En 39 årig man från Belarus dömdes nyligen till två månaders fängelse och utvisning för stöld och våldsamt motstånd mot polis.

Det var i början av mars som mannen plockade på sig varor för 1800 kronor hos Willys i Vänersborg. Personal och kunder upptäckte stölden och ingrep. En av kunderna som ingrep var polis och i samband med ingripandet gjorde mannen våldsamt motstånd, rapporterar Ttela.

Den 39-årige mannen är sedan tidigare dömd för brott vid sju tillfällen däribland stöld. Nu döms han återigen för stöld men även för våldsamt motstånd och straffas med fängelse i två månader och utvisning med förbud att återvända till Sverige de närmaste fem åren.

Polisutredningen har även visat att mannen, enligt Migrationsverket, ska ha uppgett två olika identiteter i Sverige. Detta upptäcktes när hans fingeravtryck matchade två olika identiteter.

Våldtäktsmän får stanna

På sociala medier uttrycker en del förvåning över det här fallet med anledning av den ovanliga påföljden utvisning. Att någon utvisas för att ha snattat på Willys medan andra som våldtar får stanna menar vissa är svårt att förstå.

LÄS ÄVEN: Somalier våldtog och rånade personal i skönhetssalong – hovrätten stoppar utvisning: ”Inte grov våldtäkt”