • Det är lustigt, det där argumentet om att kasta bort sin röst hörde jag redan 2006 när jag skulle rösta SD första gången. Då var det viktigaste tydligen att bryta sossarnas makt. Sedan har man varje val efter det fått höra argumenten om ”ödesval” och ”sista chansen att rädda Sverige”. Du ljuger, 2022 kommer du säga precis samma sak igen. SD kommer inte ha något inflytande efter nästa val heller. Låt folk rösta efter sin övertygelse istället för av ”taktik”. Om SD får 20% eller 24% spelar ingen roll alls men 3-4% för ett riktigt anti-etablissemangsparti som Afs gör stor skillnad.

   • Nej jag ljuger inte, om SD missköter sig grovt, har jag inga problem att rösta på något annat alternativ, fast jag har röstat på dom sen 2002.
    Min röst är verkligen inget som man bara kan ta för givet om du tror det. Men i just det här valet är det bättre att vi står enade än splittrade.

    Vad som händer 2022 är omöjligt att svara på, men just nu bör all fokus ligga på SD och göra dom så stora som möjligt, även om SD hamnar utanför regeringsställning än en gång, så är det en tydligt signal till etablissemanget, att vi Sverigevänner är en kraft att räkna med!

    • Och du tycker inte att SD har misskött sig grovt? Vilken typ av övergrepp från ledningen krävs eg för att ni skall få upp ögonen och ifrågasätta? Som sagt retoriken om ödesval hör man exakt varje val så det lär inte förändras till 22. SD kommer att bli stora men utan chans på egen majoritet oavsett så vad gör det egentligen för skillnad om dom får säg 22% istället för 26%? Är det inte roliga att försöka få ett nytt trovärdigare alternativ in istället? Om inte annat så för att vara en blåslampa på SD. Hade definitivt varit nyttigt för SD med konkurrens. Det är ju väldigt tydligt nu att dom kan bete sig precis hursomhelst eftersom väljarna upplever att det inte finns något annat alternativ att gå till.

 86. Daniel Hellden MP har glömt att sanda i ivern att göra snöröjningen
  jämställd. Södersjukhuset gick upp i Stabslage,brutna armar och ben.
  8-10 grader kallt saltet biter inte, men sand, ja sanda mera.

 87. Sentio, den mest trovärdiga opinionsundersökaren, presenterar här ett mycket trevligt resultat:
  1) Chariapartiet får den dom som de är värda, rejält ned! Hoppas på fortsättning
  2) M under 20%, värmer också i vinterkylan.
  3) S tappar, sakta men säkert…(följer kanske antal avlidna 90+ under perioden?)
  4) L på rätt sida 4%-spärren. Lite egendomligt då Björklund är rak(men naiv vad gäller immigrationen)
  5) SD upp, vore konstigt annars då de under lång tid varnat för islamiseringen.
  6) KD upp, kanske klarar 4%-spärren?

  Enda negativa: mupp-partiet klarar 4%-spärren, hoppas på felmarginalen…

 88. Det konstiga är, att folk som jag pratar med som röstar ”fel” säger att dom värnar om det ena än det andra. Men när jag ställer frågan,vad anser ni att sveriges STÖRSTA problem är just nu? så svarar dom flesta INTEGRATIONEN. När jag då frågar varför dom tänker rösta ”fel” så blir dom ofta väldigt avlånga i ansiktet.
  Jag säger att vi måste lösa den största krisen nu genom att rösta ”rätt” sedan när den krisen är över kan man ju rösta för sin sak om man nu tycker att ”rätt” är ”fel”.

  • Jo vet vad du menar, vissa brukar hysha mig men då höjer jag rösten så
   alla hör, fast inte ute i Tbanan och Centrum för då kanske man får en kniv i
   utav 7k:s älskningar.

 89. Jag har svårt att få grepp om den här människan, Annie Lööf. Vad motiverar henne till den grad att hon säljer sig så totalt till globalistiska intressen? Väldigt nyfiken på hur hennes hjärna funkar och hur hon med gott samvete kan lägga sig på huvudkudden om kvällarna.

 90. De flesta som brytit armar och ben i halkan är kvinnor, det där med
  feministisk vinterhållning var kanske inte så bra förkvinnor.
  Den där Hellden är inte vassare än han får kvinnor gipsade efter
  halkolyckor, det hade han inte tänkt sig.
  Det borde finnas halk-handskar med styv ovansida så att inte handleden
  bryts’ iden kommer för mig från kamsporter där kampsportare tar
  emot sig med knuten näve för att inte bryta handleden.

 91. Kommer att tänka på den där fågelskådaren som i början av Januari
  i år talade i TV med vurm hur bra det var att fåglarna stannade kvar.
  Fåglarna skulle spara energi och få de bästa boplatserna.
  Ja han menade flyttfåglar, nu dör stannfåglar i mängd i Sverige
  de svälter och fryser ihjäl’ fågelskådaren var nog Miljöpartist.

  • Lyssnade på p1 ang våra fåglar som övervintra här, nu gnäller dom att det är för mycket snö o att det är kallt annars gnäller dom att det är för varmt dom får nog till att bestämma sig.

