DN Sven Gustafsson Ebba Busch

Sven Gustavsson gillar inte Ebba Busch. Foto: Twitter

Inrikes

DN-profilens hån mot Ebba Busch: ”extremhögerledare i militärkläder”

Publicerad 8/15/2021
Annons

”En extremhögerledare i militärkläder”. Så beskriver DN-veteranen Sven Gustavsson Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch i ett utspel på Twitter.

I tisdags laddade Ebba Buschs väninna, bloggaren och Youtubern Margaux Dietz, upp ett Youtubeklipp där hon och Ebba sitter i en bil och hörs och syns rappa till en låt av gruppen ”Hov1”. Klippet har fått spridning i sociala medier, och även uppmärksammats av bland annat Expressen.

Men en person som inte uppskattar videon, där Ebba Busch bär militärgrön jacka, är DN-profilen Sven Gustavsson, som Samnytt tidigare uppmärksammat.

LÄS ÄVEN: DN-veteranen: Fråga SD om de ligger bakom skjutningarna – ”Passar deras verklighetsbild”

”En extremhögerledare i militärkläder är ute och kör bil utan att hålla i ratten. Hur många brott måste Ebba begå för att accepteras av SD?”, twittrar Gustavsson.

I ett annat inlägg skriver han: ”Hon känner sig väl underlägsen i en patriarkal värld och vill till varje pris vara med dom hårda grabbarna. En sån som gjorde vad som helst på högstadiet för att få vara med dom i rökrutan.”

Den tidigare DN-reporterns inlägg väcker reaktioner från många som tycker att han uttrycker sig olämpligt. Sven Gustavsson har tidigare jobbat i mer än 20 år som sportreporter på Dagens Nyheter. Samnytt har under fredagen varit i kontakt med Gustavsson, men han har inte svarat på våra frågor.

Faksimil
Faksimil

Anklagade SD för skjutningar

Förra veckan uppmärksammade Samnytt Sven Gustavsson sedan han anklagat Sverigedemokraterna för att ligga bakom skjutningar i Sverige.

– Vilka är det som har att vinna på att skapa kaos och oro i samhället. Det är väl egentligen bara ett parti som har det, för det passar ju deras verklighetsbild, sade han till Samnytt då.

LÄS ÄVEN: DN-veteranen: Fråga SD om de ligger bakom skjutningarna – ”Passar deras verklighetsbild”

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons