polis motorväg

Foto: News Oresund.

Inrikes

Dubbelmord i Vallentuna – två personer påträffade döda i villa

Publicerad 1/16/2020
Annons

Två personer har hittats döda i en villa i Vallentuna norr om Stockholm. Polisen påträffade kropparna i samband med att de letade efter en försvunnen person. Nu misstänker man att det rör sig om ett dubbelmord.

Klockan 17:50 på onsdagskvällen larmades polisen till en villa i Vallentuna i ett ärende gällande ett personförsvinnande.

– En person ringde in och var orolig för sin vän som var försvunnen. När vi åkte till den försvunna personens adress hittades två avlidna personer, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Därefter följde en omfattande polisinsats vid villan under natten till torsdagen. Polisen spärrade av ett stort område. Klockan åtta på torsdagsmorgonen var tekniker fortfarande på plats.

Minst en av dem ska ha skjutits till döds

Enligt uppgifter till Aftonbladet tyder mycket på att personerna ska ha blivit rånmördade. Minst en av dem uppges ha blivit skjuten till döds.

I jakten på dubbelmördaren har polisen efterlyst en misstänkt flyktbil.

Polisen vill inte kommentera ålder eller kön på de två mordoffren. De säger inte heller om någon av dem är identisk med den försvunna person som de initialt letade efter.

En av de mördade personerna ska enligt uppgift ha tjänat mycket pengar på en affär och det kan vara motivet till ett rånmord, enligt Aftonbladets källa.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1054Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons