caroline-seger
Inrikes

Damlandslaget i fotboll vill ’knäböja mot rasism’

Publicerad 15:17
Annons

Inspirerade av den samhällsstörtande, marxistiska och rasistiska rörelsen Black Lives Matter vill det svenska damlandslaget i fotboll inför de två nästa matcherna gå ned på knä. Enligt lagkapten Caroline Seger är det ”viktigt” för laget.

Efter att det danska damlandslaget nyligen gick ut och berättade att man kommer knäböja inför sina nästa två matcher, vilket orsakat en livlig debatt i grannlandet, ville det svenska laget göra samma sak i samband med matcherna mot Ungern på torsdag och Island på tisdag.

– Det är så klart otroligt viktigt. Vi är ett landslag som har de värderingarna och vill stå bakom en sådan stor sak som är otroligt viktig. Alla människor ska behandlas lika, och det vill vi vara tydliga med som landslag. Det är viktigt för oss, säger Sveriges lagkapten Caroline Seger till SVT Nyheter.

LÄS ÄVEN: Kvinnlig polis knäböjer inför ”Black Lives Matter”: ”Vit tystnad är våld”

Enligt Seger har inget ännu bestämts men ”det är så klart något som vi som lag skulle stå bakom att göra”.

Kritiserat narrativ

Hela Black Lives Matter-rörelsen och de efterföljande upploppen som man utfört tillsammans med kamraterna i vänsterextrema Antifa bygger på påståenden kring gripandet av George Floyd i slutet av maj.

Tidigare i september har även det danska herrlandslaget i fotboll knäböjt.

– Vi vill uppfylla det engelska landslagets önskan om att knäböja innan matchen, och visa att vi står upp i kampen mot rasism, sa lagkapten SimonKjær den 3 september.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
582Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons