Det stormar ånyo kring Centerpartiet. Det gamla bondeförbundet har kantats av upprepade pedofilskandaler och nyligen framkom att många lämnar partiet på grund av Annie Lööfs diktatoriska ledarstil och slavdriveri av underlydande. Den tidigare C-trotjänaren Staffan Danielsson som tillhör de som lämnat avslöjar nu ytterligare oegentligheter inom partiet, bland annat utfrysningar och sexuella trakasserier.

Det är i Sverigedemokraternas YouTube-kanal Riks som Staffan Danielsson med ett förflutet på hela 50 år inom Centerpartiet lättar på förlåten och berättar om en partikultur som lämnar mycket i övrigt att önska. En läckt version av en internrapport om tystnadskultur och idéförtryck som inte var meningen skulle komma ut till allmänheten visar att till och med våldtäktsförsök förekommit men sopats under mattan.

Danielsson vittnar bland annat om ett internt debattklimat i partiet med ”lågt i tak – nära golvnivå”, i synnerhet i vissa frågor. Danielsson har själv erfarenheter av vad den råkar ut för som inte håller med Annie Lööf i exempelvis invandringsfrågan och ger i samtalet med Riks flera exempel på detta.

LÄS MER: Kaos i Centerpartiet – Annie Lööf anklagas för toppstyrning

Ultraliberal invandringspolitik får inte ifrågasättas

Danielsson berättar om hur han efter att ha fått en ”saklig och balanserad” debattartikel i SvD publicerad blev uthängd av Lööf som en person som bröt mot Centerpartiets värdegrund. Han vittnar också om hur han under asylkaoset 2015 av partiledningen stängdes ute från riksdagsgruppens möten på grund av sin åsikt att Sverige behöver sänka sitt mottagande till en mer genomsnittlig EU-nivå.

Den tidigare C-profilen menar att det bakom kulisserna finns många i partiet som tycker som han i bland annat invandringspolitiken men som skräms och hotas till tystnad att inte ifrågasätta Lööfs ultraliberala linje där 30 miljoner migranter betraktas som inom ramen för det rimliga. Alla klarar inte att vara tysta utan lämnar i stället partiet.

LÄS MER: Här är alla centerpartister som hoppat av efter pedofilskandalerna

Lööfs SD-hat enda tillåtna åsikten

En annan fråga som Danielsson vittnar om är tabu att ta upp är att Centerpartiet i stället för att agera stödhjul åt Socialdemokraterna borde agera för ett regeringsskifte tillsammans med de övriga forna Alliansen-partierna – även om det innebär att man behöver ta stöd från Sverigedemokraterna.

Den som knystar om detta utmålas internt i partiet som ”rasist” och blir utfryst. Ofta refereras till Danielsson som ett varnande exempel på hur det går för den centerpartist som inte ställer upp bakom partiledaren Annie Lööfs SD-hat.

I stället för att representera ”den breda mitten” som Annie Lööf själv hävdar sig göra menar Danielsson att hon ”balanserar på en väldigt smal spång” där hon blir alltmer ensam om att inte ta sitt förnuft till fånga när det gäller att göra upp med de senaste decenniernas ansvarslösa invandringspolitik.

Se hela samtalet med Staffan Danielsson i Riks nedan: