Dan Park dömd för hets mot folkgrupp

Delningar

Park döms även för förtal. Straffet blev tre månaders fängelse.

2014 dömdes Park till fem månaders fängelse för hets mot folkgrupp, då för en utställning på ett galleri i Malmö.

Nu är det på internet de påstådda brotten begåtts – på hans blogg och via hans Twitterkonto ska affischer med rasistiska ord och bilder av svarta ha postats vid fem olika tillfällen.

Utöver fängelsestraffet döms Park även till skadestånd på 15 000 kronor till en av de tre målsägande. Samtidigt frias han på två åtalspunkter gällande hets mot folkgrupp och ofredande.

Park avser överklaga domen.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

204 KOMMENTARER

 1. Han blir mer och mer känd.
  Hoppas hans konst ökar i värde iom det.
  Så det blir en vettig månadslön även för de här lediga månaderna han får ta.

  Han kan iofs klura ut ny konst om han skulle sitta inspärrad.

 2. Att avbilda/teckna/måla den folkgrupp som begår fruktansvärda brott mot vår egen folkgrupp är alltså straffbart i DUMSVERIGE…???….

  Däremot är det fritt fram för den avbildade folkgruppen…att våldta,misshandla,mörda etc..etc helt straffritt…??..

  Väntar bara på att kraschen kommer mycket snart….efter nyår har flertalet kommuner slut på pengarna…ingeves flaggar för dubbla räntor…
  kronan tappar i värde…
  OCH det enda som kan rädda förfallet är SD som inte får vara med i leken….

  • Vi får väl som vanligt vara nöjda med det lilla…För något år sedan hade
   DET ordet fastnat och stoppats att visas…;(..i filtret…;(..

  • Vilken av oss 1,2 miljoner är inte det…???….
   hade det varit möjligt hade vi alla suttit inne nu…
   räddningen är att alla fängelser redan är överfulla av dom vi varnade för…;(

 3. Dan Park dömer man till fängelse för tredje gången för provokativ konst. Ja han är helt enkelt en klassisk konstprovokatör.
  Varje år i Sverige framträder muslimska hatpredikanter som inför hundratals människor (ibland sv riksdpolitiker) att ”judar är apors avkommor”, samt att dessa ska dö, samt att bögar ska dö osv osv. Ingenting händer då fastän detta verkligen handlar om HMF. Nej, tvärtom, föreningarna som anlitar dessa får år efter år miljontillskott av våra skattepengar. Dessa hatare ska vi tvingas sponsra!
  Ett synnerligen sjukt land vi lever i!

 4. Detta betyder att politiska klimatet blir hårdare och jobbigare. Alla som är inte PK måste betala böte Eller sitta i fängelse. Fruktansvärt .

  • Domare med stat (dvs de kan inte avskedas) sitter och dömer efter PK-agenda. Så visst är det fruktansvärt. Riktiga Roland Freisler (nazist) – fasoner
   Polackerna har helt rätt – det behövs en ny generation av våra högsta jurister.

 5. Miljöpartisten Birger Schlaug’s protest mot Annie Lööf som statsminister på grund av hennes skumraskaffärer med Bilderberggruppen och Trilaterala Kommissionen är ett tecken på att folket har vaknat.

 6. Snart har vi Nordkorea här. Dan Park skall åter fängslas som politisk fånge, samtidigt har man mage att klaga över Kina mm.

 7. I Sverige hade vi uttrycksfrihet i 250 år…så kom islam och nu får vi bara tycka att massinvandring är bra…tycker vi annat så fängslas vi !!

 8. jo jo, såssarna var alltid duktiga på att sila mygg och svälja kameler.
  Bara den som har levt under kommunistdiktaturen kan förstå på riktig vart Sverige är på väg.
  Från och med nu är det straffbart att ropa: kejsaren är naken.

  Läget som Sverige befinner sig kan inte lösas upp med demokratiska medel, vi behöver en diktator, som inte lyssnar på Mp gnället, såssebabblandet eller kommunist jamsandet utan handlar strikt i Sveriges och svenskarnas intresse.
  Bara en god diktator kan rädda landet.

 9. Park ska absolut överklaga med vändande post !
  När islameringen och kämparna för den svenska sovjetstaten fått vad de eftersträvar, lär Pravda/TT/SVT tillåtas att förmedla censurerade nyheter. Vårt internet lär under alla omständigheter påverkas negativt.
  När konstnärer inte får verka, är det illa. Och missnöjda skapare eldar historiskt sett upp det vanliga folket mot översittare o hycklande politiker vilka lever sötebrödsdagar på vår bekostnad .
  Konstnärer har all rätt att framföra verk, oavsett vem man vänder sig till eller emot. Lars Vilks är ett lysande exempel på en hjälte o konstnär vilken borde vara prjudiserande för alla domstolar. Inte några sossar p g a olika politiska uppfattningar. I en Rättssal måste OBJEKTIVITET råda .

 10. Sveriges politikers inställning till massinvandringen har en långt större påverkan på att skapa hat och hets mot invandrare än denna persones bilder/tavlor eller konst.

 11. 5 månaders fängelse. Det är ju för helv ett livstidsstraff för att gängkn en 12-årig flicka
  Vilken straffskala vi svenskar har .

 12. Det blir än vidrigare när man betänker hur svenska politiker och det svenska etablissemanget ondgör sig över hur bloggare och dissidenter förföljs i länder som kallas diktaturer,dubbla måttstockar karaktäriserar ”det nya Sverige”.

 13. Det är bra märkligt att teknik och utveckling går framåt, medan man från politiskt håll befrämjar ett medeltida tänkande. Hade jag varit företagare så hade jag dragit utomlands, för det kommer bli allt värre. Med Centern, Sossarna, Miljöpartiet och muslimska brödraskapet tillsammans så kan var och en förstå vart vi är på väg.

 14. Vi antecknar allt som sker och även om Sossarna strategiskt avskaffade tjänstemannaansvaret på 70-talet så kommer de ansvariga att stå till svars en dag. Qanon menar att detta är på gång i USA nu.

 15. Kära Dan Park!! Vi står på din sida, om detta kall vara en tröst för dig? Lagen om Yttrandefrihet har man fullständigt stoppat ner i soporna. Lågt!!! Men jag lider med dig Dan. Ge inte upp utan bara fortsätt!!

 16. Detta är orsaken till att systemet vill att vi ska uttrycka vår verkliga uppfattning under riktigt namn så att de kan applicera egna lagar för att eliminera.

 17. Svårt att säga något när man inte sett de aktuella twitterinläggen. Konstnärlig frihet ska självfallet försvaras till det yttersta. Men vad som helst ska, å andra sidan, inte kunna kallas konst. Upphovsmmannen bakom den så kallade konstnärliga utsmyckningen på Slussens t-banestation i Stockholm tycker jag kunde anmälas för obscenitet. Allting är ett samspel mellan avsändaren och mottagaren.

 18. I åratal har vi blivit predikade till av etablissemanget att sann konst handlar om att provocera, att bryta mot regler och att genom ett normbrytande förfarande väcka till eftertanke. Det är just detta Dan Park sysslar med. Denna dom gör det pinsamt uppenbart för alla som är kapabla till självständigt tänkande att det inte längre finns någon yttrandefrihet i Sverige

  Har ni hört talas om den serbiska judinnan Marina Abrahamovic? Hon har skapat ”konst” föreställande pedofiliska övergrepp, djävulsdyrkan och dylik skit. Hon tillåts att ställa ut i Sverige och får till och med PR från SVT:s kulturprogram. Svenskarna tvingas att sponsra denna skit genom tvångsbeskattning. Systemet är riggat!

 19. Rättsväsendets apparat lever gott i Sverige.De åtalar,de dömer, straffar, delat ut böter..Det rullar på dygnet runt.
  Snart hela landet sitter i belastningsregistret och kronofogden.
  Sen bara chippera befolkningen och stänga gränserna!

 20. De åsiktslagarna som finns är en skam för en demokrati som påstår sig ha yttrandefrihet.
  Deras enda anledning är att förtrycka folket från att säga sin åsikt om statens politik.

 21. Idag har SVT rapporterat om judar som attackerats i Malmö. SVT gör allt för att hindra sanningen och vill få oss att tro att det är nazister, rasister och SD. Men det är muslimer som hotar judarna. Varför vill SVT felinformera oss. Fake News kallas väl det?

  • Och när EKOT rapporterade om undersökningen, där ungdomar fick uppge om de hade utsatts för ”hedersförtryck” , så var reportern noga med att inte använda ordet länder. Nej, reportern talade om områden som människor kom ifrån. Det är inte områden. Det är ”shithole countries”.

 22. Så ni har plågat denne man. Inte är han ensam heller, det räcker med att kalla ett muslimskt böneutrop för en åsnas magvärk för att dömas i rättssak. Bara att inse att vår rättsapparat är korrupt. Den är deffekt och trasig. Mycket säkert för att politiskt partiska nämndemän utför domarna. Den röda geggan är så insyrad i varenda vrå att det är bara att inse att det finns en enda lösning till detta. Ett totalt systemövertagande med vapenmakt. Vi är ett par steg från diktaturen nu.

 23. ondskan har tagit överhanden, den enda som kan rädda oss nu är Jesus Christ, tror ni inte det, är ni förlorade folk.

 24. Oväntat inslag om Jordan Petersson på kultur /rapportk
  Totalt helvirrigt där texten i stort föll bort, Det var väl för politiskt okorrekt.
  Fy f-n för public service, med 8 miljarders budget.

  • Om nu Wallström har så ont av Jordan varför inbjuder hon inte honom till en direktsänd debatt i TV? Så får vi ta del av hennes fantastiska kunskaper i engelska. Hon har varit EU delagat och utrikesminister men hon bemödar sig inte om att kunna bättre engelska än en 4 :de klassare.De hade kanske inte den kursen på ABF?

  • Ja, fullständigt helvirrigt. Inslaget gav så gott som ingen information till tittarna om vad det gällde. Ett skolexempel på ett helt misslyckat inslag.

  • Peterson är fortfarande i Sverige och håller tydligen sitt sista framträdande i morgon. Hoppas han hinner bemöta Wallströms pinsamma groda innan han åker hem fast det egentligen inte finns något att bemöta, hennes uttalande blottlägger alltför tydligt en fullständig brist på allmänbildning.

 25. Orden rasist och nazist har ingen koppling till verkligheten eller SAOL. Det är skällsord ungefär som skitstövel eller fähund.

 26. Märkligt att var gång det sker ett antisemitiskt angrepp så ser man hakkors. Dessutom i Malmö. Någon verkar skämta, eller.

   • Vi ’måste’ ingenting!

    Bättre dö på sina ben, än att leva resten av sitt liv på knäna…

    Bättre höra den sträng som brast, än att aldrig spänna en båge….

    Så länge man inte ger upp så har man inte förlorat…

    Några tänkvärda, samt sanna ord 😉
    Mvh

   • Jesus var inte profet. Johannes Döparen var profet. Jesus är Frälsaren, Messias, Guds son, vilket är något helt annat. Muslimer som anser Jesus vara en profet hädar med detta Gud då det är Gud förkroppsligad i Jesus. Den heliga treenigheten Fadern, Sonen och Den Helige Anden säger att det är samma en. Muslimerna har bara en profet. Ett försök till Religion för dummies!

    Det är då ok för muslimer att kränka Gud men förbjudet för kristna att ha synpunkter på profeten. Detta följer även våra domstolar och dömer konstnärer till fängelse enligt gummiparagrafstolkningar – avskyvärt!

  • Man behöver inte förolämpa profeten Mohammad. Det är bra att berätta vad han gjorde. Mohammad klarar av alldeles utmärkt att på egen hand förolämpa sig själv kan man säga.

 27. Numera åtalas alla som vill föra en saklig resonemang om globalismen samt muslim-judiska ockupation.

  Det finns fler bottnar om orörbara:
  ena kan du inte kritisera allmänt,
  andra som är orörbara är dom som skapat reglerna. Svenska politiker över hela 8-klövern är bandhundar livrädda för arbetslöshet, för dom har inga färdigheter som skulle kunna generera deras nuvarande inkomst.

 28. Begrepp som ”utanförskapsområden” och ”utsatta områden” är hets mot folkgrupp eftersom det underförstått direkt pekar ut folkgrupper i nedlåtande ton.

 29. Är det någon konstnär i Sverige som förtjänar statlig konstnärslön så är det Dan Park. Är nog enda gången som jag skulle känna att mina skattepengar gick till någon bra konst.

  • Du menar en riktig konstnär till skillnad från puckona som klottrar ner en pool som får saneras för flera hundratusen kronor?

 30. HMF-lagen är en djupt antidemokratisk och fullständigt godtycklig lag som den som sitter vid makten kan använda för att skrämma och tvinga sina motståndare till tystnad. Lagen måste omedelbart bort!

  • Den kommer att utvidgas ännu mer när Sverige har skrivit på ”Global Compact for Migration” i december, då kommer det att vara straffbart redan om man yttrar sig negativt om invandring. Invandring får därefter enbart omtalas som något positivt.

  • Lagen stiftades efter kriget som en lex lega mot en ny förintelse, alltså förföljelser mot det judiska folket. Problemet är att den för länge sedan har mist sin betydelse. Idag ser vi en annan avsedd förintelse av ett annat folk, det svenska folket. Metoden är annorlunda och långsammare, resultatet detsamma. Lagen avsåg att skydda folk och folkgrupper, som det har blivit bistår den istället till en folkutrotning.

 31. Starta en insamling eller köp hans konst så att böterna fixas. Om jag vore Dan Park hade jag omedelbart börjat hungerstrejka i fängelset!

  • Adam Tensta, Yusupha Sallah och Momodou Jallow. Det är den sistnämnda som tingsrätten anser ska ha rätt till skadestånd för att han åker land och rike runt och visar upp min bild.

   • du är en politisk fånge dan.
    lagen om hets mot folkgrupp är ett verktyg för att kunna döma vem som helst helt godtyckligt.
    det är ett terrorinstrument.
    jävligt otäckt!!!!!!

   • Jag har skrivit detta förut. Lagen HMF stiftades efter kriget som en lex lega mot en ny förintelse, alltså då förföljelser av det judiska folket. Problemet är att den för länge sedan har mist sin betydelse och är dysfunktionell. Idag ser vi en annan avsedd förintelse av ett annat folk, det svenska folket, vilket lagen nu bidrar till. Metoden är annorlunda och långsammare, resultatet detsamma, en etnisk rensning. Lagen avsåg att skydda folk och folkgrupper, som det har blivit och tillämpat bistår lagen extremister istället till en folkutrotning. Ett folk, etnisk grupp, definieras av sin kultur, sammanhållning, språk och historia.

   • I denna onda tid är du en verklig hjälte. Genom mänsklighetens historia har det alltid funnits modiga människor som vägrat låta sig kuvas. Som ingjutit hopp i oss andra. När i framtiden historien sedan skrivs har dessa människor fått sin upprättelse. Tack Dan Park

 32. Jag såg vad Park postade på sin blogg och håller med om att det var hets till mord på mot en en extrem sekteristisk och bokstavstroende grupp som tyvärr importerats till Sverige.

  ”Jävla” är ingen hets. ”Viting” är möjligtvis en provokation för någon som inte vill vara vit.

 33. Sverige skulle behöva en större arme av Dan Parks, men med den otroligt effektiva massövervakningen i landet kommer det inte att vara möjligt. Makten har redan förladdat en automatisk ”kula” för envar som opponerar sig.

  • precis!
   när är det din tur?
   ALLA MÅSTE SKRIVA! ALLA MÅSTE UPPRÄTTHÅLLA FLÖDET AV INVANDRINGS OCH ISLAMKRITIK!!!!!
   om alla är rädda så plockar dom oss en efter en.

   • Martin Niemöller skrev 1955 denna dikt:

    *I Tyskland hämtade de först kommunisterna, och jag protesterade inte, för jag var inte kommunist;
    *Sedan hämtade de de fackanslutna, och jag protesterade inte, för jag var inte fackansluten;
    *Sedan hämtade de judarna, och jag protesterade inte, för jag var inte jude;
    *Sedan hämtade de mig, och då fanns ingen kvar som protesterade.

    Niemöller i ny tappning (kopierad)

    *Först byggde de en moské i mitt kvarter, men det gjorde mig ingenting eftersom jag accepterade alla religioner, i synnerhet fredliga religioner;
    *Sedan kom de och tog min hund, men det störde mig inte så mycket eftersom det befriade mig från tre promenader om dagen;
    *Sedan kom de och tog min garageuppfart under fredagsbönen och det var också okej, eftersom de behövde någonstans att parkera;
    *Sedan kom de och tog över min grannes hus när bostadspriserna sjunkit men det berörde inte mig eftersom det inte var mitt hus;
    *Sedan började de patrullera gatorna och spärra av området men jag kunde förstå att de ville känna sig som hemma;
    *Sedan kom de och tog min dyra utegrill, min parabolantenn och min gräsklippare men det var också helt i sin ordning, eftersom de behövde laga mat, se på tv och hålla snyggt i trädgården;
    *Till sist kom de för att ta mig men det var inget problem eftersom jag redan hade konverterat.

   • Vi kanske behöver komma ihåg att ”islamkritik” inte behöver vara generell mot alla. Vad vi behöver kritisera är när den används som ett verktyg för att förstöra och bryta söder vårt svenska samhälle, vår kultur och vårt folk. De immigranter som vill komma och bli svenskar, göra rätt för sig, och diskret fortsätta med sin egen religion kan göra det, inom ramarna för det svenska samhället. De som är destruktiva, vägrar att anpassa sig och vägrar att respektera vår kultur, språk, land och våra värden bör skickas hem till där dom hör hemma.

    • sverige är svenskarnas land. här bor svenskarna.
     det finns massor av utländska länder där utlänningar förslagsvis kan bo.
     detta är en viktig princip.
     även om invandring skulle vara en bra affär så är invandring fel.
     fel pga att den strider mot ovanstående princip.

 34. Tja… om de anser att det är vårt/den vita rasens fel, att de är som de är…så har de ju utan att fatta det utnämnt oss till ”gud”. LOL

 35. Hur är det mer vår åsiktsfrihet här i landet?
  ”Hets mot folkgrupp” borde inte den folkgruppen då vara läskunniga?
  Eller är det någon batikhäxa som drömmer om Gambia som känner sig upphetsad?

  Om man skriver ”jag tycker personligen

 36. Kolleger och Greger hoppas på Dan Park seger.

  Vad han kallas får jag ej säga i stan, men det är helt enkelt en mörk afrikan.

 37. Nyhet från sveriges radio. Bara det att SR skriver nedanstånde text vid varje nyhet visar att de INTE är opartiska.

  ”Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.”

 38. Att vandalisera en simbassäng ger böter. Att lägga ut bilder på internet som strider mot politisk korrekthet tre månaders fängelse. Vem är målsägande och varför ska den ha skadestånd? Blev hen tvingad att gå in på Parks twitterkonto?

 39. Raser finns inte inom mänskligheten har vetenskapen konstaterat, om det är en dom för rasism är det en ogiltig dom när det inte står om raser för människan i någon lagparagraf.

  • Vetenskapen har INTE konstaterat att mänskliga raser inte finns. Var har du fått det ifrån?

   Nej, tvärtom så har vetenskapen konstaterat att det FINNS väldefinierade
   raser, med från varandra skilda egenskaper. En sådan egenskap – förmåga
   att prestera bra på intelligenstest – visar på dramatiska sådana
   skillnader mellan olika raser.

   Om två kineser – med kinesiskt utseende – skaffar ett barn, så kommer det att se ut som en kines. Om två blonda och blåögda norrmän får barn, så kommer det att vara blont och ha blåa ögon. Om två svarta afrikaner sätter ett barn till världen, så kommer det att vara lika mörkhyat som föräldrarna.

   Det var just detta faktum, att det finns olika mänskliga raser med olika egenskaper, som låg bakom greven Coudenhove-Kalergis rasbiologiska experiment – som nu EU verkställer – att blanda ihop alla raserna till en enda gemensam (underlägsen) ras, som då lätt skulle kunna behärskas av den nya, icke-rasblandade, adeln. (Detta beskrev han utförligt i sin bok ”Praktischer Idealismus”, 1925, kapitlet ”Adel”.)

   Domen mot Park bygger helt på att juristerna är medvetna om att det finns olika raser (fast för att dölja att de är ’rasister’ kallas dessa för folkgrupper). Det nya – sedan Olof Palmes lag ”Hets mot folkgrupp” – är att det är förbjudet för svenskar (=kaukasier) att uttala sig ringaktande om andra raser. Det omvända gäller dock inte, vilket tydligt pekar på att juristerna anser att svenskarna (kaukasierna) faktiskt är så överlägsna andra raser, så de måste straffas, när de kritiserar underlägsna raser.

   Vore det inte så fruktansvärt allvarligt, så skulle just detta fullständigt galna resonerandet om begreppet raser inom PK-kollektivet vara otroligt kul.

   Longfellow: ”Whom the gods would destroy, they first make mad”.

    • BS, min vän. Typisk PK bortförklaring av rasbegreppet.

     Tror du att en schäfer eller en tax är ’icke-hybrider’? Blandraser – hybrider, om du vill – förekommer mellan alla raser.

     Raser är inte arter, det är det som gör att icke-naturvetare hamnar i limbo om rasbegreppet.

     • Nu visade du din kunskap, finns bara en art av människa sedan ca 36000 år tillbaka, alla nu levande människor är till 96 % afrikaner.

     • Självklart finns det bara en nu levande människoart, ingen förnekar det. Det kontroversen gäller, är att PK hävdar att människoarten inte har några raser, vilket är fel.

     • OK, läst. Men skribenten är professor i Medicinsk Genetik. Han har naturligtvis – som nästan hela det svenska akademiska kollektivet – alla skäl att hålla sig väl med det offentliga samhällets dogmer, där människoraser är tabu. Om han stöter sig med Makten kommer han att finna att alla forskningsanslagen till hans institution fryser inne.

      Genom en avancerad lek med genetiskt fikonspråk, så behåller han anslagen och kanske får se dem öka. Det är bara en parallell till hur akademiker – inte bara i Sverige – tramsar om växthus-effekten, så förstår du vad jag menar.

      En professor i Medicinsk Genetik är heller inte expert på zoologisk systematik, vilket är vad vi diskuterar här.

      Själv har jag en fil. kand. i Biologi, förutom läkarexamen, och anser att hans resonemang är politiskt korrekt snömos – väl utformat för att maximera samhällets ekonomiska stöd till hans egen forskning – och inte på något sätt korrelerat till den zoologiska systematikens verklighet.

     • Hej igen, samer som anses som Sveriges urbefolkning har samma DNA och ”pappor” som övriga skandinaviska befolkningen, som deras vetenskapliga namn beroende på deras y kromosomer som övriga skandinaver från ”papporna” Niilo, Ragnar och ivar, visar att även svenska urbefolkningen inte har ett eget DNA.

     • Som många andra, inklusive ’din’ professor, tror du att DNA-profiler är facit, som raderar ut alla andra variabler i zoologisk taxonomi. Så är naturligtvis inte fallet. Det är hur DNA uttrycks i den enskilda individen, som visar rastillhörigheten. Däri ligger ärftligheten av rasliga skillnader.

      En art har självfallet samma DNA hos alla sina underarter och raser, med vissa smärre variationer. Och vi människor ÄR samma art, det är ingen som ifrågasätter det.

      Det finns flera olika klassificeringar under art-begreppet, som underart, varietet och ras. Det som skiljer sockerbeta från rödbeta, exv., är mycket lite:
      Sockerbeta: Beta vulgaris, subsp. vulgaris, var. altissima
      Rödbeta: Beta vulgaris, subsp. vulgaris, var. conditiva

      De tillhör alltså t.o.m. samma underart och ändå uppvisar de en stor skillnad morfologiskt – och smakligt – sett, som är ärftlig – även efter hundratals generationer. Vi har alltså två tydligt avgränsbara och ärftliga varieteter, HELT OBEROENDE VAD EV. DNA-ANALYSER SKULLE SÄGA. Självklart är det lätt att skapa mellanformer, men odlarna finner det klokt att bevara mångfalden i stället för att skapa enfald. Ett exempel på hur man byter ut mångfald mot enfald är Kalergis ihopblandning av européer och afrikaner, som jag beskrivit ovan i denna tråd.

      DNA-analyser är ännu i sin linda och har ännu inte funnit sin slutliga plats vad gäller taxonomi. Det är bara 65 år sedan Crick-Watson upptäckte DNA. DNA-analyser på mänskligt genom har bara funnits ngt decennium. Att professorer som sysslar med DNA slår på trumman för sin egen specialitet hör till spelet, i kampen om forskningsanslag. Deras skriverier bör därför tas med en stor nypa salt, speciellt om dessa spelar i harmoni med politiska dagslände-dogmers visor.

      I västvärlden – och alldeles speciellt i Sverige – finns det en tendens att, så fort någon ny teknik uppfinns, så kastar man sekler och millennier av väl grundade erfarenheter och kunskaper på sophögen och tillbedjer – med närmast religiös fanatism – denna nya teknik. Det är ingen liten skitsak, att det är så, utan jag betraktar denna kulturellt betingade ’religiositet’ som orsaken till att vi nu rusar som lättprogrammerade robotar, rakt in i rena absurditeter och mot vår egen undergång.

      Den ekologiska katastrof, som det högmekaniserade och kemiska jordbruket lett till – med utarmad mikroflora i våra jordar och övergödning av sjöar och vattendrag – är ett skräckexempel på detta tänkande. Östersjön var för mindre än ett sekel sedan ett näringsfattigt hav, men nu är det näringsrikt, och med enorm förekomst av giftiga blågrönbakterier sommartid, som dödar allt som kommer i kontakt med deras ’blomningar’. Näringsvärdet i de skördade grödorna sjunker också drastiskt, så att man numera behöver tillskott av både vitaminer och mineraler.
      ———————————

      För övrigt är det ingen längre som betraktar samer som en egen ras, då de är ytterligt uppblandade med de folkslag de lever nära och antagligen alltid har varit så.

     • Som elektroingenjör sedan ca 50 år tillbaka är det oerhört intressant att försöka hänga med i den tekniska utvecklingen som datatekniken gett biologin nya verktyg, tänk dig för hand skriva ned det mänskliga genomet, finns knappast någon vetenskapsgren som inte fått användning av den fantastiska datorutvecklingen som skapar nya datorstödda analysmetoder.

     • Förvisso har det varit en sanslös utveckling, inte bara inom datavetenskapen. Men jag känner alltmer att den utvecklingen är mer sanslös än positiv. Som jag ser det är det mest positiva med data, att det har blivit mycket lättare att ta reda på sanningen om historia och politik för icke-humanister.

  • Det känns ibland som att det Svenska NKVD/STASI redan är på plats.
   Nu är bara frågan vem som skall bli ledare för ’myndigheten’. Blir det hen
   Morgan, Ykeman eller rent av hen fredrik? Dark horse är en viss hen
   Eliasson med nån hen Ramberg som sekreterare.
   Olidligt spännande!
   Skönt att bli gammal, att vara ung och svensk måste vara för jävligt.

 40. Är det någon bland dom nationella i Sverige!!
  Som inte vet om att Sverige är en” Totalitär Korrupt Plutokrati Demokratur” numera hastigt på väg mot helvetetet totalitär diktatur och som i alla länder med (Elit FNGlobalist Socialism Ecofascism Kommunist styre ) alltid slutar med klockren genocide och en grävmaskin och en kulspruta !!!

 41. Vilken Grupp ÄR farligast i Sverige NMR som officiellt är registrerade och demonstrerar Lagligt eller 300 IS krigare m familjer som återvänt plus kanske lika många som
  var på väg MEN stoppades och Är idag utplacerade dock Ej Offentligt..!

  Vad Vet Svenska Foket OM de sist nämnda..??

  För mej ÄR allt DOLT Osynligt men Verksamt tusen ggr farligare än det som ÄR Öppet och Offentligt…

  Och VEM VAD Hetsar och skrämmer Befolkningen mest, De Offentliga eller det bevakade Dolda…??

 42. Demokratin är död, nya arbetsmetoder är nödvändiga.
  Vi måste slå mot makten, och slå så hårt så att dom fattar att det är allvar.

  • Egentligen en juridisk term för ett minoritetsfolk, en mindre etnisk grupp som lever inom en annan etnisk större grupp, inom ett folk. Sedan har de inkompetenta blandat bort korten så även personer med samma eller liknande religion kallas folkgrupp. På samma sätt skulle vi alltså kunna definiera alla ingenjörer eller bagare som en folkgrupp. Det hela har blivit komplett godtyckligt och rent vansinnigt.

 43. Överallt i Europa manipuleras demokratiska val, i Frankrike hade inte Macron blivit vald utan globalisternas aktiva roll i valet, demokratin är satt ur spel överallt, inte minst i vårt eget land, där svenskarna numera är andra klassens medborgare.

 44. Lär den jävla åklagaren att veta hut, samla ett gäng…..ungefär som man gör i andra civiliserade länder där folket är herrar i eget hus….

 45. Jo, men det är så här:

  Eftersom vita (=kaukasiska) makthavare är rasister och anser sig tillhöra en överlägsen ras, har de skapat en lag, som förbjuder kritik av underlägsna raser. Det är därför som det inte är förbjudet för underlägsna raser att kritisera vita.

  Någon annan förklaring till lagen ”Hets mot folkgrupp” kan inte jag finna. (För att dölja att de är rasister, har de bytt ut ’underlägsna raser ’ mot ’folkgrupp’, men alla fattar ändå vad de menar. 😉

 46. Frige Dan Park!

  Det som otvetydigt kommer att hända då åsikts- och yttrandefrihet förbjuds, är att tyranniska krafter tar makten likt i Sovjetunionen eftersom ingen opposition tilläts. Därför är politisk korrekthet det bästa vapen dessa destruktiva krafter har i sin arsenal innan man tar makten.

  Regimen i Sovetunionen mördade miljontals eller satte folk i fångläger i Gulagarkipelagen, i Maos Kina samma vettlösa mördande. Sak samma i Nazityskland. Våra politiker har korsat en linje som aldrig skulle ha tillåtits och som leder rakt in i fördärvet och mycket snabbare än vi tror kan ske.

  Om vikten av ”free speech” gå till https://jordanbpeterson.com och ta del av en fullständigt ärlig person som likt en fyrbåk står upp mot tyranneriets mörka krafter som attackerar vår rätt att uttrycka oss itanke, tal, skrift eller konst.

  Stöd Dan Park! Finns Swish eller ett Patreon konto? Någon som vet?

 47. När man inte klarar av den klassiska kriminaliteten så ger man sig på vanliga människor med helt vanliga åsikter!

  • Syftet med fängelse är naturligtvis att ”klientelet ” ( vi vet ju vilka) på fängelserna skall ” komma i konflikt ” med D.P. för att ytterligare plåga honom. Om D.P. blir ihjälslagen kommer det snabbt att avskrivas som fallolycka –och kroppen bums kremeras.

 48. Länge leve Dan Park. En riktig förkämpe för yttrandefriheten. Han åtalades för bland annat en bild som han lagt ut på en blogg som föreställer 8 afrikaner på en båt med en text Rapeboat, som en kommentar till en gruppvåldtäkt på en Finlandsfärja och somalirena som misstänks ha våldtagit henne beskrivs som Svenskar i PK media.
  När förhörsledaren Louise Pålsson frågade honom om han kunde förstå att vissa folk kunde känna sig kränkta svarade han ” Nej det är med kränkande för kvinnan som blev våldtagen samtidigt som media mörklägger vem som gjorde det.”
  Frige den oskyldige Dan Park nu

 49. ”Art is dangerous. It is one of the attractions: when it ceases to be dangerous you don’t want it. ”

  Duke Ellington

 50. Dan kan vara glad att inte ha utmätningsbara tillgångar eller annat som kan utmätas. Det utdömda skadeståndet kan nog ” målsägaren ” se sig i månen efter.

 51. Folk får samla in pengar till killen!
  Men jag är inte förvånad
  Har ni inte hört talas om Up and Down världen?
  dvs det som är olagligt är lagligt
  sjukt är friskt
  onormalt är normalt osv
  antichrist styr folkets hjärnor vilket samtliga borde inse
  och dessvärre kommer hell, våldet, brottsligheten, killing, rapes öka med antalet som kommer hit eller till Europa fö

 52. Vilken läskig utveckling vi har här i det här landet. Det är så man snart förväntar sig när man drar upp rullgardinen på morgonen se hammaren och skäran vaja på våra flaggstänger

 53. Orden ”hets mot folkgrupp” låter som om någon hetsar allmänheten mot en oskyddad folkgrupp och därmed utsätter gruppen för fara. Men i praktiken används orden ”hets mot folkgrupp” istället för att mobba personer med andra åsikter än politikerna, och endast mot specifika åsikter.

  Att brottsrubriceringar i Sverige inte korresponderar mot sättet de används på, är en allvarlig varningsklocka som känns igen från diktaturer. Staten har uppenbarligen gett upp försöken att upprätthålla den allmänna rättskänslan och nu handlar allt istället om att ha samma ”värdegrund” som sittande regering – dvs själva motsatsen till fri åsiktsbildning, yttrandefrihet, åsiktsfrihet och demokrati.

LÄMNA ETT SVAR