bergenblock lööf

Faksimil Facebook

Inrikes

Christofer utsedd till årets halländska centerkvinna

Publicerad 3/16/2021
Annons

När Centerkvinnorna i Halland skulle utse årets Centerkvinna gick äran till Christofer Bergenblock. Han får priset för sitt jämställdhetsarbete.

Det var vid söndagens årsstämma som Christofer Bergenblock utsågs till Årets Centerkvinna.

– Vi ser det som en självklarhet att en man kan få utmärkelsen. Både män och kvinnor kan vara medlemmar i Centerkvinnorna i Halland och då kan man också få utmärkelsen årets Centerkvinna, säger föreningens ordförande Jenny Håkansson till Hallands Nyheter.

Priset får Christofer Bergenblock för sitt jämställdhetsarbete bland annat i kultur- och fritidsnämnden i Varberg och genom sin plats i partistyrelsen nationellt.

Står upp för jämställdhet

I motiveringen heter det att han ”står alltid upp för jämlikhet och jämställdhet och tvekar aldrig på att ta debatten i så väl fullmäktigeförsamlingar som massmedia – nu senast om människors rätt att definiera sin könsidentitet själva”.

Enligt Håkansson finns det säkert de som provoceras av utnämningen men man påstår sig vara trygga i sitt beslut. Bergenblock själv är hedrad över utmärkelsen.

– Det är väl också ett kvitto på att Centerkvinnorna är en jämställd organisation – att även en man kan få det här priset, säger Bergenblock.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1046Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons