eliasson palmas (1)

Foto: Bengt Nyman/pressbild

Inrikes

Dan Eliasson flög på semester i strid med egna myndighetens råd

Publicerad 12/30/2020
Annons

MSB:s generaldirektör Dan Eliasson ska enligt uppgift ha flugit till Kanarieöarna fem dagar innan jul. Det trots att Eliassons egen myndighet uppmanar folk att endast genomföra nödvändiga resor.

Det var den 19 december som en medpassagerare ska ha sett Eliasson på ett flyg till Las Palmas, rapporterar Expressen.

– Efter ett tag ser jag att han sitter där och jag känner igen honom eftersom jag själv är intresserad av politik. Och så tänkte jag, men är inte han chef för MSB, och vad gör han på ett flyg när hans högsta chef Stefan Löfven har sagt att man inte får eller ska vara på ett flyg eller röra sig i folkmängder?, berättar ett vittne till tidningen.

På MSB:s hemsida krisinformation.se, som återger Folkhälsomyndighetens råd, står följande:

Försök att begränsa ditt kollektiva resande så mycket som möjligt. En transport bidrar inte i sig till smittspridning, men det finns en risk vid möten under resans gång och på resmålet. Inför kommande ledigheter och under julen är det viktigt att tänka igenom om planerade resor verkligen är nödvändiga att genomföra.

Eliasson har tidigare uttalat sig flera gånger om att han gillar fotbollslaget Las Palmas och Kanarieöarna. MSB har inte velat bekräfta om han befinner sig på öarna.

Många reagerar på uppgifterna, bland annat en som påminner om Eliassons kritiserade karriär:

Tidigare har Dan Eliasson fått omfattande kritik för hans tid som rikspolischef och chef för Försäkringskassan. Du kan läsa mer om honom här.

Nyligen har även Löfven ertappats att ha trotsat sina egna påbud när han handlade på julrean i centrala Stockholm. Strax innan det ertappades även justitieminister Morgan Johansson med samma sak.

LÄS ÄVEN: Trots Löfvens uppmaning – Morgan Johansson shoppade på mellandagsrean: ”Otroligt olämpligt”

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1044Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons