1445-L1010 – konto.samnytt.se (1) (1) (1)

info partner

Partner

Därför bör du samla dina lån och skulder

Publicerad 2/12/2021
Annons

Att ta ett lån för att betala av sina nuvarande lån och skulder kan låta väldigt motsägande. Men faktum är att det kan minska dina kostnader rejält och bana vägen för ekonomisk frihet. För att det ska vara lönsamt måste du säkra dig om att lånet du tar har bra ränta och låga avgifter.

Vad innebär det att samla sina lån och skulder?

Att samla sina lån och andra skulder innebär helt enkelt att man ansöker om ytterligare ett lån, för att kunna betala av de skulder som man står med. Detta är fördelaktigt för dig som samlat på dig flera lån, kredit och andra avbetalningar under åren och inte längre har någon koll på dina räkningar. Men även för dig som har ett par snabblån som använts för att finansiera nödsituationer och nu har en stabil inkomst. Det billigaste sättet att avbetala alla sina lån och skulder på då är att ansöka om ett större lån som täcker alla dessa utgifter.

Fördelar med att samla sina lån

Om du inte redan förstått det finns det ett flertal positiva anledningar till varför du bör samla alla dina nuvarande lån och skulder. Framförallt är det fördelaktigt för dig som redan har en massa små lån och krediter, eftersom detta leder till onödig ekonomisk stress. Då måste du tänka på de olika räntorna och de olika avgifterna som tillkommer.

Genom att samla dina lån på ett och samma ställe kommer det alltså bli betydligt billigare, men också betydligt enklare för dig att återbetala dina lån. Samtidigt kan du förhandla dig till bättre ränta och villkor och därmed få mer pengar över till annat. Det vill säga att du minskar dina lånekostnader, snabbare kan bli av med lånen och får en bättre koll på dina skulder.

Förutom att du sparar pengar och tid genom att samla dina lån och skulder kan du förbättra din kreditvärdighet. Detta eftersom det då endast kommer synas att du har ett aktivt lån när någon gör en kreditupplysning på dig. Att endast ha ett stort lån jämfört med många små klassas som mer tillförlitligt av exempelvis långivare och hyresvärdar.

Så gör du för att samla dina skulder

Om du står med en massa lån som tynger dig bör du absolut överväga att samla skulderna. Samla lån kan du med fördel göra genom en låneförmedlingstjänst, som hjälper dig att betala av dyra smålån och krediter. Vanligtvis kostar dessa tjänster ingenting, och är väldigt enkla att använda sig av. Du ansöker helt enkelt om det belopp som du behöver för att betala av dina kostnader, och meddelar låneförmedlaren om att du vill samla dina lån och krediter.

När ansökan är inskickad kommer det genomföras en kreditupplysning på dig. Det vill säga att det inte kommer genomföras flera, vilket det hade gjort om du ansökt hos vardera enskild långivare själv. Därefter kommer låneförmedlaren jämföra de lån som deras samarbetspartners erbjuder och du får en offert. Då kan du i lugn och ro välja det lån som du tror kommer gynna dig mest när du samlar dina nuvarande skulder.

Externt Material
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
925”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons