Det kan vara Sverigedemokraterna som ligger bakom de många skjutningarna i Sverige. Det tror DN-veteranen Sven Gustavsson.
– Deras världsbild gynnas av alla de här tragiska skjutningarna, säger Sven Gustavsson till Samnytt.

Sven Gustavsson har jobbat som journalist på Dagens Nyheter i över tjugo år.

I inlägg på Twitter lanserade den 63-årige DN-veteranen under fredagen en intressant hypotes om vilka det är som ligger bakom de många skjutningarna i Sverige: Sverigedemokraterna. Anklagelserna framfördes som svar på ett Twitterinlägg skrivet av den moderate riksdagsmannen Jan Ericson.

”Kolla med dina brunpolare i SD. De har säkert koll”, twittrade Sven Gustavsson, samt: ”Hur många av skjutningarna har initierats av SD? Lögnarna där behöver ju skapa en verklighet som passar den de diktat ihop.”

Faksimil

”Fullständigt självklart” att fråga

När Samnytt ringer upp Sven Gustavsson säger han att han tycker att Jan Ericson borde ta en fikapaus tillsammans med Sverigedemokraterna för att fråga dem om det är de som ligger bakom skjutningarna.

– För att få reda på det måste man ställa frågor, eller hur? Vet du inte det? säger han.

Finns det skäl att anta att Sverigedemokraterna skulle ligga bakom?

– Det vet jag inte alls. Det har jag ingen aning om.

Men det måste väl finnas någon skälig misstanke, annars kan man lika gärna fråga PRO eller Scouterna om det är de som ligger bakom?

– Ja, det kan man väl göra? Det finns vissa som säger att man ska göra allt för att komma till rätta med gängkriminaliteten, och då är det väl fullständigt självklart att ställa alla frågor till alla möjliga parter?

”Passar deras världsbild”

Sven Gustavsson hävdar också att Sverigedemokraterna gynnas av skottlossning och kaos i samhället, och att det därför finns anledning att misstänka dem.

– Vilka är det som har att vinna på att skapa kaos och oro i samhället. Det är väl egentligen bara ett parti som har det, för det passar ju deras verklighetsbild, säger han.

Så du menar att Sverigedemokraterna gynnas av skjutningarna, och därför skulle ligga bakom dem?

– Det har jag inte sagt, det har jag inte alls sagt. Jag säger bara att deras världsbild gynnas av alla de här tragiska skjutningarna.

”Vänstern är så sjuk”

Jan Ericson reagerar på att en DN-veteran uttrycker sig på det sättet i sociala medier

”Den här personen är alltså sportjournalist och skriver för ett antal tidningar”, twittrar han och fortsätter:

”Vilken vidrig och osmaklig tweet. Beskylla ett svenskt folkvalt riksdagsparti för att ligga bakom skjutningarna i vårt samhälle. Tänk att vänstern är så sjuk.”

Faksimil

Tycker du om det vi gör?

Donera då en slant till tidningen. Utan ditt stöd kan vi inte fortsätta att granska etablissemanget.

Du kan swisha 123 083 3350, fylla i formuläret nedan eller klicka här för övriga alternativ.