voi

Foto: Arkivbild

Inrikes

Cyklist i Västerås död i krock med elsparkcykel

Publicerad 9/27/2021
Annons

En äldre cyklande man i Västerås har avlidit efter att ha kolliderat med en elsparkcykel som någon lämnat på cykelvägen. Det skriver polisen på sin hemsida.

Polisen fick larmet strax innan klockan tre på söndagseftermiddagen. En cyklist som kom åkandes på cykelvägen längs Hammarbygatan, i riktning mot Vetterstorp, hade kolliderat med en elsparkcykel som någon lämnat på cykelbanan.

Cyklisten, som enligt sjukvården är en man i åldersgruppen 75 år och äldre, skadades allvarligt vid olyckan. Han fördes med ambulans till sjukhus och var då inte talbar. Polisen inledde under söndagseftermiddagen en förundersökning om vållande till kroppsskada.

Under kvällen meddelade sjukhuset att mannen avlidit av sina skador och brottsrubriceringen ändrades till vållande till annans död.

Enligt medieuppgifter var det en elsparkcykel från företaget Voi som cyklisten krockade med. Voi är ett av flera företag som erbjuder allmänheten att hyra elsparkcyklar. Företaget finns i nio svenska städer, varav Västerås är en, och ansvarar för tusentals elcyklar runt om i landet.

Företagets kommunikationschef Kristina Hunter Nilsson säger till lokaltidningen VLT att de kommer samarbeta med polisen för att utreda olyckan. ”Vi har nåtts av informationen om den djupt tragiska dödsolycka i Västerås via lokaltidningen. Våra tankar går till mannens familj och anhöriga”, skriver hon.

LÄS ÄVEN: Elsparkcykeln – trendigt flyktfordon för kriminella, trafikfara för många andra

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
754Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons