örnsköldsviks-sjukhus-vatten
Inrikes

Dryck på sjukhusrestaurang förgiftades med rengöringsmedel

Publicerad 10/10/2021
Annons

Tidigare i år klagade besökare på ett sjukhus i Örnsköldsvik på att måltidsdrycken som restaurangen serverade smakade och luktade illa. Efter en analys tror man att någon hällt i rengöringsmedel i drycken.

Det var i maj som Region Västernorrlands säkerhetsavdelning misstänkte att någon eller några blandat i något i drycken på en restaurang på Örnsköldsviks sjukhus. Restaurangen stängdes, en polisanmälan gjordes och man skickade drycken på analys till Livsmedelsverket.

– Det här är jätteallvarligt så klart. Det är någon som haft uppsåt att förmodligen skada sjukvårdspersonal, sa Mats Jonsson, säkerhetschef.

Provsvaret klart

Nu är analysen klar och den visar på att drycken innehöll ett starkt basiskt ämne, troligen från rengöringsmedel.

– Det rör sig om ett starkt basiskt ämne, med högt ph-värde. Det är ohälsosamt att dricka, säger Tony Östman vid polisen i Örnsköldsvik till statstelevisionen.

Velat jävlas

Brottet rubriceras som olaga intrång, skadegörelse och framkallande av fara för annan. Ingen person är dock skäligen misstänkt för brottet.

– Det innebär väl att någon velat jävlas och hällt i rengöringsmedel i drycken, vem som gjort detta jobbar vi vidare med att lista ut. Exakt hur vi gör det vill jag inte berätta, säger Tony Östman.

LÄS ÄVEN: Kommun förgiftade tusentals invånare – fick ökad risk för cancer

Enligt Mats Jonsson har man inga misstankar mot någon som arbetar på sjukhusrestaurangen.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
358Lämnade in upphittad 500-lapp – får 14 000 i böter i stället för hittelön
Annons