Dragqueen läser sagor för barn – tipsar om ”erotisk ritbok”

Två så kallade dragqueens turnerar runt i landet med en ”normkreativ” sagostund för barn mellan 2-7 år. Det hela har kritiserats av framför allt SD i Kalmar eftersom sagostunden – Drag Story Hour (DSH) – planeras hållas på Kalmar stadsbibliotek vid två tillfällen i slutet av november. Enligt biblioteket handlar det om att ”låta fantasin flöda utan normer och gränser”. Nu har det emellertid framkommit att den ena sagoläsande mannen – utklädd till kvinna, vars artistnamn som dragqueen är ”Miss Shameless Winewhore”, har rekommenderat en ”erotisk ritbok” av en illustratör som skapat pedofila fetischbilder.

Företeelsen Drag Story Hour, som häromveckan stoppades i Olofström efter att ha väckt ilska hos befolkningen, grundades i San Francisco 2015. Nu har sagostunden för småbarn importerats till Sverige och företräds av Andreas och Tomas Svensson som kallar sig ”Miss Shameless Winewhore” och ”Lady Busty” – som på svenska översätts till Fröken Skamlös Vinhora och Bystiga Damen. Bland de böcker som läses upp för småbarnen återfinns titeln ”Jag är Linus – En pojke med snippa”.

LÄS ÄVEN: Män i kvinnokläder leker med barn i ”sagogrotta” – får skydd av väktare

På Svenssons gemensamma Facebooksida länkar de till hemsidan som tillhör den amerikanska organisationen Drag Story Hour. Där förklaras det på engelska att ”DSH fångar fantasin och leken i barndomens flytande könstillstånd och ger barn glamorösa, positiva och oblygt queera förebilder”. Syftet beskrivs vara att låta barn ”fantisera om en värld där alla kan vara sina riktiga jag”.

Enligt en artikel som publicerades i Världen idag redan 2018 har de två männen tidigare deltagit som dragqueens på Pridefestivalen i Lund och uppträtt på dragshowgalan i Malmö. Dessutom framgår det att Svenssons själva ringde upp Malmö stadsbibliotek för att boka in den sagostund som till synes var deras allra första.

Pedofilt material

Men under helgens gång har ett videoklipp föreställande ”Miss Shameless Winewhore” – en av två Svenssons – upptäckts. I videoklippet rekommenderar han en målarbok med titeln ”Erotisk Ritbok” skapad av Magnus Frederiksen.

Det är oklart vem dragqueenen rekommenderar boken till – men det är en målarbok som på Adlibris och Bokus marknadsförs till vuxna människor med avvikande sexuella fetischer.

– Vem älskar inte att rita, och pyssla och vara kreativ, för det är så sexigt. Precis som den här boken, säger han i klippet.

På Instagram har det anonyma kontot @doodlebug.drive som kallar sig ”Ctine Marie” publicerat ett antal färglagda bilder från vad som enligt journalisten Julia Caesar är samma målarbok som Shameless Winewhore rekommenderar i videoklippet – detta under hashtags som #magnusfrederiksen och #uncommonfetish.

En av bilderna som Magnus Frederiksen illustrerat föreställer en vuxen man som onanerar samtidigt som han slickar på en docka som ska föreställa ett väldigt litet barn.

Liberalerna försvarar företeelsen

Mest uppståndelse har DSH väckt i Kalmar då Sverigedemokraterna vill stoppa de två föreställningar som i nuläget planeras äga rum i slutet av november.

– Jag anser barn ska få vara barn, att prata om sexuella läggningar med tvååringar ser jag som direkt motbjudande. Det är vår moraliska skyldighet att det stoppas. Vi anser att två-åringar ska ha skyddad rätt att leka och vara barn, har Jonathan Sager (SD) tidigare sagt till SVT.

Sveriges jämställdhetsminister Paulina Brandberg (L) har kommenterat SD:s motstånd till sagostunderna i en tweet där hon menar att företeelsen inte är ett problem.

Även Robert Hannah (L) har skrivit flera inlägg på Twitter där han försvarar företeelsen. I en tweet skriver han att det är ”direkt hittepå” att dessa – enligt DSH utsago – gränslösa och normbrytande sagostunder vore farliga för barn.

LÄS ÄVEN: S-ilska över SD-kritik mot sagostunder med dragqueens för barn

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Mira Aksoy

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Vill du slippa reklamen och samtidigt stötta Samnytt
Bli då prenumerant och välj annonsfritt eller om du hellre vill donera välj det alternativet!