Coronasköterska till Jonna Sima: ”Aftonbladet läser jag INTE!”
Foto: Bengt Oberger/Faksimil

När Aftonbladets ledarskribent Jonna Sima skulle vaccinera sig mot covid-19 påpekade sköterskan, som vaccinerade Sima, att hon inte läser Aftonbladet. Det berättar Sima på Twitter.

”Alla berättar om sina fina erfarenheter av att bli vaccinerade. Jag i mötet med sköterskan: Jonna Sima? Ja, Aftonbladet läser jag INTE!”, skriver Sima i sitt Twitterinlägg.

Sima berättar vidare att hon tyckte det kändes ”olustigt” och ”trist” samt att hon blev ”lite snopen” när sköterskan påpekade för henne att hon inte är en Aftonbladet-läsare.

”Sköterskor ska ju vara snälla!”, skriver den socialdemokratiska ledarskribenten och ”Får vara glad för att jag fick en spruta ändå!”

Det är oklart om det var en sjuksköterska eller undersköterska som vaccinerade Jonna Sima. Region Stockholms presstjänst uppger för Samnytt att även undersköterskor, efter delegation, får vaccinera mot covid-19. Anledningen uppges vara personalbrist inom vården.

Många som inte gillar Aftonbladet gör sig på Twitter lustiga över att sköterskan påpekade för Sima att hon inte läser Aftonbladet. Samnytt har sökt Jonna Sima via såväl telefon som mejl.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Mattias Albinsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Stötta Samnytt
Etablissemanget försöker strypa vår ekonomi. Vill du fortsätta läsa Samnytt?
Bli då prenumerant för endast 19 kronor första månaden!