Centerpartiet ska tämja islam – vill utbilda imamer i ”svenska värderingar”
Genrebild/Annie Lööf (C) Foto: Faksimil Facebook

Centerpartiet vill att imamer ska utbildas om det svenska samhället. Det handlar om att lära sig vilka ”lagar, regler och värderingar som råder här”. Det framgår av partistämmoprogrammet att man nu erkänner att det finns en problematik med religiösa grupper från Mellanöstern som ska utöva sin religion i en svensk kontext.

På torsdag inleds Centerpartiets stämma och då är det även tio år sedan Annie Lööf valdes till partiledare. I ett av partistämmoprogrammen som går under namnet ”2021 – En starkare liberal demokrati” går det att läsa om en ny utbildning riktat mot religiösa ledare.

LÄS ÄVEN: Rosengårdsimam om brobyggande imamer: ”Ljuger för att behaga otrogna och tjäna pengar”

En sådan utbildning ska ”öka förståelsen och tilliten mellan människor” men framförallt ge kunskap om vilka lagar, regler och värderingar som råder här i Sverige.

Forskare: ”Inget västerländskt samhälle har lyckats integrera muslimer”

År 2019 uppmärksammade Samnytt en intervju med den nederländske forskaren Ruud Koopmans i vilken han berör islam i västvärlden.

Koopmans är professor i sociologi och migrationsforskning vid Institutet för socialvetenskap på Humboldt-universitetet i Berlin och han hävdar att inget västerländskt samhälle har lyckats integrera muslimer. Han baserar uttalandet på över tjugo års studier och menar att orsaken ligger i själva religionen.

LÄS ÄVEN: Forskare: ”Inget västerländskt samhälle har lyckats integrera muslimer”

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.