KristinaLindquist

T.v. Kristina Lindquist, DN. T.h. Troll-kontot. Foto: Faksimil Twitter

Inrikes

DN-journalist felaktigt beskylld för att driva ett trollkonto

Publicerad 1/29/2020
Annons

På tisdagskvällen gick en Twitter-användare ut och påstod att DN-journalisten Kristina Lindquist administrerar ett så kallat trollkonto på Twitter som aktivt sprider vänsterradikal propaganda och hat mot Sverigedemokraterna. Det visar sig nu vara falskt.

Det var kontot ’Emilpolitik’ som publicerade en skärmdump där användaren ’KentFlink1’ kommenterar ett inlägg författat av Dagens Nyheters ledarskribent Erik Helmerson.

Kommentaren påstods avslöja att det anonyma kontot med namnet Kent Flink egentligen tillhör den vänsterradikala journalisten Kristina Lindquist.


Profilbild för kontot ’KentFlink1’

I inlägget går det att läsa, ”jag har skrivit hyfsat utförligt förut” och flera länkar till Lindquists artiklar i DN.

Det påstods initialt att Lindquist senare samma dag twittrade ut exakt samma text igen men från sitt officiella konto.

https://twitter.com/Emilpolitik/status/1222566448037605378

Kontot Emilpolitik erkänner fel

Twitter-kontot som ursprungligen påstod att Kristina Lindquist använt ett Twitter-trollkonto tar nu tillbaka sitt påstående. I ett nytt inlägg skriver han att ”bildbevisen jag hade kommit åt visade sig vara tagna från olika tidszoner”.

I realiteten hade ”Kent Flink”-kontot kopierar Lindquists tweet rakt av och på grund av tidszoner, så såg det ut som att inlägget var publicerat före.

Han skriver även i tråden att det återstår att se vem som ligger bakom kontot, men att det ”med största sannolikhet” inte är Lindquist.

Artikeln är uppdaterad.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons