I Hallunda Centrum i Botkyrka höll den oberoende medicinska föreningen Bota Sverige en sammankomst där man upplyste om de risker som man ser med åtgärderna som vidtagits i samband med pandemin. Samnytt var på plats och fick även en intervju med Botkyrkas egen Dogge Dogelito som uppträdde i egenskap av kulturarbetare.

Bota Sverige är en förening med läkarna Hanna Åsberg och Glenn Dormer i spetsen som har gett sig ut på turné i landet för att uppmärksamma folket om vad de anser vara viktig medicinsk information i pandemitider. Deras slogan är ”Bota den svenska desinformationen kring Covid-19”. Läkare Glenn Dormer är kritisk till vaccinerna som han menar innebär stora hälsorisker. Tidigare besökte läkarna Gävle, Västerås och Falun och den 13 juli kom turnén till Södertälje och Botkyrka, där artisten Dogge Doggelito uppträdde. Samnytt fick en intervju med den välkände rapparen.

Hur upplever du Bota Sveriges presskonferens?

– Det var fantastisk uppslutning här, det är årets varmaste dag och det är fullt med folk i parken och folk var glada och det har varit en positiv stämning. Det är några som är för och andra är emot men folk är i alla fall intresserade.

Doggelito & Glenn Dormer

Hur har du drabbats av pandemin?

– Jag har blivit drabbad av att det är en pandemi så att jag inte har kunnat arbeta. Jag tror att folk bara är trötta på det här, det har blivit för mycket liksom. De är bara glada över att det öppnar upp igen och att alla kan sjunga igen. Det finns en sjukdom, okej, men det kommer alltid att finnas sjukdomar och det har alltid funnits – det är en del av livet.

Doggelito berättar att nedstängningarna har slagit hårt mot de som arbetar inom kulturbranschen och att han själv har drabbats av politikernas sätt att lösa den så kallade pandemin.

– Jag har ju förlorat allt liksom. Jag har inte jobbat på två år eller vad det blir nu under pandemin, så det har varit tufft. Jag har fått ta lite andra jobb på måleri. Jag jobbar nu som marknadschef på Hagströmsgruppen. Jag jobbar uppe på måleriet där jag har min ateljé.

Doggelito säger att han inte har så god koll på frågorna som Bota Sverige brinner för, men att han tycker att var och en får tycka och tänka som de vill.

– Vi bor i ett fritt land, så folk får ju säga och tycka vad de själva vill. Jag är här som kulturarbetare, uppträder, gör min grej, sprider kärlek och vi bor ju i ett fritt land så folk får lov att tycka och tänka vad de vill i stort sett.

Läkaren Glenn Dormer från Bota Sverige har varit kritisk mot injektionerna som vi uppmanas att ta av myndigheterna. Har du själv oroat dig över att ta det här vaccinet?

Doggelito uppträdde på hemmaplan

– Jag är orolig för sist jag tog svininfluensavaccinet så fick jag jätteont i huvudet och det har fortfarande inte gått bort, jag har återkommande huvudvärk det gör fruktansvärt ont och det var många år sedan. Jag har aldrig haft ont i huvudet tidigare men det finns ingen vetenskap bakom det här, det är mina egna slutsatser bara.

Doggelito säger att hans huvudvärk har varit regelbundet återkommande ungefär en gång i veckan och uppger för Samhällsnytt att han är kritisk till att låta sina egna barn ta sprutan.

– Jag tycker att det är läskigt och jag vill nog inte att mina barn ska vaccinera sig om de kan slippa det.

I USA har man rekommenderat så unga barn som tolv år att injicera sig med de här nödgodkända substanserna…

– Nej jag tror på vad min mormor brukar säga: Lite skit rensar magen. Det är nog bättre att köra på folkimmungrejen [reds anmärkning. uppnå flockimmunitet].

My body – My Choice står det på tröjan

Hur uppfattar du att inställningen är bland de unga, är de unga för eller emot att ta sprutan?

– Jag uppfattar att unga är emot det. De tror att det är en bluff liksom.

Känner du att det är någon skillnad i hur ungdomar från förorten tänker om det här vaccinet jämfört med de från staden?

– Ja, de från förorten tror jag inte bryr sig alls om det, de har andra problem att tänka på, det är inget som berör deras värld.

Vad tycker du att man ska göra för att bibehålla sin hälsa om man inte vill ta vaccinet?

– Jag tror på information, utbildning, det är grunden till allting.

Angående vaccinpass så får vissa människor i Danmark till exempel inte gå på restaurang om man inte har ett vaccinpass och nu har politikerna pratat om att vi ska införa det här också. Vad tycker du om det?

– Då är vi tillbaka på trettiotalet. Det kommer att göra att vissa kommer att få allt och vissa kommer inte få göra någonting.

Att det blir som ett apartheidsamhälle?

– Ja det blir typ något sånt. Absolut!

Dogge Doggelito släpper ett nytt album den 24 juli tillsammans med musikern Carl Norén. Redan nu finns en singel ute med namnet Från Borlänge till Botkyrka.