 92. Höstens val är ett vägskäl; antingen röstar man på Sverige och allt det inbegriper eller också röstar man på 7-klöver förrädarna som skiter i både folk och land. Blir det det sistnämnda är det adjöss till allt vad trygghet och säkerhet innebär. Pensionen blir reducerat till nån form av svältmedborgarlön, lika för alla oavsett om du bott i landet i 100 år eller en enda dag. Läs ”Pensionsbluffen” av Joel Dahlberg. ATP existerade endast 30 år. Det nuvarande tvingades till omkonstruktion efter bara 10 år. Idag slår bromsen till nästan varje år. Systemet är kraftigt underfinansierat. Räkna med högre och högre pensionsålder…… tills blod flyter på gatorna…..

 93. Hoppas att inte svenska väljare glömmer vem som är ansvarig för första domen i Sverige enl. sharia-lag!!!

  • De ska inte få tillfälle att glömma! Den här historien måste bli minst lika långlivad som ”järnrörsskandalen”

  • Varför lägga energi på detta det är dö som är det stora problemet ,de kommer en ny dö efter valet ,tro mig ,de gamla är rädda om sina positioner,så de kommer att återigen svika väljarna ,i deras ögon är vi bara val boskap som de utnyttjar val efter val ,och sen en ny dö ,adjö med Sverige för alltid 1 miljard tårar !!!!!!!!!!!!!!

 94. Folk får naturligtvis göra som de vill men personligen så tänker jag INTE lämna SD vad media än pumpar ut för trams. Sverige har inte råd med det.

  Jag står kvar vid mitt val: SD 2018!

 95. Annie har kanske tuggat i sig sin sista doja,och förhoppningsvis inser väljarna vad C har för skumrasksaffärer i byrålådan.

 96. Otur för Centern att inte alla nyheter om Sharia-domen censurerades, men tur för demokratin.
  Tyvärr censureras snart demokrati, fakta o verklighet bort.

 97. Glädjande nyhet att ta del av, det gjorde denna dagen. KD går alltså också framåt medans pseudo-bönderna i Centern backar, ja hehe….. en islamistisk rekyl av den större sorten. De flesta etablerade partierna borde se över vad det är för slags folk de har som medlemmar, det skulle behövas. Sen allt detta med censuren och syraattacken på demokratin och yttrandefriheten, det är ju ett aber om något. Jag kikade innan idag, bara för att se över Youtube lite, och det är vitmakt-musik och liknande överallt, varför finns det kvar??? En märklig sak att ren nazism-propaganda tillåts vara kvar då Google, Youtube och de andra aktörerna är judar?? Mer än lite märkligt!!

 98. Obegripligt sent för C rösterna att sjunka nu… borde varit på noll sen geniet Lööf uttalade sig att Sveriges befolkning skulle gott kunna uppgå till ”Fötti milljoner” utan att C skulle opponera…

 99. SD kommer bli största parti i valet. Vågar etablissemanget dessutom ändra de demokratiska reglerna för att man inte klarar av att stoppa SDs snabba tillväxt, kommer man att göra dem till vinnare med stora marginaler.
  Svenska folket vaknar långsamt och det börjar gå upp för dem att svenska politiker börjar tumma på de demokratiska principerna för att vinna egna fördelar.

 100. Bra att SD går upp och C faller de verkade bli en maktfaktor som gärna allierar sig med båda partiblocken. Att Kd ökar är dock beklagligt det partiet är omöjligt en del av lösningen med deras positiva inställning till invandringspolitiken och SD.

 101. Idag när jag hörde Jimmie på radion funderade jag allvarligt på om det inte är dags att rösta på Kasselstrand. Kassel är omogen men han hycklar inte.
  Vi ska inte integrera vi ska utvisa.
  Ska vi ha böneutrop eller inte, vi ska inte ha en enda moské så den frågan borde aldrig dyka upp.

  Jimmie vill bli accepterad av 7-klövern och har tappat det där med att vara rätt fram, och gå den egna vägen.
  Nu låter han som vilken politiker som helst, tråkigt.
  Det var mer raka rör förut, vet inte om den nya vägen är framkomlig. Alla partier utom V C och MP har förändrat sig.

  • Vad du inte förstår är att det går inte att vara rebell och växa mer, vid siffror över 20 % är det ett totalt ansvar som behövs, annars blir det ingenting.

   Jimmie och SD gör helt rätt, för tyvärr måste etablissemanget utmanas på sin planhalva, med etablerade politiska spelregler. Så länge JÅ och SD driver PK framför sig, kommer sympatierna att öka, och därmed chansen att få till en förändring i landets utveckling.

   Det nya AfS är bra på ett sätt, det legitimerar SD ännu mer, det finns en ”höger-flank”, jämför S historiska framgångar, där V/VPK alltid funnits vänsterut. Men AfS kan bara bli en förstärkare och legitimerare för SD, inte något parti som på egen hand kan påverka.

  • Trots att många år gått och ämnet kanske är inaktuellt, så kan det vara intressant att höra en debatt mellan de tidigare partiledarna. De låter inte lika desperata och argumenterande som dagens politiker.

 102. Varför får vi inte se Sentios undersökning på ”vanligt” sätt, dvs med staplar och plus och minus jämfört med förra mätningen?

 103. Folket tycker som SD men röstar på andra partier. Fan folk är idioter. Det är kört. Det borde stå SD 65 % för fan. SD har klantat bort initiativet fullständigt. Nu är det mest interna strider och dåligt genomslag i media. SD vill utradera sig själva genom att anpassa sig till moderaterna. Då har vi två moderatpartier.

  Jag förväntade mig av SD representanterna att de skulle bullra HÖGT om grundlagsändringen. Icke!

LÄMNA ETT SVAR