Foto: Politikerveckan Almedalen / CC BY-SA 2.5

SD största parti bland manliga LO-väljare

208 Shares

SCB:s senaste undersökning som publicerades under tisdagen visar att fler manliga LO-väljare sympatiserar med Sverigedemokraterna än med något annat parti. Undersökningen visar också att var fjärde LO-medlem oavsett kön nu stödjer SD.

I undersökningen svarar 27,3 procent av LO-medlemmarna att de sympatiserar med SD. I maj låg den siffran på 22,8 procent vilket innebär att SD-sympatisörerna ökat med 4,5 procentenheter.

SD attraherar främst de manliga LO-medlemmarna. 33,2 procent av dem anger att de står närmast Sverigedemokraterna jämfört med 28,1 procent i maj. I och med detta går partiet om Socialdemokraterna som det populäraste partiet bland männen.

Undersökningen visar att Socialdemokraterna tappat potentiella LO-väljare. I undersökningen som presenterades på tisdagen anger 35,5 procent att de står närmast S. I maj var den siffran 40,8 procent.

208 Shares
Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.