KD:s partiledare Ebba Busch fick en inbjuden till fredagens Elle-gala. Men inbjudan drogs tillbaka enligt partiet på grund av Buschs uttalande i Lördagsintervjun.

Enligt KD ska den återkallade inbjudan ha berott på vad Elle beskriver som ”turbulens” efter hennes uttalande om att polisen borde skjutit våldsverkarna som attackerade polisen under korankravallerna.

– Det handlade om turbulensen efter Ebbas medverkan i lördagsintervjun om jag förstått det hela rätt. Och att vissa andra deltagare hotat med att dra in sin medverkan. Vill ni veta mer, får ni vända er till Elle, skrev Joel Apelthun, KD-ledarens pressekreterare, till DN.

I den omtalade intervjun i Sveriges Radio kommenterade Ebba Busch koranupploppen.

– Vi har alltså minst 100 skadade poliser och den stora frågan som borde ställas nu är: varför har vi inte minst 100 skadade islamister, 100 skadade kriminella, 100 skadade upprorsmakare, sa hon då.

Elle bekräftar portningen och skriver i ett uttalande att de står ”för mångfald och mot våld”:

Beslutet har fattats av ELLEs redaktion. ELLEs värderingar står för mångfald och mot våld i alla dess dimensioner. Uttalandet som har gjorts från KD-ledaren under den senaste tiden är motsatsen till dessa värderingar och inget vi ville skulle ta fokus från galan.

LÄS MER: Ebba Busch kritiserar polisen: ”Varför sköt man inte skarpt?”

LÄS MER: SVT klippte och klistrade i Ebba Busch-citat