Mediekändisen Cissi Wallin erkänner att hon under lång tid tillhört den manshatande radikalfeministiska rörelsen. Men nu har hon kommit på bättre tankar och vill göra avbön för år av synder.

Wallin har varit i hetluften i kölvattnet av #metoo efter att ha gått ut och berättat att hon blivit våldtagen av journalistkollegan och knarkbrottslingen Fredrik Virtanen och för detta blivit fälld för förtal då det påstådda sexuella övergreppet enligt polisen inte gått att utreda och bevisa.

Dessförinnan hade Wallin mer vind i seglen i sin gärning att hitta framför allt manliga hatobjekt som kunde attackeras från radikalfeministisk utgångspunkt. Men nu har hon kommit på andra tankar.

LÄS ÄVEN: Cissi Wallin: Fredrik Virtanen drogade och våldtog mig

Dåligt samvete för uthängningar av män

I Expressen, där Wallin sedan ett drygt år tillbaka är kolumnist, berättar hon nu att hon drabbats av dåligt samvete för alla åren av drevande mot och uthängning av män. Huruvida det också inkluderar uthängningen av Fredrik Virtanen framgår inte.

Bland det som Wallin idag säger sig vara ångerköpt över finns sådant som uthängning av en tatuerare med oralsexmotiv på sitt CV. Han utsattes efter att Wallin satt sitt mediala strålkastarljus på honom för ett rasande hat och hot från feministvänstern.

Annat som Walin ångrar är ett påhopp på en manlig komiker som hon då ansåg hade skrivit några låttexter med förment sexistiskt innehåll. Wallin fick hjälp av en kader benägna feministsystrar att bombardera komikern med så mycket hat att hans uppdragsgivare inte vågade annat än att ställa in hans föreställningar av rädsla för att annars också drabbas av drev. Idag kallar hon det hon och hennes rörelse ägnade sig åt för ”moralpanik”

Wallin ursäktar sig samtidigt med att hon ”drogs med i en mentalitet” och ”föll för pressen”:

Gud så jag skäms. Vad fan höll jag på med? Vad ville vi förändra med denna moralpanik över några tramsiga låtar? Ingen visste, men vi rasade och det gav klick och reaktioner.

Hon skriver vidare att det fanns stora pengar och attraktiva dörrar som öppnades om man som medieprofil hade den rätta radikalfeministiska profilen – om man skrev under på att det patriarkala förtrycket finns överallt:

Att vara en feministisk profil i dessa dagar har blivit lukrativt, inte minst på nätet. Och efter flera år med välbesökta sociala medier kan jag krasst konstatera att publiken, absolut mest andra och unga kvinnor, kräver raseri. Man kräver en kultur, frontad av några slags totalt onyanserade ledargestalter, där det ständigt letas efter nya saker och människor att peka ut som fel, farliga och fullvärdiga förtryckare.

LÄS ÄVEN: Virtanen vs Wallin – eller när rättsväsendet skulle lära våldtagna kvinnor hålla tyst

Vill leva i verkligheten hädanefter

Wallin uppger sig nu också ha kommit underfund med att det inte är sunt att bygga en identitet för sig själv och kollektivt för alla kvinnor som ständiga offer för förtryck och kvinnohat.

Det är att göra sig själv och kvinnan i allmänhet till ”ett värnlöst våp” som är så överkänsliga att de måste ha ”triggervarningar och särskilda ”trygga rum” för att inte riskera konfronteras med andra åsikter än sina egna. Hädanefter säger sig Wallin i stället vilja leva i och tåla verkligheten, även om någon ”drar ett mossigt skämt” eller ”ritar en plump bild”.

”Att världen på många sätt är tröttsamt hjärndöd och dum” får man stå ut med avslutar Wallin sin avbön.