strandhäll lööf

Strandhäll t.v. och Lööf t.h. Faksimil Facebook

Inrikes

Centerpartiet räddar kvar Annika Strandhäll (S)

Publicerad 5/28/2019
Annons

Efter att socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) konstaterats ha ljugit inför Konstitutionsutskottet om skälen till varför hon gav Försäkringskassans generaldirektör Anne-Marie Begler sparken inför valrörelsen förra året, väckte Moderaterna misstroende vilket SD, KD och L stödjer. Liksom då frågorna om amnesti för de afghanska så kallade ensamkommande flyktingbarnen 2018 och misstroendet mot dåvarande försvarsministern 2017 skulle avgöras har C utslagsrösterna.

”Vi kommer vara ett liberalt oppositionsparti, som tar ansvar för Sverige”, sa Annie Lööf då Centerpartiet tillsammans med Liberalerna beslutade att agera stödpartier åt regeringen och ingick den så kallade januariöverenskommelsen.

LÄS ÄVEN: Annika Strandhäll i blåsväder – uppges ha ljugit för riksdagens konstitutionsutskott

Efter att ha vacklat om hur partiet ska göra och uppgett att man först vill diskutera frågan i riksdagsgruppen, meddelar C:s gruppledare Anders W Jonsson bara timmar efter EU-valet att partiet avser lägga ned sina röster.

– Vi skulle inte ha agerat på det här sättet från Centerpartiets sida. Vi tycker att Ann-Marie Begler var en bra generaldirektör. Men i grunden är det upp till regeringen att avgöra vilka de har förtroende för, säger Anders W Jonsson.

LÄS ÄVEN: Sverigedemokraterna redo fälla Strandhäll med misstroendevotum

Varför man väljer att lägga ned sina röster istället för att rösta nej ska vara att det finns frågetecken kring hur Strandhäll agerat och man vill på så sätt ”markera att vi är kritiska till hur det här har gått till”.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons