Rakhmat Akilov Hall

T.v. Hall. T.h. Rakhmat Akilov. Foto: Fakismil Facebook/Polisen

Inrikes

Drottninggatan-terroristen Rakhmat Akilov vandaliserade cellen

Publicerad 7/23/2020
Annons

Den illegala migranten och uzbekiske medborgaren Rakhmat Akilov, som begick det blodiga terrorattentatet på Drottninggatan år 2017, fortsätter att missköta sig i fängelset. Nu har han vandaliserat en stol i sin cell efter att ha motsatt sig inlåsning. Kriminalvården har meddelat Akilov att gärningen kan orsaka ”uppskjuten villkorlig frigivning”.

Samhällsnytt har tidigare uppmärksammat hur Akilov har författat en klagoskrivelse till Justitieombudsmannen, JO. I brevet förklarade han sig vara missnöjd med fängelsematen och de fritidssysselsättningar han erbjuds.

LÄS ÄVEN: Rakhmat Akilov missnöjd med fängelsets mat och fritidsaktiviteter – skriver klagobrev till JO

Förra våren mottog Akilov en varning från Kriminalvården efter att han ritat en IS-flagga på ett papper och förvarat i sin cell. I början av juli hörde fängelsevakter flera högljudda smällar från Akilovs cell. När de gick in i cellen ska Akilov ha krävt huvudvärkstabletter och kaffe. I cellen påträffade vakterna en sönderslagen stol.

Enligt Kriminalvården har skattebetalarna spenderat hela 1 950 kronor på stolen som finns i Akilovs cell. En kostnad som nu påstås landa på IS-terroristen. Efter händelsen har Akilov försvarat sin handling med att han var missnöjd över att vara inlåst i cellen.

”Uppskjuten villkorlig frigivning”

Kriminalvården har meddelat Akilov att händelsen kan påverka beslutet för när en villkorlig frigivning kan bli aktuell.

”Akilov informeras om att vad som har framkommit i utredningen senare kan ligga till grund för bedömning av frågan om uppskjuten villkorlig frigivning.”

LÄS ÄVEN: NY STATISTIK: Sverige tar emot flest asyluzbeker – TRE gånger fler än resten av EU tillsammans

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons