På fredagen meddelade förvaltningsrätten i Göteborg att det var fel av Polismyndigheten att neka dansk-svenske politikern Rasmus Paludan tillstånd att hålla islamkritiskt möte i Borås.
– Man kan inte neka mig bara för att andra gör upplopp, säger Paludan till Samnytt.

Fredagen den 22 april meddelade Polismyndigheten i region Väst att man nekar Paludan tillstånd att hålla valmöte för Stram Kurs Sverige den 29 april i Norrby.

LÄS ÄVEN: Paludan om polisens NEJ till islamkritiskt valmöte: ”Livrädda”

Emelie Kullmyr, kommenderingschef vid polisen i region Väst, kommenterade myndighetens beslut genom att recensera Paludans retorik som hon menar att man inte kan tillåta. Detta eftersom han har fel åsikter som hon menar skapar kaos.

– Rasmus Paludan har en retorik som går ut på att skapa oordning och kaos. Vi behöver hjälpas åt att för att slå hål på den retoriken, sa Emelie Kullmyr.

Polisen skriver till förvaltningsrätten att säkerheten ”inte kan garanteras om det sökta tillståndet beviljas”.

LÄS ÄVEN: SD-toppen: ”Förstår och har full respekt” för att polisen nekar islamkritiskt valmöte

Paludan får rätt

Nu meddelar förvaltningsrätten i Göteborg att polisens skäl att avslå ansökan med hänvisning till bland annat en hot- och riskbedömning inte är tillräckliga.

Domen rör ytterligare två islamkritiska demonstrationer i Hjällbo och Angered i februari. Förvaltningsrätten gav polisen rätt i sina avslag men Paludan ska överklaga det på nytt eftersom han menar att Polismyndigheten ljuger om uppgifterna.

Paludan till Samnytt: ”Man kan inte neka mig hela Borås”

På fredagen talade Samnytt med Paludan som kommenterar domen rörande tillståndet i Borås.

– Det är rätt. Man kan inte neka mig hela Borås. Det som är mycket viktigt och poängen här är att om andra personer gör upplopp så kan det inte vara orsak att neka en allmän sammankomst. Det verkar inte polisen har fattat, säger Paludan.

När det gäller polischefen Emelie Kullmyr meddelar Paludan att han kommer vidta åtgärder.

– Jag får inge ett klagomål till JO och det kan vara tjänstefel som ska utredas av polisen själv. Jag ska titta på det, avslutar Paludan.

LÄS ÄVEN: Här kommer Paludan bränna koraner i maj