Dödspatrullens Mehdi ”Dumlee” Sachit glorifieras i Expressen – gruppvåldtog flicka blodig under pistolhot

Irakiern Mehdi ”Dumlee” Sachit ingår i det ökända Rinkebygänget Dödspatrullen som enligt polisen kopplas till flera kontraktsmord och narkotikahandel i Stockholm. I ett okritiskt gangstereportage av Expressen lyfts han upp med glorifierande bilder och citat där han även får marknadsföra sin nya musikkarriär. Den yrkeskriminelle gängmedlemen är nöjd med artikeln och delar bilderna i vilka han poserar iförd skyddsväst. Samnytt kan berätta vad Expressen valde att inte ta upp – Mehdi Sachit är dömd till fängelse för en blodig gruppvåldtäkt mot en flicka.

Polisen har namngett Mehdi Sachits nätverk ”Rinkeby 3” men i media är gänget mer känt under namnet Dödspatrullen. Sedan år 2015 har Dödspatrullen varit involverade i ett blodigt krig mot rivalerna i Rinkebygänget Shottaz. Gängen som tidigare var ett kompisgäng bröt efter interna konflikter som mynnade ut i mord.

LÄS ÄVEN: Fastställda domar för dubbelmordet i Köpenhamn

Gängmedlemmarna består mestadels av personer med invandrarbakgrund från Afrika och Mellanöstern och polisen har under årens lopp beslagtagit mängder av automatvapen från gängen vars krig har skördat ett tiotal dödsoffer i bland annat Stockholm och Köpenhamn.

På fredagen publicerade Expressen en intervju med 25-årige irakiern Mehdi Sachit. Han är mer känd under namnet ”Dumlee” och ingår i Dödspatrullens inre krets. Artikeln pryds med flera bilder där Sachit får visa upp sig i skyddsväst, sina gängtatueringar och Dödspatrullens egen t-shirt.

På torsdagskvällen den 21 oktober befann sig Sachit med gangsterrapparen Nils ”Einár” Grönberg i samband med dödsskjutningen i Hammarby sjöstad. Sachit har sedan dess anklagats på internetforum och i sociala medier för att ha medverkat till Einárs död genom att lura ut honom – men det är en uppgift han i Expressens artikel själv tillbakavisar som ”skitsnack”. På frågan om han sörjer Grönbergs död svarar han att det är en del av livsstilen.

– Det är så vi lever, säger Sachit till Expressen.

”Anstalterna är Kalle Anka – det finns inga fängelser”

Sachit får berätta för läsarna att polisen har pekat ut honom som Dödspatrullens vapenexpert. Samtidigt som han gör påståendet väljer han att förneka att det stämmer.

– Enligt polisen är det jag som hanterar alla guns i Västerort, men det stämmer inte, säger Sachit.

Med ett leende på läpparna i videointervjun pratar Sachit om sitt gängkriminella liv och hånar rättsväsendet.

– Anstalterna är Kalle Anka. Det är inga fängelser, anser Sachit om fängelsetiden.

Vidare framför Sachit att Sveriges invånare ska ha tålamod med gängkrigen och deras skjutningar och bombdåd. Detta eftersom det inte är någon svensk som dör.

– Låt folk skjuta varandra. Stör inte dem. Det är inte en ”Kalle” eller en ”Fredrik” som dör. Det är folk som själva skapat problem och som gjort knas. Låt oss äta varandra, tills vi är slut. Det är bästa sättet. Han som lever är bäst, han som är död är död. Det stör inte folk, i slutändan är det shunos som har dött.

Sachit menar att det bara finns våld som lösning i deras värld och att det är ”få” gånger oskyldiga skjuts ihjäl. Han framför även att politikernas förslag om skärpta straff inte kommer att ha någon effekt eftersom skyttarna är rekryterade torpeder och det alltid går att hitta nya personer.

– Hur många skjutningar har vi haft totalt senaste åren och hur många har träffat de här barnen? Det har varit väldigt många skjutningar, och de här oskyldiga har varit kanske tio. Visst, det är tio för många, det är tragiskt. Men om man tittar på hur många skjutningar som sker totalt så är det få.

Flicka gruppvåldtogs blodig – fick pistolpipa i munnen

Samnytt kan berätta mer om Mehdi ”Dumlee” Sachit – uppgifter som Expressen väljer att utelämna. Sachit har under de senaste åren bytt sina namn hela sju gånger. Han är född i Irak och folkbokfördes i Sverige 2003-07-08. Tre år senare erhöll han svenskt medborgarskap.

Sedan år 2012 har Sachit dömts för en lång rad grova brott. Han har nyligen avtjänat ett fängelsestraff på två år och nio månader för grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Polisen påträffar ett automatvapen i Sachits bostad.
Mehdi ”Dumle” Sachit

Den 19 juni år 2014 deltog Mehdi ”Dumlee” Sachit i en gruppvåldtäkt tillsammans med uppemot sju andra invandrare i en kolonistuga på Järvafältet. Flickan som utsattes berättar för polisen att gänget ska ha tagit fram en pistol som riktades mot hennes huvud, fördes upp i munnen och underlivet under våldtäkten. En av männen krävde att flickan som grät skulle vara tyst medan de våldtog henne vaginalt och oralt.

I samband med våldtäkten sprack flickans underliv och hon berättar för polisen om rädslan att förblöda. I rättshandlingarna går det att läsa att såret sannolikt kan ha uppkommit av att en pistol förts upp i underlivet.

Solna tingsrätt dömde Mehdi Sachit 2014-12-22 för grov våldtäkt och vapenbrott. Påföljden blev fängelse i två år och sex månader.

Mehdi Sachit överklagade domen till Svea hovrätt som 2015-03-03 slog fast grov våldtäkt.

Ska nu bli gangsterrappare

Vid sidan om att ge Dödspatrullen medieutrymme att glorifiera sina konflikter passar den vänsterliberala tidningen även på att uppmärksamma att Sachit nyligen har lanserat en musikkarriär som gangsterrappare. Detta trots att han ännu inte är en etablerad artist.

LÄS ÄVEN: Ulf Kristersson om gängen: ”Tar 20 år att lösa”

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.