På måndagsmorgonen larmades polis av flera personer som sett en död man i en bil på Lidingö. En stor polisinsats sattes in för att säkra bevis och förhöra vittnen.

Det var vid 10-tiden larmen ringdes in. Då polisen kom fram till platsen påträffade man en död man i en bil i ett bostadsområde.

– Vi arbetar just nu med att ta reda på mer vad som har hänt. Vi arbetar med att leta efter gärningsperson eller gärningspersoner och utför andra brottsutredande insatser, säger Per Fahlström vid Stockholmspolisen till Expressen.

Vägspärrar har satts upp och helikoptrar deltar i insatsen.

Hörde automateld

En person som bor i närheten av brottsplatsen säger sig ha hört automateld då denne stod på balkongen och talade i telefon. Även i Lidingögrupper på Facebook skrivs kommentarer om att man hört skottlossning under morgonen.

Polisen vill i nuläget inte ge några närmare detaljer kring den mördade mannen. En förundersökning gällande mord har inletts.

Uppdatering:

Senare på måndagen kom uppgifter om att den ihjälskjutne mannen är en tidigare tungt kriminell 29-åring som den senaste tiden arbetat inom ett program för gängkriminella avhoppare på ett behandlingshem. Det ska ha funnits en hotbild mot mannen som haft skyddade personuppgifter.