demo gbg is-barn
Inrikes

Demonstranter kräver att få IS-terrorists barn till Sverige

Publicerad 4/10/2019
Annons

På tisdagen höll ett 50-tal personer en demonstration på Kungsportsplatsen i Göteborg. Kravet var att få IS-terroristens Michael Skråmos sju barn till Sverige. ”Nu vill vi sätta press på svenska staten och kräva att de agerar omedelbart”, säger demonstranten Gilda Stillbäck.

Debatten kring återvändande IS-terrorister har gått hög i flertalet europeiska länder under vintern. Många av dessa nationer har beslutat att förvägra terroristerna tillträde efter att ha vänt demokratin ryggen och anslutit till den ökända terrorsekten – på vissa håll har man även tagit ifrån dem medborgarskapen.

I dagsläget finns barnen i ett läger i Syrien där deras morfar Patricio Galvez nyligen besökt dem. Galvez har kontinuerlig kontakt med utrikesdepartementet som han anser gör för lite för att hjälpa till.

– Jag känner att det här en fråga som jag bryr mig om, när det gäller att rädda oskyldiga barn som inte ska få lida för vad deras föräldrar eller släktingar har gjort, säger demonstranten Gilda Stillbäck som är bekant med Galvez.

Enligt Patricio Galvez har inget av allt det dåliga som hänt med barnen att göra, de är bara rena offer.

Bör så kallade IS-barn med kopplingar till Sverige få komma hit?

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
853Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons